İhsan Aydın
İhsan Aydın

Cadde otoparkları ücretsiz mi olacak?

Köşe Yazısını Dinle

CHP’nin Bursa’da işbaşına gelmeden eleştirdiği, yargıya taşıdığı çok AK Parti uygulaması var.

Örneğin;

Büyükşehir’in yeni Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer Belediye Başkanı iken BURBAK’ın ücretli cadde otoparkları uygulamasının yasal olmadığını, ücret alınamayacağını ve alacak için icra takibi başlatılamayacağını ileri sürmüş, konuyu yargıya taşımıştı.

Şimdi henüz bu işi yürüten BURULAŞ’ın başına bir atama yapılmadı ama geçenlerde CHP’li Büyükşehir ve Nilüfer Belediye Meclis Üyesi Metin Tuncel sosyal medya hesabından Bursalılara,”Cadde üstündeki otoparklara para ödemeyeceksiniz artık. Bitirelim mi bu uygulamayı” diye sormuş.

Tuncel Nilüfer ve Büyükşehir’de aktif görevler üstlenecek bir isim. Bunu sorduğuna göre CHP cadde otoparklarını kaldırmaya hazırlanıyor demek. BURULAŞ’ın yeni yönetimi işbaşı yaptığında demek ki ilk iş olarak bunu kaldıracak.

O vakit cadde otoparklarında çalışan yüzlerce emekçi ne olacak?

Başka bir alanda mı değerlendirilecekler yoksa iş akitleri sonlandırılacak m?

BURULAŞ bu uygulamayla şimdiye dek öncesi BURBAK olmak üzere yüzlerce kişiye istihdam imkanı sağladı.

Ücretli cadde otoparkı uygulaması kaldırılırsa buradan evlerine ekmek götürenler mağdur edilmemeli.  Bir de buralardaki tertip ve düzen nasıl sağlanacak?

Kentin caddelerinde yeniden yasadışı ‘değnekçilik’ mi başlayacak?

Herhalde uygulamayı kaldıracak CHP’li yöneticiler bunlara da bir çözüm üretmişlerdir.

 

İsabey TOKİ konutlarından sitem var

Bursa’da TOKİ eli ile binlerce konut inşa edildi, yeni yeni yerleşim alanları açıldı. Fakat bir kısmında sorunlar devam ediyor. Güvenlik başta geliyor. Önceki gün Yıldırım ilçemizdeki İsabey Konutları’nda oturan bir okurumuz arayıp bilgilendirdi.

İsabey TOKİ Konutları ile Yıldırım Et Kombinası arasındaki yol kenarlarının geceleri adeta açık meyhaneye döndüğünü, ışıklandırmanın olmadığı bu yolda araç içinde alkol alındığını, buradan geçmenin büyük tehlike oluşturduğunu anlattılar.

Aydınlatma görevi UEDAŞ’ın işi. Açık alanda, yol kenarlarında vatandaşı rahatsız eden alkol alanlara karşı da Yıldırım Jandarması müdahale etmeli. Onlarca ailenin oturduğu siteye ulaşım yolu aydınlatılmalı. Bunun bahanesi olmamalı. Siteye dolmuş ve minibüs de olmadığını öğrendik. Kent merkezinde kentin nimetlerinden yararlanamayan bir bölge. Büyükşehir Belediyesi talebi gündeme almalı.

Böyle şey olur mu?

UKOME bu sitenin taleplerini göz ardı etmemeli. Vatandaşın aracı yoksa Ankara Yolu’ndan buraya ulaşmak için elinden çantalarla yürümek zorunda.

TOKİ yaptığı her projeye bir de cami ve okul inşa ediyor. Ne gariptir ki, camisi olan bu sitenin din görevlisi yokmuş. Bu sorunu da Yıldırım İlçe Müftülüğü çözmeli. Gelen ilk atamalardan buradaki camiye de bir görevlendirme yapmalı.

Site sakinlerinin taleplerini Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz da dikkate alacaktır. Vatandaş yaşadıkları sıkıntıları en yakın buldukları belediyesine aktarıyorlar. Ulaşım sorununu da Büyükşehir Belediyesi halletmeli.

Bizden iletmesi. 5 yıl sonra oy için burada oturanların kapısını çaldığınızda çözülmemiş sorunlar size usulünce tekrar hatırlatılır, gereği de sandıkta yapılır.

Tebrik ve kabullerden sıkılınmamalı

Bunu göreve gelen her yeni yönetici yaşıyor. Bir müddet tebrikleri kabul etmek zorundalar.

Çünkü öteden beri uygulama böyle. Geri çevirdiğinizde seçimi kaybedenlerden farkınız kalmaz. Vatandaş 31 Mart sonrası ülke genelinde ve Bursa’da işbaşına gelen yerel yöneticileri, belediye başkanlarımızı tebrik etmek için sıraya girmiş durumdalar. Kimi belediye başkanlarımız kabuller için günün belirli saatini ayırmışlar.

Nisan ayı böyle geçer. Başkanlarımız bu sürede bir yandan da çalışacağı yeni kadroları oluşturuyorlar. Mayıs ayından itibaren de artık işbaşı yapılmalı. Kentin çözüm bekleyen sorunların için düğmeye basılacaktır.

Yeniden kadrolaşma zaman alacak gibi. Bürokratların ardından şirket genel kurullarında da buraların yeni yöneticileri belirlenecek.

Bursa’nın artık daha fazla zaman kaybetmeksizin sorunlarına da hızlıca odaklanılmalı.

Bursa’yı öyle görünüyor ki önümüzdeki mayısta yeni radikal uygulamalar bekliyor.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X