İhsan Aydın
İhsan Aydın

Çatısı yanan GUHEM’e nazar mı değdi?  

Önceki gün Olay TV’de yayınlanan Olay’ın İçinden programında Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş Gökmen Uzay Havacılık ve Eğitim Merkezi (GUHEM) şantiyesinden yayın yapmıştık.

Şehrimizin vizyon projelerinden biri olan ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ile TÜBİTAK’nın önemli mali destekleriyle montajı süren zeplin görüntülü GUHEM’de önceki akşam yangın çıktı.

Çatıda kaynak sırasında meydana geldiği açıklanan yangın yürekleri ağızlara getirdi.

Çok şükür ki, can kaybı yok.

Bursa Büyükşehir İtfaiyesi cansiperane bir çabayla büyümeden ve tüm binayı sarmadan yangını söndürdü.

Yangın büyüse, belki de bitişikteki Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi de hasar görecekti.

Başkan Aktaş, TV programında GUHEM’in önemine işaret ederken, buranın Bursa’ya yerli yabancı turist çekecek önemli merkezlerden biri olacağının altını çizmişti.

Hatta, üstüne basa basa da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 100 günlük icraat programı arasında GUHEM’in de bulunduğunu açıklamıştı.

GUHEM’de hedefin Bursa’dan astronot yetiştirmek oluğunu, genç nesillere uzay ve havacılığı sevdirmeyi amaçladıklarını anlatmıştı.

Başkan burayı daha profesyonelce işletmek için bir vakıf kurulacağını, bunun içinde BTSO ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de yer alacağını duyurmuştu.

120 milyon liralık yatırımla hayata geçmesi beklenen merkez BTSO Başkanı İbrahim Burkay’ın da daha göreve gelirken vaat ettiği 16 makro proje arasında yer alıyordu.

Acaba GUHEM’e nazar mı değdi dersiniz?

Neyse ki, can kaybı olmayışı tek tesellimiz. Yanan, tahrip olan yerler yeniden yapılır.

Umarız bu yangın yılsonunda açılması hedeflenen GUHEM’in hizmete giriş sürecini sarkıtmaz.

 

Eğitime desteğe devam

 

Bursa’da eğitime destek veren STK’lardan biri Artvin Vakfı.

Bursa Artvin Vakfı eğitim çağındaki her kademedeki çocuğa desteğe devam kararı almış.

Dün Vakıf Başkanı dostumuz Osman Nuri Başaran aradı.

İlk ve orta öğretim çağındaki öğrencilere yaptıkları kırtasiye yardımının ardından geleneksel hale getirdikleri üniversite öğrencilerine burs desteğine bu yıl da devam edeceklerini söyledi.

2018-2019 eğitim öğretim yılında vakıf olarak devam edenlerle birlikte 150 üniversite öğrencisine burs vereceklerini kaydeden Başaran, gelirlerinin neredeyse tamamını eğitim gören öğrencilere ve dezavantajlı gruplara dağıttıklarını anlattı.

Kuruluş amacına uygun olarak çalışan vakıflarımızdan biri Bursa Artvin Vakfı.

Elde ettikleri gelirleri titiz bir şekilde ihtiyaç sahipleriyle paylaşıyorlar. Buna kutsal ay ramazanda yapılan yüzlerce kolilik erzak yardımı da dahil.

Gelen her başkan ve yönetimin vakıf senedindeki amaç dışına çıkmamaları sevindirici.

 

Akın’ın ardından

 

Bursa’da, memleketinden göçmüş hemşerilerinden bir fazla öğrenciye daha burs verebilmek için çabasını şahit olanlardanız.

Doğu’nun zor coğrafyasından ülkemizin dört bir yanına dağılan Muşlu hemşerilerimizin Bursa’daki Eğitim Vakfı’nın Başkanı olan adaşım İhsan Akın önceki gece hayata gözlerini yumdu.

Kendisiyle en son Bursa Muş Eğitim Vakfı’nda televizyon program çekiminde görüşmüştük.

Çekimin ardından vakıf yöneticileri, evlerinde eşlerine yaptırdıkları Muş’a özgü birbirinden lezzetli yiyeceklerle yemek kültürlerini de sergilemişlerdi.

Muş’tan Bursa ve diğer kentlerdeki okuyan öğrencilere destek olabilmek için mücadele eden Akın’ın ani ölümü yöre insanı kadar doydukları kent olan Bursa’yı da üzdü.

Akın, gençlerimizin kalem ve bilgisayar tutmaları için mücadele veren bir hemşerimizdi.

Allah rahmet eylesin.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X