İhsan Aydın
İhsan Aydın

Cömez 20 bin yeni üye kaydetmeyi hedefliyor

Siyasi partileri ayakta tutan arkasındaki halk kitlesidir.

O kitlenin desteği sürdükçe girilen her seçimden galip çıkılır. Azalmaya başladığında ise sona doğru yol alınır.

AK Parti’nin kurulduğu 2002’den bu yana artan oranda bir seçmen desteği bulduğunu biliyoruz. AK Parti’ye gönül veren o kitlenin partisiyle resmi bağı da var.

O bağ, gönüllü olarak resmi üyelikle daha da kuvvetlendiriliyor.

Son dönem AK Parti’nin üye sayısının artırma hareketi başlattığını görüyoruz.

AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ufuk Cömez ile dün bu konuyu Olay’ın internet portalında konuştuk.

Başkan Cömez’in Osmangazi kongresinde üst üste ikinci kez seçilen ilk İlçe Başkanı olması hasabiyle hedef büyüttüğünü fark ettik.

Kongrede delegeden aldığı destekle kadrosunu güçlendiren Cömez, kongreye gösterilen ilgiden de son derece memnun. ‘Görkemli’ bir kongre yaptıklarını söyledi.

Önümüzdeki 3 Kasım’da AK Parti’nin kuruluş yıldönümü var. Bunun için özel bir program planlanıyor.

AK Parti yeni yaşına daha fazla üye ile girmek istiyor. Türkiye’nin kayıtlı üye sayısı en fazla partisi olan AK Parti’nin 81 ilde başlattığı üye kayıt harekatına Osmangazi teşkilatı da yüksek hedefle katılıyor.

 

9 Osmangaziliden biri AK Parti üyesi

Sorularımızı yanıtlayan Başkan Cömez’e halen ilçeye kayıtlı üyelerini sorduk.

Meğer, AK Parti’nin Osmangazi’de 136 mahallede 100 binin üzerinde üyesi varmış.

Başkan Çömez, “Osmangazi’de 900 bine yakın insan yaşıyor. Bunların neredeyse 9’da biri bizim kayıtlı üyemiz. Bu sayımızı daha da artıracağız. Arkadaşlarımızla birlikte sahada çalışma yapıyoruz. Vatandaşlarımızın partimize büyük bir teveccüh gösterdiklerini görüyoruz. Bu da bizim mutlu ediyor” dedi.

Programda Başkan Cömez bir bilgi daha paylaştı. Kayıtlı seçmen bakımından da ilçede oy kullanan her 6 seçmenden birinin de kendi üyeleri olduğunu anlattı.

Yani devlet memurları çıkıldığında Osmangazili her iki seçmenden biri AK Parti üyesi görünüyor.

Bir siyasi partinin arayıp da bulamayacağı fırsat.

Haliyle o sayı ve oranlar da yetmiyor ki, şimdi bunu daha da artırmak istiyorlar.

 

Pandemiye rağmen projeler hız kesmemiş

AK Parti İlçe Teşkilatı’nın, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ile de sahada uyumlu bir siyaset görüntüsü verdiğini biliyoruz.

Bunun sırrını sorduk Başkan Cömez’e.

Siyaseti halka hizmet için yaptıklarını anlatan Cömez, koltuk sevdası ve peşinde olmadıkları için bunu rahatlıkla başardıklarını vurguladı.

Cömez’in üzerinde durduğu başka bir konu da pandemiden dünyanın kırılıp geçtiği bir dönemde Osmangazi Belediyesi’nin hem sosyal hizmet anlamında hem de devam eden projelerde de hiç aksama yaşanmadan çalıştığını anlattı.

AK Parti Osmangazi İlçe Teşkilatı olarak da pandemi sürecinde gerek belediye gerekse kaymakamlık ekipleriyle birlikte ilçe halkına 136 mahallede hizmeti gönüllü olarak ayaklarına götürdüklerini söyledi.

Osmangazi’nin kent meydanı gibi devasa projesinin bile pandemi döneminde  duraksamadığına dikkat çeken Cömez, ilçesinde Büyükşehir Belediyesi’nin T-2 hattının yapımına yeniden başlandığını, keza Emek- Şehir Hastanesi Metro Hattı’nın da bu ay içinde ihale edileceğini dile getirdi.

Pandremiye rağmen gerek Büyükşehir gerekse Osmangazi’de projeleri sürdürdüklerini, ayrıca halka en fazla sosyal yardım ulaştıran belediyeler olduklarının da altını çizdi.

Siyaseti halk için yaptığınızda böylesi bir uyum ve teveccüh ile karşılaşabiliyorsunuz.

Bütün bunların AK Parti’ye halkın yönelimini artırdığını düşünüyoruz. Üstelik, uzun süre iktidarda kalan partilerin yıpranacağı düşünülür.

Oysa, AK Parti hizmetleriyle vatandaşın gönlünü kazanmış.

Şimdi de üyelik teklifi götürüldüğünde tereddüt etmeden kaydoluyorlar.

Bunda  parti yöneticilerinin belediye başkanlarıyla siyasi uyumunun da etkisi olduğunu düşünüyoruz.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X