İhsan Aydın
İhsan Aydın

Çolak: Bozbey metal yorgunu

AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı Celil Çolak kongre sonrası yeni bir yönetim oluşturdu ve ayağının tozuyla dün Olay Medya‘da konuğumuzdu.

Çolak, mühendislik nosyonuna sahip bir siyasetçi.

Yıllarca Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanlığı görevinde bulundu.

Şimdi Nilüfer‘de hem Belediye Meclis Üyesi hem de iktidar partisinin İlçe Başkanlığı görevini birlikte yürütüyor.

Diğer tüm eski ilçe başkanları gibi onun da hedefinde Nilüfer Belediye Başkanlığı’nı partisine kazandırmak var.

Bu konuda 2019 yerel seçimlerini hedef gösteriyor.

Nilüferlilerin 2019’da bu kez kendi belediyeciliklerini tercih edeceklerini düşünüyor.

Çolak, bu konuda son derece iddialı.

Bugün için oy oranlarının yüzde 39‘a çıktığını, içinde partililerin de olduğu kendilerini oy vermeyenleri bu süreçte ikna edeceklerini vurguluyor.

Birinci hedeflerinin 2015 genel seçimleri olduğunu kaydeden Çolak, 4 dönemdir işbaşında olan CHP’li Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in yorulduğunu belirtiyor ve bunu da ‘metal yorgunluğu’ olarak tanımlıyor.

Nilüfer’de AK Parti belediyeciliğini kıyaslayacak bir dönem olmadığının dile getiren Çolak’a göre Nilüfer halkı AK Parti belediyeciliğinde yoksun.

Çolak, habercileri karşısında görünce CHP’li belediyeye dönük salvoları da sıralıyor.

Yıllardır baraka belediyeciliği ile övünen Bozbey’in yaptığı yeni belediye hizmet binasının tıpkı eski SSCB‘deki kamu yapılarını andırdığını, ‘L’ tipi binanın son derece kullanışsız, çalışanlar açısından da ferah olmadığını aktarıyor.

Çolak, mevcut proje ile meydanın fonksiyonsuzlaştırıldığını işaret ediyor.

Orhaneli Kavşağı’ndaki yarım belediye binasını yıkıp yerine AVM diken Bozbey’e yüklenen Çolak, “Yıkılması ekonomik anlamda yanlıştı. Yerine alış veriş merkezi yapıldı, bir de gidip kiracıya kiracı olundu” diyor.

Çolak yeni binada milletvekilleri için de birer oda ayrıldığını, CHP’liler dışında, kendi partisinin vekillerinin buraları kullanacaklarını sanmadığını anlatıyor.

Çolak bunun yerine ‘sıkışık’ biçimde oturtulan personele daha geniş ortamlar sağlanması gerektiğini söylüyor.

Çolak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın liderlik vasıflarına atıf yaparken, bir gün Türkiye ve dünya üniversitelerinin liderlik kürsüsünde Erdoğan’ın ‘başarı öyküsünün’ de ders olarak işleneceğinin iddia ediyor.

Nilüfer’de CHP ve AK Parti arasında sıcak bir rekabet var.

İktidarı temsil eden AK Parti Nilüfer’de muhalefet konumunda.

Çolak, kendilerinin Nilüfer’in tüm projelerini takip ettiklerini vurguluyor.

Nilüfer’de yapılacak 2019 yerel seçimleri şimdiden ısınmış görünüyor.

 

Batı OSB Meclis’te
 

Önümüzdeki perşembe günü Büyükşehir Belediye Meclisi toplanıyor.

Aralık oturumunda yine birbirinden önemli gündem maddeleri var.

Bir türlü kararlaştırılamayan Doğanköy‘de Büyükşehir Belediyesi’ne ait 164 dönümlük arazinin Birlik Vakfı Üniversitesi‘ne tahsisi tekrar gündemde.

Yine, Karacabey‘in Badırga, Muratlı, Karakoca, Hürriyet, Taşpınar, Orhaniye ve Çatalağıl sınırları içinde bin 270 hektarlık alanda Batı Organize Sanayi Bölgesi kurulmasına ilişkin dosya da gündemin öne çıkacak maddelerinden.

Oturumda, aralarında T-1 tramvay hattına ilişkin açılmış iptal davaların da olduğu çok sayıda plan tadilatı dosyasının İdare Mahkemelerince verilmiş kararlar da görüşülecek. 

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X