İhsan Aydın
İhsan Aydın

Dağ’da viyadük ve tünel başlıyor

Yıllardır konuluşuyor, takip ediliyor, ihalesi yapılıyor ama çeşitli nedenlerle bir türlü başlanamıyordu.

İhaleye katılan firmaların Kamu İhale Kurumu’na yaptıkları itirazlar bölge yollarının iyileştirilmesini sarkıttı.

Yoldaki çalışmalar bir türlü başlamayınca bugünlerde kimi bölge insanı kendi aralarında, ‘Yine bir seçim dönemi geliyor. Misi çıkışına yeni bir göstermelik şantiye kurarlar, 3-4 de iş makinesi ve kamyon koyarlar. Seçimi bitince de hepsini alır götürürler” diye konuşuyordu.

Zamanlama kimilerine manidar gözükse de AK Parti’nin Bölge Milletvekili Osman Mesten ile Orhaneli İlçe Başkanı Ali Aykurt’un paylaşım ve açıklamaları böyle düşünenleri sanki yanıltacak türden.

Bölgenin yıllardır beklediği yol, tünel ve viyadük çalışmalarına nihayet start verilmiş.

Müjdeyi dün sosyal medya hesabından AK Parti Orhaneli İlçe Başkanı Aykurt verdi.

Orhaneli, Keles, Büyükorhan ve Harmancık ilçeleri ile devamındaki Kütahya ve Balıkesir’in bazı ilçelerince de kullanılan güzergâhta Doğancı varyantını by-pass edecek çalışmanın hazırlığı yapılıyor.

İhaleyi alan, ancak itirazlar nedeniyle bir türlü işe başlayamayan Astro firması Doğancı Mahallesi karşısındaki viraja şantiyesini kurmaya başladı. İş makinelerini de bölgeye taşıdı.

Orhaneli İlçe Başkanı Aykurt gelişmeyi, “Orhaneli’mize ve yöremize hayırlı olsun” başlığıyla duyurdu.

Ardından, projede emeği bulunan önceki dönem Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, İçişleri eski Bakanı Efkan Ala, İl Başkanı Ayhan Salman, bölge milletvekili Osman Mesten ve diğer vekillerle yörenin bu projeye emek vermiş tüm siyasetçilerine teşekkürü de ihmal etmedi. 

Aykurt paylaşımına, “Durmak yok yola devam”, “Yaparsa AK Parti yapar” etiketini eklemeyi de unutmamış.

Şüphesiz bu gelişme bölge insanı için yeni bir umut demek.

Zira, o bölgede bizim de iki yakınımız olmak üzere çok sayıda hemşehrimiz trafik kazalarında yaşamını yitirdi.

Ölümlü trafik kazalarının sık sık meydana geldiği Dağ yolunun bu kritik bölgesinde artık çalışmaların, eğer yeni hukuki bir sıkıntı olmazsa başladığını görüyoruz.

Gelişmeyi, Bölge Milletvekili Osman Mesten’e de sorduk.  

Mesten, “Yola başlandı, şantiyeyi kurdular, zaten iki haftadır bekliyorduk. Orhaneli İlçe Başkanımız paylaşmış. Biz daha önceden verdiğimiz sözlerin arkasındayız. Bu işin seçimle alakası yok. Bu zaten yapılacaktı. Bunun Orhaneli ve Osmangazi belediye başkanlığı seçimleri ile de ilgisi yok. Verdiğimiz sözlerin takipçisiyiz. Gecikme olur biraz ama verdiğimiz sözler muhakkak yerine gelir” dedi.

Osman Mesten ayrıca, “Şu anda başlayan çalışma Doğancı Viyadüğü ile Doğancı Barajı ucuna kadar uzanan bin 500 metrelik tünel ve 500 metrelik yolu kapsıyor. Çalışmaların normalde iki yılda bitmesi gerekiyor” diye konuştu.

Mesten şöyle devam etti:

“Kapıkaya’daki tünellerin de proje ihalesi bitmek üzere. 2019’un ikinci üçüncü aylarında teslim edilip, yapım ihalesine geçilecek. Bir problem yok. Gecikme olsa da işi takip ediyoruz.”

Vekil Mesten diğer ilçe yollarındaki son durumu da şu sözlerle izah etti:

“Bilindiği gibi Keles yolunda Baraklı geçişi çevre yolu bitti. Yalnız Harmancık yoluyla ilgili bir sıkıntı oldu. ihaleyi alan firmalar arasında itirazlar vardı.Üçüncü firma dava açtı, mahkeme yoldaki çalışmayı durdurdu. Harmancık’ın yoluna da aslında başlatmıştık. Ağustos ayında bir başka üçüncü firma çıkıp tedbir kararlı dava açtı, çalışmalar durduruldu. Burada da Kamu İhale Kurumu’ndan gelecek sonuca göre hareket edeceğiz.”

Mesten’in açıklamaları böyle.

Umarız artık başka engeller çıkmaz.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X