İhsan Aydın
İhsan Aydın

CHP’nin son tercihi AK Parti’de hesapları bozdu

Köşe Yazısını Dinle

Seçim takvimi öne çekilince partiler adaylarını ilan etmeye başladılar. İYİ Parti bugün kentimize gelecek olan Genel Başkan Meral Akşener ile Bursa adaylarının bir kısmını daha açıklayacak.

CHP’nin de, aralarında Bursa’nın 5 ilçesinin de yer aldığı ilçelere ilişkin Parti Meclisi kararı öncesi aday isimler belli oldu. Onlar da adaylarını ilan etmeye başlıyor.

Keza, AK Parti beklenildiği gibi pazar günü İstanbul’da Haliç Kongre ve Kültür Merkezi’nde kimi büyükşehir ve il belediyelerinin başkan adaylarını ilan edecek. Bursa’nın da burada açıklanması bekleniyor.

Biz asıl, CHP’nin Osmangazi tercihinin AK Parti’de bütün kartların yeniden karılmasına neden olacağını düşünenlerdeniz. Zira, burada daha evvel iki kez seçim kaybetmiş isimle üçüncü kez şansını deneyecek olan CHP’ bu hamlesiyle, AK Parti’yi de bu coğrafyadan bir ismi aday çıkarmak zorunda bırakacaktır.

Zira, kent merkezindeki nüfus ve oy potansiyeli ile hiç de azımsanmayacak bir varlığa sahip olan Orhaneli, Keles, Büyükorhan ve Harmancık ilçesi sakinlerinin bu kez Osmangazi’de iktidar partisinden bir ismin Osmangazi belediye başkan adayı gösterilmesinde ısrarcı olduklarını duyuyoruz.

AK Parti taleplere kulak tıkarsa, CHP’nin 3. kez sahaya sürmeye hazırladığı ismin AK Parti’ye bu defa sandıkta sürpriz yapabileceği dillendiriliyor.

Osmangazi belediye başkan aday adaylığı için AK Parti’ye bölgeden 4 ismin başvuru yaptığı biliniyor. Bunlardan biri veya bölgeden başka bir isim aday gösterilmezse, bizce de CHP adayının şansı artacaktır.

Dağ bölgesi sakinlerinin, ‘O sene bu sene’ diyerek, kendilerini Osmangazi Belediyesi’ne en yakın seçim gördükleri  konuşuluyor.

Bölge insanının, Osmangazi’de iktidar partisinden bir ismi aday görmemeleri durumunda CHP adayına yüklenecekleri de kulislerin çok konuşulan konularından biri olmuş.

AK Parti en geç 15 Ocak’ta Osmangazi ile birlikte Bursa’nın diğer ilçelerini de netleştirmiş olacak.

 

Geç kalmış iadei itibar

Hiç şüphe yok ki, Recep Altepe ismi bu kentte silinmez izleri olan bir siyasi figür.

Yılllarca Refah Partisi meclis üyesi olarak belediye meclis sıralarında yer aldı. Sonrasında bir dönem AK Parti’den Osmangazi Belediye Başkanı olarak görev üstlendi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne aday gösterildiğinde ise iki kez üst üste seçim kazanan başkan olarak kent tarihine geçti.

Partisi seçime 1,5 yıl kala 2017’de Balıkesir, İstanbul ve Ankara ile birlikte kendisini de görevden el çektirdiğinde, kamuoyuna bunun bir gerekçesini sunamadı.

Dolayısıyla, Altepe o tarihten bu yana itibarının iadesini bekliyordu. Başka siyasal oluşumlardan değişik dönemlerde teklif gelse de, parti disiplininden taviz vermedi.

Söylentisi bir süre önce çıktmıştı.

AK Parti Genel Merkezi’nde kendisine üst düzey bir görev teklif edildiği ve düşünmek için süre istediği kulislere düşmüştü.

Dün görüldü ki, Altepe artık AK Parti’nin en tepesinde, karar mekanizmalarının bulunduğu katlarda göreve getirildi.

Samsun’un eski Büyükşehir Belediye Başkanı, Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz’ın Yerel Yönetimler Başkanı olduğu katta bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Başkan Yardımcılığına atandı.

Yani, Türkiye’deki AK Partili belediye başkanlarının izlendiği birimde Altepe Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı olarak görev yapacak.

AK Parti yönetimi geç kalmış olsa da Altepe’ye itibarını geri verdi. Aslında son seçimde milletvekili yapılarak o itibarın iade edileceği konuşulmuştu.

Burada da başarılı olacağını düşünüyoruz.

Böylece AK Parti’nin tepe noktalarında kentimiz Altepe ile de temsil edilecek.

 

Romanya’ya 17 adet Türk tramvayı daha

Yerli üretim ve ihracaat haberlerini gördüğümüzde bir Türk vatanadaşı olarak biz de kıvanıyoruz. Çünkü satılan her yerli mal ülkemize döviz girdisi demek.

Ankara merkezli Bozankaya firması lastik tekerlekli ve raylı sistem araçları üreten bir şirket. Daha evvel de yazmıştık. Ürettiği toplu taşıma araçları ülkemiz kadar Avrupa ülkelerinin değişik kentlerinde de yolcu taşıyor.

2019’da Romanya’nın Timişoara kentine 23 elektrikli tramvay satan firma, şimdi aynı kentten 17 araçlık ilave bir sipariş daha almış. Avrupa Kültür Başkenti olan Timişoara’da Türk yapımı 40 tramvay hizmet verecek.

Bozankaya mühendislerinin ürettiği bataryalarla 70 kilometre menzile sahip tramvaylar, Avrupa Raylı Sistemler Kümeler Birliği’nce de ödüle yalık görülmüş.

Darısı diğer yerli firmalarımızın başına. Avrupa kentleride daha çok Türk malı raylı sistem araçları görmek istiyoruz.

Bir dönem belediyelerimizin Avrupa’dan ithal ettiği o araçları artık kendimiz yapabiliyoruz.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X