İhsan Aydın
İhsan Aydın

Çolak Nilüfer’i kazanabilir mi?

Köşe Yazısını Dinle

Hiç şüphe yok ki, Bursa’nın Nilüfer ilçesi 25 yıldır CHP’li başkanlar tarafından yönetildi. AK Parti’nin kazanmaya en yakın olduğu dönem 2004 yerel seçimleriydi.

O vakit bize göre; AK Parti adayının broşüründeki doğum yeri hassasiyetinden dolayı kendi hemşerilerinin tepkisiyle seçim kılpayı kaybedildi.

İyi hatırlıyoruz, AK Parti’nin başkan adayının, Büyükşehir adayı ile birlikte nokta mitingi yaptığı Karadenizlilerin ağırlıklı yaşadığı semtlerde bile meydana hemşerileri inmemişti.

Nilüfer’de o dönem meclis çoğunluğu AK Parti’ye verildi ama başkan adayı seçimi kaybetmişti.

Şimdi bir başka Karadeniz kökenli isim olan Celil Çolak ile AK Parti Nilüfer’de bu dönem CHP’nin değiştirilmiş adayına karşı yarışacak.

Çolak dün sabah Gold Otel’de Nilüfer için hayallerini ve projelerini anlattığı bir basın toplantısı düzenledi. O toplantıyı biz de izleyenlerdendik.

İddialı olmak güzel bir şey.

Çolak, partisinin, Cumhur İttifakı ortakları MHP ve BBP’nin desteğiyle seçimi bu kez CHP’nin 2019’daki oy oranı ile yani, kum saatini ters döndürerek, yüzde 62 ile bu kez kendilerinin kazanacaklarını ve değişimi Nilüfer’e getireceklerini iddia etti.

Siyasette iddialı olmazsanız, önce kendiniz bunan inanmazsanız sonuca gitmeniz mümkün değildir.

Bu açıdan Çolak’ı son derece iddialı, kararlı ve heyecanlı bulduk.

‘Değiştir’ mottosuyla Nilüfer’i bu kez AK Parti belediyeciliği ile buluşturacaklarını vurguladı.

Çolak, ilçede yolunu kesenlerin, ‘bıktık’ dediklerini anlattı. Nilüfer çiçeğinin su içinde aslında  nadide, temiz bir çiçek olduğunu ancak, Nilüfer’de bunun değişik nedenlerle kirlendiğini ileri sürdü. Çolak, CHP’li arkadaşlarının bile kendisine oy vereceklerini söyledi.

Demek ki, devir değişmiş. Eskiden AK Partililer Nilüfer’e göç ettikten sonra CHP adaylarına oy veriyordu.

Elbette projeler önemliydi.

Çolak da Nilüfer’de gençler, kadınlar, engelliler, ihtiyaç sahipleri ve emeklileri, yani insanı önceleyen projelere ağırlık vereceklerini anlattı. İlçede hayata geçirecekleri projelerin görsellerini sundu.

Çolak’ın şu sözleri hoşumuza gitti:

“Rant denilen şey başkalarının cebine değil, Nilüferli’nin cebine girecek. Hizmet olarak, sosyal proje olarak, ekonomik durumu iyi olmayan kişilere sosyal yardım olarak girecek.”

Rant ifadesi Nilüfer için klişeleşmişti. Bunun, şahıslara değil, halka yönlendirilme vaadinin altını çiziyoruz.

Bir şey daha dikkatimizi çekti.

Hem AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı Furkan Alparslan hem de MHP İlçe Başkanı Levent Karakoç uyumlu bir seçim çalışması sürdürüyorlar. Dünkü toplantıda ikisi de selamla konuşması yaptılar.

Bunun belediye başkan adayları Çolak’a da olumlu yansıdığını görüyoruz.

Deprem yoklamaya devam ediyor

Önceleri Mudanya art arda sallanmıştı. Gemlik ve Mudanya arasında meydana gelen o depremler korkutmuştu. Dün Gemlik merkezli depremi ofiste biz de hissettik. 4.1 büyüklüğündeki sarsıntı ilçede paniğe yol açarken, civar illerde bile hissedildiğini öğrendik.

Her sarsıntıda yeniden aklımıza geliyor.

Türkiye deprem kuşağındaki bir ülke. Bu nedenle çürük yapı stokumuzu yenilemek, sağlamlaştırmak için yeterli vaktimiz yok.

Hızlıca, eski yapılarımızı dönüştürmek artık kaçınılmaz hale geldi. Dönüşümle alacağımız yeni konutun metrekaresine bakmadan, buna onay vermekten başka seçeneğimiz de kalmadı.

Çünkü depremler sık sık kendilerini hatırlatıyor.

Büyükşehir tamamladı Bakan Bak hizmete açtı

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin kent merkezinin yanı sıra, taşra ilçelerinde sürdürdüğü projeler de bir bir tamamlanıyor.

Onların içindeki spor tesisleri dün kentimize gelen Gençlik ve Spor Bakanı  Osman Aşkın Bak’ın da katıldığı törenlerle hizmete alındı.

İnegöl, Yıldırım, Mustafakemalpaşa ve Orhangazi ilçelerindeki törenlere katılan Bakan, seçim önü yapımı tamamlanan spor tesislerini hizmete soktu. Bunların içinde İnegölspor’un tesisleriyle Mustafakemalpaşa’da temeli yıllar önce bakanlıkça atıldığı halde Büyükşehir Belediyesi’nce tamamlanan Gençlik ve Kültür Merkezi de var.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın göreve geldikten sonra değişik ilçelerde yapımları tamamlanan ve milyarlarca lira harcanan yatırımlar Bakan, Vali ve ilçe belediye başkanlarıyla AK Parti yöneticilerinin katılımıyla devreye alındılar.

Şehrimize hayırlı olsun.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X