İhsan Aydın
İhsan Aydın

Çağdaş mühendisleri CHP’li başkanlar da kurtaramadı

Bursalı Çağdaş İnşaat Mühendisleri’ni Cumhuriyet Halk Partisi’nin 31 Mart yerel seçimlerindeki Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey ile DSP’li eski Osmangazi Belediye Başkanı Hilmi Şensoy ve CHP’li Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin de kurtaramadı.

Yüksek İnşaat Mühendisi Bozbey ile Şensoy ve Şahin’i Ankara delege listesinin tepesine yazan Çağdaş Mühendisler Grubu oda seçimlerini yine kazanamadılar.

İMO Genel Merkezi’nin yayınladığı genelge ile, ‘etik değil’ diyerek siyasilerin listelere konmasına uygun görmediği oda seçimlerinde Çağdaş Mühendisler Grubu Kemal Cüneyt Erdem’in listesinde yukarıdaki siyasi kimlikli isimler de vardı.

Fakat Erdem, Albayrak karşısında bir kez daha kaybetti.

Sağ grubun uzun yıllardır elinde tutuğu İMO Bursa Şubesi’nin haftasonu BAOB’ta gerçekleşen kongresinde Çalışma Grubu Adayı mevcut Başkan Mehmet Albayrak üçüncü kez galip çıktı.

Rakibin iki defa yenen Albayrak bin 81 oy alırken Erdem’e ise 693 oy çıktı.

İMO seçimleri öteden beri iki grubun çok önemsediği bir yarışa dönüştü.

İMO’yu daha temsilcilik yıllarından bu yana izliyoruz.

Önceki hafta sosyal medya hesabındaki skandal paylaşımla tepkileri üzerine toplayan İMO Genel Merkez 2. Başkanı Bursalı Cemal Akça’nın da Bursa’daki kongreye katılmadığını öğrendik.

Yönetim, denetim ve Ankara delegasyon listesi tulum çıkaran Mehmet Albayrak ve Çalışma Grubu’nda ise seçimi kazanmanın sevinci yaşanıyor.

Fakat Bursa’nın en aktif odalarından biri olan İMO’da ne yazık ki, seçime katılım oranı çok düşüktü.

Kayıtlı 4 bin 810 üyesi bulunan İMO’nun kongresinde sadece bin 862 mühendisin oy kullandığını görüyoruz.

Özellikle genç mühendislerin oy attığı sandıklarda Çalışma Grubu’nun aldığı rey oranının yüzde 30’lara kadar gerilediği görülüyor.

600 dolayındaki kayıtlı işsiz mühendis, kapanan proje büroları, şantiyeler ve yapı denetim şirketlerindeki mali krize rağmen Albayrak’ın seçimi net skorla kazanması Çalışma Grubu’nu memnun etmişe benziyor.

Dün tebrik etmek için aradığımız İMO Bursa Şube Başkanı Albayrak’ın ise ekibine seçim sonrası Derebahçe’de yemek verdiğini öğrendik.

İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi’nin iki yıl boyunca yönetecek olan Albayrak’ın da listesini büyük oranda yenilediği görülüyor.

Önceki dönem yakın çalıştığı Ayşe Asena Dışbudak ve Mustafa Er’e Albayrak’ın sosyal medya hesabından özel teşekkür ettiğini de gördük.

Bu arada Bursa’da seçimi kaybeden Çağdaş İnşaat Mühendisleri’nin İstanbul ve Ankara seçimlerinde sağ listelere açık ara fark attıkları konuşuluyor.

İki büyük kenti alan Çağdaş Mühendislerin Genel Merkez seçimlerinde de ellerini rahatlattıkları belirtiliyor.

İMO’dan bir kulis bilgisi daha.

Genel Merkez seçimlerinde sol gruptan ikinci bir liste daha çıkabileceği de konuşuluyor.

 

İçmimarlar Arslan ile ‘devam’ dedi

Nur Gül Arslan

Öte yandan hafta sonu, TMMOB’a bağlı İçmimarlar Odası Bursa Şubesi’nin seçimleri de vardı.

Buradaki kongreye tek liste ile giden Bursalı İçmimarlar yola Başkan Nur Gül Arslan ile devam kararı aldılar.

Bursa’da örgütlenme çalışması yürüten şubenin yeni yönetimi ise şu isimlerden oluştu:

Hayri İşçimen, Cansu Tolunay Berber, Ercüment Özçelik, Ali Gözütok, Ali Muhsin Take ve Aylin Aras.

 

Başvuru patladı ek mesai başlıyor

Türkiye’nin en çok tuttuğum sivil reformlarından biri pasaport ve ehliyet gibi işlemlerin Emniyet Genel Müdürlüğü’nden alınıp Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’ne devredilmesiydi.

Bu iki hizmeti şimdi il ve ilçelerdeki Nüfus ve Vatandaşlık İşleri müdürlükleri üstlendi.

Türkiye’nin 4. büyük ilçesi ve 56 ilden daha büyük Osmangazi’de pasaport ve ehliyet başvurularında talep patlayınca yığılmayı azaltmak amacıyla ek mesai uygulaması gündeme geldi.

Osmangazi Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü 2 Mart Pazartesi gününden  itibaren öğlen 12.00-13.00 akşam ise 17. 00-18. 30 saatleri arasında memurlarına ek mesai yaptırma kararı aldı.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X