İhsan Aydın
İhsan Aydın

Çağrışan Göynüklü üst ölçekli planlarına onay 

Köşe Yazısını Dinle

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nin ekim ayı ikinci oturumunda kent için önemli kararla imza atıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın başkanlık ettiği oturumda kentin uzun süredir planlama sorunlarından biri olan Mudanya ilçesi sınırlarındaki 722 hektarlık alanı içeren Çağrışan-Göynüklü imar planları da oybirliğiyle onaylandı.

Oturumda Mudanya Belediye Meclisi’nde geçtiğimiz haziran ayında kabul edilen 1/1000 ölçekli uygulama planları onaylanırken, bölgeye ilişkin Büyükşehir Belediye Meclisi’nde bununla birlikte 1/25.000 ve 1/5.000 ölçekli Nazım İmar Planları kabul edilmiş oldu.

Mudanya Belediye Meclis Üyesi ve İlçe İmar Komisyonu Başkanı Ozan Eroğlu 12 yıldır bölgenin imarsız kalmasının kabullenilir bir durum olmadığını söyledi. Yüzde 99 oranındaki uzlaşmayla yaptıkları çalışma sonrası sorunun çözüldüğünü, ancak bazı parsellere ilişkin dava açma ve itiraz haklarını saklı tuttuklarını ifade etti. Eroğlu, planın uzlaşı ile çıkmasının önemine de işaret etti.

Oturumda söz alan CHP Grup Sözcüsü Osman Ayradilli de Bayındırlık ve İskan İl Müdürlüğü’ndeki bölgeye ait şema şeklindeki planların gizli odada tutulduğunu, bunların fotoğrafını dahi çekmenin mümkün olmadığını ve sonrasında da mevzi planlarla bölgenin yapılaştığına dikkat çekti.

CHP Sözcüsü Ayradilli, kentin iyi planlanması için Büyükşehir’e 50-100 adet şehir plancısı alınmasını da önerdi.

Büyükşehir Belediyesi İmar Daire Başkanı Feridun Tarım da Çağrışan ve Göynüklü planlama bölgesi için yapılan çalışmalar hakkında Büyükşehir Belediye Meclis üyelerini bilgilendirdi.

Böylece, Mudanya ve Büyükşehir Belediyesi arasındaki uzunca süredir yargı kararları ve anlaşmazlık nedeniyle uygulamaya geçemeyen ve üzerinde uzlaşı sağlanamayan bölge, meclisteki tüm siyasi parti guruplarının oybirliğiyle plana kavuşmuş oldu.

Oturumda Büyükşehir’de değişik servislerde çalışan ayın personeli seçilenlere de teşekkür belgeleri takdim edildi.

Belge alanlar arasında Büyükşehir Belediyesi Basın Sorumlusu meslektaşımız Bahar Özgün ile, geçtiğimiz günlerde açılışı yapılan ve büyük beğeni toplayan Bursa Mevlevihanesi restorasyonunda emeği geçen Büyükşehir çalışanları da ayın personeli seçilenler arasındaydı.

Rekor burs başvurusuna daha fazla kaynak gerek

Bursa’da başlatılan 10 bin üniversite ve meslek lisesi öğrencisine eğitim bursu desteğine bu yıl rekor sayıda başvuru geldiği duyuruldu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamaya bakılırsa, üniversite öğrencileri için verilmesi planlanan aylık bin 250 liralık burs ile meslek lisesi öğrencilerine verilecek aylık 750 liralık desteğe kentimizden tam 24 bin öğrenciden başvuru gelmiş. Geçen yıla göre 10 bin kişi daha artmış başvuranlar.

Yani 24 bin başvurudan sadece 10 bin şanslı üniversite ve meslek lisesi öğrencisi bu destekten faydalanacak. BURSKOOP bu iş için 80 milyon liralık bir kaynak oluşturdu.

O halde Bursa’ya ve Bursalılara büyük iş düşüyor.

Elbette Bursa Büyükşehir Belediyesi ve iştirakleri BURSKOOP uygulaması için kaynak ayırıyor. Ama özel işletmelerimiz, hemşerilerimiz de üniversite ve meslek lisesi öğrencilerine BURSKOOP’a bağış yaparak katkıda bulunabilirler. Katkı olmalı ki, gelecek yıl daha çok öğrencimiz bundan faydalanabilsinler.

BURSKOOP’a gösterilen bu ilgi, Bursa’da başlatılan ve Türkiye’ye örnek gösterilen uygulamanın da yerinde ve doğru bir iş olduğunun işareti.

Buraya kalıcı başka bir gelir kalemleri tahsis etmekte yarar var.

Kentin çocuklarına kent kaynaklarından pay ayırmak yanlış olmaz.

Bilgi yarışmasının Bursalı bilgin genci

Özel bir televizyon kanalında yayınlanan, ‘Kim Milyoner Olmak İster’ adlı yarışma programının önceki akşamki yarışmacılarından biri Bursalı genç bir hemşerimizdi.

Büyükorhan ilçemiz nüfusuna kayıtlı, İstanbul’da Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nde okuyan Görkem Güzelküçük yarışmada son üç soruya kadar başarılı bir performans sergiledi. Güzelküçük, 300 bin liralık ödülü hak etti. 500 bin liralık soruyu açtırıp yarışmadan çekildi.

Bursalı genç Görkem’in başarısı televizyon ekranlarındaki izleyicilerin de takdirini kazandı. Aynı zamanda Büyükorhan ilçesindeki Gençlik Derneği üyelerinden de olan Görkem Güzelküçük, yarışmada sergilediği başarıyla kendisini izleyen seyirciler kadar, Bursa ve Büyükorhan ilçesindeki hemşerilerinin de gururu oldu.

Bizde genç hemşerimizi tebrik ediyoruz.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X