İhsan Aydın
İhsan Aydın

Dağ ilçelerimizin o eksiği giderildi

Müjdeyi 3 yıl önce Kayseri’ye giderken uçakta dönemin dağıtım şirketi yetkilisi vermişti. EPDK’nın Bursa’nın gazı olmayan 4 ilçesine dağıtım ve yatırım izni verdiğini paylaşmıştı.

Keles geçen yıl kavuştu . Bursa’nın üç ilçesine daha dünden itibaren doğalgaz verilmeye başlandı. Güvenli ve temiz bir yakıt olan doğalgaz ile artık Dağ bölgemizin çilekeş insanları da tanıştı.

Dağda dün büyük bir heyecan vardı. Üç ilçede üst üste törenler gerçekleştirildi.

Orhaneli, Keles, Büyükorhan ilçelerindeki gaz verme törenlerine AK Parti’nin kurmayları adeta çıkarma yaptılar.

AK Parti İl Başkanı’ndan Büyükşehir Belediye Başkanı, milletvekillerine, belediye ve ilçe başkanlarına kadar herkes bu mutlu ana tanıklık etti.

AK Parti’nin çiçeği burnunda İl Başkanı Davut Gürkan da görevi devralması sonrası katıldığı ilk temel atma ve açılış töreni bunlardı.

Bu üç ilçeyle birlikte artık Bursa’nın 17 ilçesindeki ev ve iş yerlerinde doğalgaz kullanılacak.

İlin tamamının doğalgazla buluşturulması kentin gelişmişlik parametreleri adına adına önemli bir adım.

Bursa’nın tümümün ve Dağ ilçelerinin gaza kavuşturulması AK Parti hükümetlerine kısmet oldu.

Dün ilçeye doğalgaz vermeyle birlikte BUSKİ Genel Müdürlüğü’nün Harmancık’taki atıksu arıtma tesisinin de temeli atıldı.

Bu da Büyükşehir Belediyesi’nin bölgeye yaptığı en büyük yatırımlardan biriydi. 14 milyon liraya mal olacak tesisin finansmanının yarısı hibe olarak İller Bankası’nın SUKAP projesinden sağlandı.

Gaz da bölge için büyük bir nimet. Zira bölgenin nüfusu giderek yaşlanıyor. Soba yakmakta zorlanan yaşlılara büyük bir kolaylık olacak. Gaz geciktirilmeden ilçe merkezi dışında kalan kırsal mahallelere de yaygınlaştırılmalı.

 

Aktaş’tan muhalefete gönderme

Şunu herkes biliyor.

AK Parti’nin Büyükşehir Belediye başkanları daha Bütünşehir yasası çıkmadan bölgeye hizmet götürmeye başladılar.

Önceki dönem başkanlarından Recep Altepe ile bölgede girilmedik köyün kalmadığını biliyoruz.

Zira, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın da 3 yıldır Dağ ilçelerine pozitif ayrımcılık yaptığına şahidiz.

Başkan Aktaş dünkü törenlerde bir hayli mutluydu.

Ama hizmetlerini görmezden gelenlere ve kamuoyuna karşı ters algı yaymak isteyenlere de kürsüden anlamlı yanıtlar verdi.

Aktaş’ın Harmancık’taki konuşmasının can alıcı satırları şöyleydi;

“Birileri konuşur, birileri dedikodu yapar, birileri iftira atar ama biz Sayın Cumhurbaşkanımız liderliğinde AK Parti kadroları olarak şehirlerimize alt ve üstyapı konusunda neler yapabilirizin derdindeyiz. Birileri bizim işçilerimizin hakkını yediğimiz yalanını söyler. Rize’ye Beylikova’ya veya farklı şehirlere kanuni çerçevede yaptığımız yardımları sanki yanlış bir şey yapıyormuşuz gibi iftira atarak kamuoyunun algısını değiştirmeye çalışırlar. AK Partili kadrolar ise Cumhurbaşkanımız liderliğinde bu şehirleri dönüştürmek için canla başla çalışıyorlar. 17 ilçemizin tamamında bu çalışmaların hepsi yapıldı.”

Bu satırlardan, Bursa’daki muhalefet partilerinin bir numaralı siyasi hedefi olan Aktaş’ın dolu olduğunu anlıyoruz.

Eksikler gideriliyor ama büyük sorun ulaşım

Dağ ilçelerinin dünyanın en güvenli enerji kaynağı olan doğalgaza kavuşturulmasını son derece önemsiyoruz.

Eşit hizmet ilkesi gereği kentte ne varsa, kırsala da götürmek mecburiyetindeyiz.

AK Parti hükümetlerinin 18 yıl boyunca Dağ ilçelerinin Bursa merkez ve diğer ilçelerle açılmış gelişmişlik makasını kapatma konusunda çokça yatırım yaptığını biliyoruz.

Bölgenin eğitim ve sağlık tesisleri açığı büyük ölçüde giderildi. Sulama projeleri eksiği sürüyor. Bölgenin genç nüfusunun istihdam sorunu kente göçle çözülmüş görünse de bu sıkıntı da yok değil.

Fakat, bütün bunlar için güvenli, konforlu ulaşım ağlarına da ihtiyaç var. Bölgenin başlamış yol, tünel, viyadük vb. gibi ulaşım projeleri ne yazık ki, yıllardır tamamlanamadı.

Çeşitli gerekçelerle sarkan projelerin tamamlanmasıyla birlikte bölgeye ulaşım süresi kısalacak. Kente göçmüş bölge insanı da kısalan yolu kullanarak terk ettiği topraklarına haftasonları da olsa gidip yeniden canlandırabilecek.

Bu açıdan;

AK Parti’nin yeni İl Başkanı’nın önünde sürekli takip etmesi gereken kent projelerden biri de bölgenin ulaşım yatırımları olacak.

Zira bunların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da takibinde olduğu unutulmamalı.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X