İhsan Aydın
İhsan Aydın

Çevre Şehircilik’te üç haftada ikinci acı kayıp

Köşe Yazısını Dinle

Bursa Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü bürokratlarından Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) ve Çevre İzinleri Şube Müdürü Biyolog Ahmet Çakmak koronavirüse yenildi.

Çekirge Devlet Hastanesi’nde tedavi gören Çakmak pazartesi günü yoğun bakıma alınmıştı. Çakmak dün kurtarılamayarak yaşama veda etti. Çakmak’ın naaşı bugün memleketi Harmancık ilçesine bağlı Çatalsöğüt Mahallesi’nde toprağa verilecek.

Çakmak’ın ölümü uzun yıllar çalıştığı ve emek verdiği İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’ndeki mesai arkadaşlarını da hüzne boğdu.

Halen günlük vaka sayısının 2 bine çıktığı kentimizde çalışkan bir bürokratımız daha çağın illetine kurban gitti.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nde görev yapan Kentsel Dönüşüm Şube Müdürü Adnan Varan da üç hafta önce yakalandığı Covid-19’dan kurtulamayarak yaşamını yitirmişti. Varan da memleketi Gümüşhane’de toprağa verilmişti.

Bursa Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü 3 hafta içinde iki şube müdürünü birden kaybetmiş oldu.

Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Cemalettin Başaranı arayıp bilgi alalım istedik.

Çok üzgündü.

Başaran, “Maalesef iki değerli mesai arkadaşımızı da Covid-19dan kaybettik. İkisi de çok naif ve çalışkan insanlardı. Üzüntümüz büyük dedi.

Bu iki ölüm de gösteriyor ki, Covid-19’u hafife almak mümkün değil. Halen maske, mesafe ve hijyene dikkat etmeyen ve aşı vurulmaktan kaçınanlarımız var.
Lütfen uzmanları uyarılarını dikkate alalım.


Muhtar Ayd
ın adeta ikinci sosyal yardımlaşma vakfı gibi çalışıyor

Dün ziyaretimize Osmangazi ilçemize bağlı Sakarya Mahallesi Muhtarı Nusret Aydın geldi.

Aydın’ı uzun yıllardır tanıyoruz. Muhtarlık görevi ile birlikte çok sayıda vakıf ve kuruluşta da aktif görevler yaptı. Aynı zamanda Sakarya Mahallesi ve Civar Mahalleler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin de Başkanı olan Aydın Bursa’da eğitimden sağlığa, barınmadan aşevine kadar ihtiyaç sahiplerinin imdadına koşuyor.

Ziyaretinde bunlardan bahsetti.

Örneğin; daha yeni 100 civarında yoksul aile çocuğunu sünnet ettirdiklerini anlattı. Ardından, okullar açılırken 200 ihtiyaç sahibi ailenin çocuğuna eğitim yardımı zarfı dağıttıklarını söyledi.

Muhtar Aydın, kurdukları ve belediyelerimizin de katkılarıyla faaliyet gösteren aşevinden her gün sefertaslarıyla 400 kişilik yemek dağıtıldığını da dile getirdi.

Yine Aydın’ın verdiği bilgiye göre; derneğin kiraladığı barınma evinde de kalacak yeri olmayan 8 dolayında yurttaşımız misafir ediliyor. Muhtar, pandemi süresince mahallesinde karantinaya alınan evlerin market ve pazar ihtiyaçlarının karşılandığını da ekliyor.

Aydın’ın anlattıklarını dinleyince, kendisinin ve derneğinin adeta Osmangazi’nin 2. sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı gibi çalıştığını düşündük.

Muhtarımızı ve ekibini kutluyoruz.


Ö
ğrencinin imdadına Büyükşehir yetişiyor

Türkiye’de üniversite sayıları katlandıkça barınma ihtiyacı da artıyor. Muhalefet barınma ve ev kiralarının yüksekliği üzerinden iktidarı köşeye sıkıştırmak istiyor ama yurt sayıları ve yatak kapasiteleri Cumhuriyet tarihinde görülmemiş sayıda artmış. Buna rağmen öğrencileri, hatta öğrenci olmayanları, akşamları sokaklarda yatırarak provokatif arayış içinde olanlar var.

Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun yurtlarındaki yatak sayısı 182 binlerden 730 binlere çıktığı halde yetmiyor.

Çünkü, üniversite sayıları da çoğaldı. KYK kendilerine başvuranların yüzde 90’nının yurtlara yerleştiğini açıkladı. Kalan yüzde 10’luk dilim için de bina arayışlarının sürdüğü ve yapımı süren yurt inşaatlarının da hızlandırıldığını duyurdu.

Buna rağmen muhalefet barınma sorunu yaşayan öğrencileri kullanarak, yurt açığı üzerinde siyasi prim peşinde.

Bursa Büyükşehir Belediyesi de kente gelen öğrencilerine kalıcı yurda yerleşene kadar konaklama ihtiyacının karşılamak için harekete geçti.

Büyükşehir Belediyesi bu amaçla öğrencilerin 4441600 nolu telefondan ve internet sitesi üzerinden yardım isteyebileceklerini duyurdu.

Bursa’da binlerce kişilik yeni KYK yurtları yapıldı ama şehrimizdeki iki üniversiteyi kazanan misafir öğrenciler için daha çok yatağa ihtiyaç olduğu anlaşılıyor.

Bu zor anda Büyükşehir’in öğrencilerimizin imdadına yetişmesi sevindirici.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X