İhsan Aydın
İhsan Aydın

Çarşıbaşı’na böylesi nezih mekân yakıştı

Köşe Yazısını Dinle

Bursa Büyükşehir Belediyesi, şehrin bir hayalini gerçekleştirdi. Yıkılamaz denen binaları yıktı ve şimdiye dek Büyükşehir’de seçilmiş veya aday olmuş belediye başkanın rüyalarını süsleyen Hanlar Bölgesi’ndeki tarihi gün yüzüne çıkardı.

Hayali gerçeğe dönüştürmek işbaşındaki AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a kısmet oldu. Tabii ki, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve alan için gerekli acele kamulaştırma kararı nedeniyle de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da büyük desteğini aldı.

Şimdi görüyoruz ki, etrafı açılan Hanlar Bölgesi’nde ortaya çıkan Çarşıbaşı Meydanı’na BURFAŞ nezih bir hızlı kahve dükkânı ve kafeterya açmış. Bursa’ya gelen konukların, hemşerilerimizin böylesi bir nezih mekânda soluklanıp, kahvelerini yudumlamaları doğru bir karar olmuş.

Kâr amacı gütmekten çok, kentimize gelecek yerli yabancı misafirlerin burada Büyükşehir Belediyesi’ne ait sosyal tesisten faydalanmaları sağlanacak. Böylece, hem bölgede farklı yapılanmaların da önü kesilecek.

Belediye çay kahve satar mı diye düşünenler olabilir ama, bunu bütün belediyeler yapıyor. Bu artık sosyal belediyeciliğin de gereği haline dönüştü.

Önceki hafta İstanbul’da, Üsküdar Belediyesi’nin sahilde Boğaz’a nazır hizmet veren Nev Mekan adlı sosyal tesisine girdik. Altı öğrenciler için ders çalışma yeri, üstünde de nezih bir kafeteryası var. Fiyatları da uygun. İçindeyse 100 bin kitap bulunuyor. Buraya girebilmek için dışarıda dakikalarca kuyrukta bekliyorsunuz.

Bursa’ya da böylesi tesisler kazandırılmalı.

BURFAŞ bu konuda büyük tecrübe edindi. Zarar ettiği, kapatmak zorunda kaldığı yerler oldu ama, halkın her kesiminin faydalanabileceği işletmelere de sahip. Büyükşehir Belediyesi iştiraki olarak Çarşıbaşı’nda da çok rağbet göreceğine inanıyoruz.

Şehrin vitrini sayılan çarşılarda, hemen hepimizin yorulduğumuzda bir çay kahve molası verebileceğimiz yeni nefis bir yer olmuş. Benzeri Cumhuriyet Caddesi’nde de açılmıştı. BURFAŞ kaliteden ödün vermeden buraları korumalı ve fiyatlarını da herkesin oturabileceği, faydalanabileceği düzeyde tutmalı.

Emek verenleri kutluyoruz.

Sıkıntılı bir dönem geçirdi Korkmaz 2. dönemi istiyor

Az nüfuslu ilçelerde siyaset yapmanın ve belediye başkanlığı görevinde bulunmanın kolay bir iş olmadığını biliyoruz. Bursa’nın güneyindeki Büyükorhan ilçesinde 2019 seçimlerinde Belediye Başkanı seçilen Ahmet Korkmaz’ın 31 Mart yerel seçimlerinde tekrar aday olduğu haberlerini okuduk.

Korkmaz, biz katılamadık ama hafta sonu BURFAŞ’ın Dobruca Sosyal Tesisleri’nde habercilere adaylığın ilan etmiş, 5 yıllık süreçte ilçeye kazandırdıkları hizmetlere değinmiş. Sıkıntılı bir dönemde göreve geldiklerini anlatmış. Gerçekten de öyle. Pandemi, depremler, sel su baskınları, orman yangınları gibi doğal afetler ile ekonomik anlamda da buhranlı süreçten nüfusu az bu ilçelerimiz daha fazla etkilendiler.

Buna rağmen dara düşmüşlerin imdadına da koştular. Büyükorhan Belediyesi’nin deprem bölgelerine arama kurtarma ekipleri, kışlık yakacak odun gönderip, esnafın desteğiyle de aş evine yardımcı olduğunu hatırlıyoruz.

Borçlu bir belediye devralıp, üstüne bir de salgın ve afetlere maruz kalan Korkmaz’ın daha fazla hizmet yapabilme adına ikinci döneme talip olduğunu görüyoruz.

Dağ ilçelerinde adaylığını resmen ilan eden ilk belediye başkanı Korkmaz oldu. Partisi aday gösterirse 31 Mart sonrası ilçesine daha fazla yatırım yapmak ve planladığı projeleri hayata geçirmek istiyor. Korkmaz’ın toplantısına Cumhur İttifakı ortağı MHP Büyükorhan İlçe Başkanı Akın Sevim, kendi ilçe Başkanı Kamil Turhan ve İl Yöneticisi Osman Doğruyol’un katılması da rakiplerine mesaj olarak algılanabilir.

Belediye meclis üyesi aday adayları da vaatler veriyor

Belediye başkan aday adaylarının proje ve vaatlerle yola çıktıklarını biliyorduk ama dün ziyaretimize ilk kez Osmangazi’den belediye meclis üyeliği aday adaylığı için AK Parti’ye dosya veren Yaşar Yalçın ziyaretimize geldi. Ovaakça Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali’nde kimya teknikeri olarak görev yapan Yalçın, listeye alınıp seçildiğinde, yaşadığı Sırameşeler Mahallesi’ni ve evini terk eden, seçmenlerine hizmet edeceğini vaat ediyor. Büyükorhan Kınıklı olan Yalçın hem mahallesinde hem de bölgesinden daha çok insana dokunmayı, onların sorunlarını çözmeyi, sosyal destek gerekenlere yardımcı olmayı ve görevi de layıkıyla yapmak istediğini söylüyor.

Bu amaçla da meclis üyeliğine soyunmuş.

1 adet yorum var

Bir adet yorum var

  1. güzel bir hizmet olmuş ama şu ayrıntı göze çarpıyor.Tesisteki müşterilerin çay içip dinlendikleri çadırın tente rengi tarihi dokuya uygun düşmemiş,lacivert çok koyu düşmüş,yazın güneşi düşünerekten açık bi renk düşünülebilirdi,yinede teşekkürler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X