İhsan Aydın
İhsan Aydın

Çömez: Osmangazi’de yüzde 60 hedefliyoruz

Yerel seçimlerin Bursa’da belirleyici en büyük ilçelerinden biri bize göre Osmangazi.

Osmangazi’de alınacak yüksek oranlı oy, az çok il genelinin sonuçları üzerinde de genel bir fikir verecek.

Osmangazi’de bu kez tarih yine tekerrür edecek mi?

2014’ün adayları yine sahnede.

İki kez seçim kazanmış AK Partili Mustafa Dündar, yeniden karşısına çıkarılan eski rakiplerini bir kez daha yenmek için hayli iddialı.

Bunu gizlemiyor.

Partisinin yeniden kendi adını açıkladığının ertesi günü AK Parti Osmangazi İlçe Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında yüzde 60 oranında bir oy alacaklarını ve Bursa’daki 18 belediyeyi birden kazanacaklarını iddia etmişti.

Bakalım Dündar MHP desteğiyle bu kez Osmangazi’deki oyunu yüzde 60’a çıkarabilecek mi?

31 Mart akşamı öğreneceğiz.

ihsanaydin-019.jpgDün AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ufuk Çömez Olay Medya’da konuğumuzdu.

Onu da tıpkı Dündar gibi iddialı gördük.

Osmangazi’yi bir kez partisinin adayının kazanacağını ve MHP’nin de katkısıyla bu kez oy oranlarını yüzde 60’a yükselteceklerini anlattı.

136 mahallesi bulunan Osmangazi’de seçimi alabilmek çalıştıklarını anlatan Çömez, “İlçede kurulacak bin 888 sandıkta 4 binin üzerinde görevlimiz ve gözlemcimiz olacak. Allah’ın izniyle ittifak yaptığımız MHP’li dostlarımızın, ülkücü kardeşlerimizin de katkısıyla bu kez rekor oranda oy alacağımıza inanıyoruz. Mustafa Dündar başkanımızın dillendirdiği gibi Allah’ın izniyle bu oranı yüzde 60’ya yükselteceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bursa mitingindeki coşku ve heyecanın kendilerine sonuca ilişkin ipuçları verdiğini de hatırlatan Çömez, “Bursa Cumhurbaşkanı’mıza 2002’den bu yana hep yüksek oranda oy desteği verdi. Bu kez de öyle olacak. Liderimiz Bursa mitinginden memnun ayrıldı. Bursalılar 31 Mart’ta verecekleri oylarla bir kez daha kendisini memnun edecekler” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Bursa’ya ve açılışını yaptığı Osmangazi Belediyesi’nin Bursa 1326 Panorama Fetih Müzesi’ne hayran kaldığını, kente aşkını da bir kez daha ilan ettiğini söyleyen Çömez, “Bursa ve Osmangazi teşkilatları olarak biz de Cumhurbaşkanı’mıza yüksek oranlı bir sonuç çıkarmak için gece gündüz durmadan çalışacağız. Kapısını çalmadık, elini sıkmadık seçmen bırakmayacağız” ifadelerini kullandı.

Belediye başkan adaylığı ve meclis üyesi listelerinin belirlenmesinde partisinde bir sıkıntının söz konusu olmadığını da anlatan Çömez, fakat rakiplerinin listelerinde büyük bir kriz yaşandığını, tüzüklerindeki kotaya rağmen listelere kadın meclis üyesi adayı bile koymadıklarını iddia etti.

Cumhur İttifakı’nın üyesi MHP ile Osmangazi’de bir sıkıntı yaşamadıklarını, MHP milletvekilleri İsmet Büyükataman, Hidayet Vahapoğlu ile İl Başkanı Cihangir Kalkancı ve Osmangazi İlçe Başkanı Seyfi Seyfioğlu’ndan da bu konuda hep olumlu yaklaşım gördüklerini vurguladı.

Çömez bu nedenle MHP yöneticilerine teşekkürü de ihmal etmedi.

Osmangazi’de seçim sonuçlarına ilişkin en ufak bir endişeleri olmadığını, buna rağmen rakiplerini küçümsemedikilerini de kaydeden Çömez şöyle devam etti:

“Biz her seçimin ardından hemen yeniden sahaya iniyor, seçim varmış gibi çalışıyoruz zaten. Sahayı tarıyoruz. Hemşehrilerimizle sık sık buluşuyoruz. Onların ihtiyaçlarının giderilmesi konusunda da çaba sarf ediyoruz. Eksiklerimiz ya da hizmetin gecikmesinden kaynaklı sitemler olabilir. Bunlar son derece doğal. Sahadan 31 Mart akşamına ilişkin da pozitif yansımalar alıyoruz.”

İktidar partisinin Bursa’daki en büyük ilçesinin başkanı bunları söylüyor.

Siyaset iddia işidir.

Çömez’i dinleyince, kendisinin büyük bir özgüvene sahip olduğunu fark ettik.

Zaten Osmangazi, Yıldırım ve İnegöl’den gelebilecek muhtemel yüksek oranlı bir sonuç, AK Parti’nin Bursa zaferini işaret edecektir.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X