İhsan Aydın
İhsan Aydın

Cadde sokaklar müzikli parti araçlarıyla dolu

Köşe Yazısını Dinle

Partilerin belediye başkan adayları hatta kimilerinde meclis üyesi adayları bile netleşti. Artık saha yavaş yavaş canlanıyor. Henüz çok ciddi suçlama ve karşılıklı atışmalar yok ama cadde ve sokaklarımızda siyasi partilerimizin müzikli aday araçları kol gezmeye başladı. Dün Kanalboyu Caddesi’nde dostlarla çay içerken önümüzden tam üç aday aracı geçti.

Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Adayı Alinur Aktaş, AK Parti Osmangazi Belediye Başkan Adayı Mustafa Dündar ile CHP’nin Osmangazi Belediye Başkan Adayı Erkan Aydın’ın giydirilmiş minibüsleri müzik eşliğinde tur atıyorlar.

Vatandaş bu durumdan rahatsız değil. Herkesin gönlünde bir aslan yatıyor. Bunu sandıklar önlerine konduğunda ortaya çıkaracaklar. Adayların araçları ve müzikli klipleri de kulağa hoş gelen müzikle seçmeni etkilemeye çalışıyor.

Bursa’nın sokak ve caddeleri yavaş yavaş seçim atmosferine girmeye başlamış. Bilboardlar da adayların boy boy resimleri ve yapacakları, yaptıklarıyla dolmuş. Adayların propaganda çalışmalarının meclis üyesi ve belediye başkan adayı bildirimlerinin resmen ilçe seçim kurullarına yapılacağı 20 Şubat’tan sonra daha da hızlanması bekleniyor. Ramazan ayının başlangıcıyla da bu çalışmaların iftar ve sahurlar birlikte imsak saatine kadar devam edeceği öngörülüyor.

Hasılı, sokaklar siyaset kokuyor. Bu ahengin bozulmadan, herkesin birbirine saygı duyduğu, rakiplerin hoşgörü ile karşılandığı bir yerel seçim süreci olmasını diliyoruz.

Seçimin Bursa ve 17 ilçesinde geçmişte olduğu gibi kavgasız, gürültüsüz tamamlanmasını, sandıktan çıkacak sonuçlara da herkesin saygı duymasını temenni ediyoruz.

Bursa’nın seçimleri geçmişte hep huzurlu biçimde tamamlanmıştır. Bunda siyasi partilerimizin, yöneticilerin ve adayların da rolü büyüktür.

Elbette, ufak tefek münferit hadiseler yaşanmıştır ama bu bütünün ahengine etki etmemiştir.

31 Mart’ta da sokaklarımızdaki siyasi şölenin sorunsuz final yapmasını diliyoruz.

BÜYÜKŞEHİR’DEN 50 BİN AİLEYE ÇEK

Kutsal ay Ramazan yaklaşıyor. Belediyelerimiz de hazırlıklarına başladı. Bursa Büyükşehir Belediyesi toplumun dezavantajlı kesimleri için yürüttüğü projelerden biri olan Ramazan Sosyal Destek Çeki uygulamasına bu yıl da start verdi.

Büyükşehir Belediyesi’ne başvurular başladı. Pandeminin başladığı yıllardan bu yana devam eden uygulamayla bu yıl Bursa genelinde 50 bin aileye bin 500’er liralık sosyal destek çeki verilecek. Bu çekler Büyükşehir Belediyesi ile anlaşmalı bakkal ve işyerlerinde gıda malzemesi olarak değerlendirilecek.

Büyükşehir Belediyesi’nin ayrıca emekliler için de destek paketi üzerinde çalıştığını öğrendik. Bunun detaylarının da önümüzdeki günlerde netleşmesi bekleniyor.

Sosyal belediyeciliğin bir gereği olarak toplumun dezavantajlı gruplarının bu tür projelerle desteklenip, ayakta tutulmasını önemli buluyoruz.

Bu açıdan, Büyükşehir Belediyesi’nin kentin kaynaklarını dar gelirli kesimlere dönük kullanmasını da takdir ediyoruz.

Bu aynı zamanda, şehir dayanışmasını, şehir kaynaklarının tüm kesimlerle paylaşılmasının örneği olarak karşımızda duruyor.

OSMANGAZİ’YE BİR DAĞLI ADAY DAHA

Memleket Partisi de Bursa adaylarını belirlemeyi sürdürüyor. Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Ruşen Sever’i, Yıldırım’a Avukat İlker Kılıç’ı belirleyen Memleket Partisi, Osmangazi adayını da Ahmet Atalay olarak ilan etti. Nilüfer adayının da cumartesi netleşmesi bekleniyor. Burada tecrübeli, sürpriz bir isimden bahsediliyor.

Ankara’da adaylığı netleşen Osmangazi Belediye Başkan Adayı Ahmet Atalay dün ayağının tozuyla Olay Medya’daydı. Atalay dersine çalışmış. 700 yıllık Osmangazi’nin 35 yıllık Nilüfer’e yenik düşmesine müsaade etmeyeceklerini söylüyor.

Bu amaçla depreme dayanıklı ilçe başta olmak üzere Altıparmak ve Çarşamba’yı yeniden canlandırmayı hedefliyor. Kazanırsa, burada yaşayan geçici misafirleri de kentin dışına çıkarmayı planlıyor.

Atalay, her mahalleye çalışan anneler için en az ikişer kreş yapacağını söylüyor. Bir de, ilçedeki bütün kapalı pazaryerlerini modernize ederek, Osmangazi sakinlerine sembolik fiyata düğün salonu olarak kullandırmayı vaat ediyor.

Orhaneli doğumlu Atalay, Dağ bölgesinin evladı olarak hemşerilerinde de destek bekliyor.

Atalay son sözlerini, İki partiye mahkum değilsiniz. Üçüncü bir yol var” diyerek tamamlıyor.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X