İhsan Aydın
İhsan Aydın
E-Posta: [email protected] YAZARIN TÜM YAZILARI

Çarşı cıvıl cıvıl oldu bugünleri özlemişiz

Köşe Yazısını Dinle

Üç yıl korku içinde yaşadık.  Canlarımızı yitirdik. Pandemi hayatlarımızı altüst etti. Kısıtlamalar, yasaklar, eve kapanmalar, maske, mesafe, hijyen ve aşı ile yatıp kalkar olduk.

Gündelik yaşantımız etkilendi.

Şimdi artık çok şükür eski günlere dönüyoruz. Kısıtlamalar büyük ölçüde kalktı, yaşam konforumuzu etkileyen maskeden kısmen kurtulduk. Üç yıl önceye göre daha rahatız.

Hafta sonu çarşıya çıktık.

Gördük ki, herkes havanın da etkisiyle kendisini dışarıya atmış.

Çarşı cıvıl cıvıl dolmuş. İğne atsanız yere düşmüyor. Çay bahçeleri, hanlar, dükkanlar tıklım tıklım dolu. Cumhuriyet Caddesi, Uzun Çarşı, Kapalı Çarşı, hanlarda yürümek bile zordu. Tarihi camilerimiz ziyaretçi akınına uğruyor.

 

Esnafın yüzü gülüyor.

Vatandaş özgürce dolaşmanın tadını çıkarıyor. Atatürk Caddesi‘nin araç yükü artmış. Ulucami ve hanlar civarında yerli-yabancı turist otobüsleri çoğalmaya başlamış.

Tarihi Büyükşehir Belediye Binası önünde Bursa Mehteri‘nin gösterisine de büyük rağbet vardı. Artık her cumartesi bundan böyle belediye binası önünde mehter gösterisinin yapılacağını da öğrendik. Cuma günleri Tophane Meydanı‘ndaki gösteriler de devam edecek.

 

Bir şey daha dikkatimizi çekti.

Kente gelen yerli turistler de mehter gösterisini ilgiyle izlediler.

Hasılı yorucu, ağır geçen kış günlerinin ardından yüzünü gösteren güneş ve baharla birlikte morallerimiz de artmaya başladı.

Çok sıkıntı çekildi ama artık normalleşmenin meyvelerini toplama zamanı.

Allah bir daha böylesi ağır ve acı sonuçları olan salgınlar, felaketler yaşatmasın.

 

Hanlar Bölgesi’nde son binanın yıkımı sürüyor 

Hafta sonu çarşı turumuzda Bursa’yı yıkarak güzelleştirme çabalarının sürdüğünü de fark ettik.

Bursa Büyükşehir Belediyesi‘nin Çarşıbaşı Meydan Projesi‘nde son büyük bina olan Zafer Plaza eklentisi Boyner Mağaza binası da yıkılıyor.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı‘nın desteğiyle yürüyen projenin bu yaz ete kemiğe bürüneceği anlaşılıyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş‘ın bu döneme damga vuracak projelerinden olan Çarşıbaşı Meydan Projesi‘nin Bursa‘ya katacağı değeri önümüzdeki yıllarda daha da hissedeceğiz.

Şimdiden bölgeye büyük bir ferahlama kattığı, tarihi han ve camilerimiz daha belirgin şekilde ziyaretçilerin gözü önüne çıkardığı görülüyor.

Sürüdürülen Çarşıbaşı Meydan Projesi’nin, kentimizdeki tarihi mirasa ve ecdada vefanın bir gereği olduğunu düşünüyoruz.

 

Trabzon’da şampiyon hocalara fahri doktora

Sporda ahde vefa örneğini Trabzon‘da görüyoruz.

36 yıl sonra sezonun bitimine 4 hafta kala Süper Lig‘de yeni bir şampiyonluğu garantileyen Trabzonspor‘un kent üniversitesinden hocalarına da anlamlı bir vefa örneği gösteriliyor.

Kurumsal İletişim Direktörlüğünü Bursalı hemşerimiz, Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Emir Yıldız‘ın üstlendiği  Trabzon Üniversitesi, kulübü şampiyon yapmış efsane teknik direktörlere fahri doktora unvanı takdim edecek.

Adları Trabzonspor ile anılan Ahmet Suat Özyazıcı, merhum Özkan Sümer, Şenol Güneş ve Abdullah Avcı, Üniversite’nin 4. kuruluş yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde fahri doktora unvanı ile onurlandırılacaklar. Vefat eden Sümer’in ünvanı ise yakınlarına sunulacak.

Karadeniz kentinden gelen bu güzel haberin ilde üniversite ve futbol kulübünün de bütünleştiğini gösteriyor.

Karadeniz ekibinin efsane hocalarına gösterdiği vefa diğer şehir takımları ve üniversitelerine de örnek olmalı. Örneğin; benzer bir kararı Bursa Uludağ Üniversitesi de alabilir. 2010‘da Bursaspor‘u Süper Lig şampiyonu yapan Ertuğrul Sağlam‘ı da onurlandırılabilir.

Trabzon Üniversitesi‘ni ve senatosunu tebrik ediyoruz.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X