İhsan Aydın
İhsan Aydın

Çalı Yolu’nda bulvar havası

Köşe Yazısını Dinle

Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü tarafından etap etap genişletilen ve bölünmüş hale getirilen Çalı Yolu’nun biten kısımları adeta bulvar görüntüsüne büründü.

Bu yolun eski halini iyi biliyoruz. Dar ve bölünmemiş haliyle, yaya kaldırımsız, salaş durumdaydı. Trafiğin pik saatlerinde buradan gidebilmek kolay değildi.

Şimdi bambaşka bir tablo ortaya çıkıyor.

Güzergâh üstünde çalışmalar sürerken, Büyükşehir Belediyesi’nin de orta bölümdeki dekoratif aydınlatma işini üstendiğini öğrendik.

Araç sahiplerine konforlu sürüş imkânı sağlayan yeni yol ile Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün de bölgede oturanlar ve bu yolu kullananlar tarafından takdir gördüğünü belirtelim.

İlimizde birden fazla sanayi bölgesine ulaşım sağlayan ve kent merkezinde kalmış haliyle yeni Çalı Bulvarı’nın biten bölümlerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önümüzdeki haftalarda Bursa’da yapacağı toplu açılış törenine yetiştirilmesi bekleniyor.

6 kilometrelik ilk etabı daha evvel hizmete alınan Çalı Yolu’nun 2. etabının da bitmek üzere olduğunu görmek sevindirici. Yolun 3. beş kilometrelik yeni etabının da ihaleyle aynı yüklenici firmaya verildiğini öğrendik.

Alt ve üstyapı, aydınlatması, kaldırım, tretuvar, sinyalizasyon ve kavşaklarıyla göz kamaştıran Çalı Bulvarı’nın iş yerlerinde de değişim yol açtığı görülüyor.

Gelecekte burası şehrin canlı bir ticaret merkezine dönüşecek. Bu minvalde firmaların kendi binalarını da yenilediği, cephelerini iyileştirdiği fark ediliyor.

Eski Mustafakemalpaşa Yolu olarak da geçen bulvarın Kayapa ve Akçalar’a kadar  bölünmüş hale getirilmesi planlanmıştı.

Bursa’nın İzmir Yolu’na alternatif ikinci ulaşım aksı olarak bilinen bu güzergâhın ileride Mustafakemalpaşa’ya kadar da bölünmüş hale getirilmesi kaçınılmaz görünüyor.

Çünkü; İzmir Yolu’nun da özellikle bayram ve uzun tatil dönüşlerinde yükü kaldırmadığı biliniyor.

Bu etaptaki çalışmalar için Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü ile Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin işbirliği yaptığını hatırlatalım. Yeşillendirmeden sonra orta refüj aydınlatma işini de Büyükşehir Belediyesi’nin üstlendiğini belirtelim.

 

Ali Osman Sönmez acili kısmen açılıyor

Bursa’nın kamu projelerindeki talihsizlik bitmek bilmiyor.

Nedense, Bursa projelerini üstlenen yüklenciler genelde sorunlu çıkıyor.

Bunu hızlı trenden, Karayolları’nın tünel, yol, köprü viyadük projelerinden, Sağlık Bakanlığı’nın hastane yapım işlerinden biliyoruz.

Buna bir örnek vermek istersek; hatırladığımız kadarıyla 10 yataklı Harmancık İlçe Devlet Hastanesi’nin ihalesi üç kez yenilendi. Yeni firma da işi bitiremiyor. Proje yine yerlerde sürünüyor. 5-6 senedir 10 yataklı bir proje bitirilemez mi?

Bu projede daha kaç sağlık bakanı eskitecek?

Devlet bu kadar aciz mi?

Bursa ihalelerini alanlar neden hep sorunlu şirketler çıkıyor?

Acemler’de yapımı uzadıkça uzayan Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi inşaatı da böyle.

Çekirge Devlet Hastanesi’nin yerini alacak sağlık tesisinin şimdiye çoktan bitirilip hizmete açılması gerekiyordu. İlk ihaleyi alan firma, işi yasanın verdiği hakla tasfiye edince yeni bir ikmal ihalesi yapıldı.

Ne ilginçtir ki, ikinci firma da taşeron ve çalışanlarla yaşadığı ödeme sıkıntısı nedeniyle kabası bittiği halde projeyi zamanında tamamlayamadı.

Fakat, Bursa’nın göbeğindeki bu dev sağlık yatırımı yarım kalamazdı. Şimdi öğreniyoruz ki, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim önü Bursa’daki toplu açılış programına eklemek için Sağlık Bakanlığı burayı kısmen hizmete almayı planlamış.

Bu amaçla binden fazla işçi ve mühendisle hastanede acil kısmının hizmete alınması için hummalı bir çalışma yürütüldüğü dillendiriliyor. Hatta, bu konuda Çekirge Devlet Hastanesi yönetiminin de hazırlık yaptığını öğrendik.

Hastanenin tümünü hizmete açmak için Bursalıların daha kaç yıl bekleyecekleri ise meçhul.

 

Başkan Aktaş CHP’ye nasıl bir yanıt verecek?

Bursa’nın Büyükşehir Belediyesi seçimlerinin kıran kırana geçeceği biliniyor. Nitekim, önceki gün Bursa’ya gelen CHP lideri Büyükşehir adaylarının proje tanıtım toplantısına katıldı ve kürsüden AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a ağır ve yakışıksız ifadeler kullandı.

Bugün ise Aktaş, yeni döneme ilişkin projelerini açıklayacak.

Merinos AKKM’deki tanıtım toplantısında Aktaş’ın CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile İl Başkanı Nihat Yeşiltaş ve rakibi Mustafa Bozbey’e nasıl bir yanıt vereceği merak ediliyor. Üç isim de Aktaş için hoş olmayan yakıştırmalarda bulunmuşlardı.

Hem proje tanıtım hem de hakkındaki ağır CHP söylemlerine ilişkin Aktaş’ın bugün önemli değerlendirmeler yapması bekleniyor.

Bugün öğleyin basınla buluşacak olan Aktaş, akşam da partisinin teşkilat mensuplarına yeni döneme ilişkin projelerinin sunumunu yapacak.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X