İhsan Aydın
İhsan Aydın

Dağ’ın siyasetten en büyük beklentisi yol

Artık Bursa’da siyaset yapanlar şunu çok iyi biliyorlar.

İlin güneyinde, Bursa’nın toprak bütünlüğünün yüzde 20’sini oluşturan dört ilçenin öteden beri siyasetçiden en büyük beklentisi yollarının yapılması.

Çünkü; bu sorun yıllardır konuşuluyor, sözler veriliyor, ihaleler yapılıyor ama nedense bir türlü problem ortadan kaldırılamıyor.

2019 yerel seçimlerinde artık bu gerçek inkâr edilemez hale geldi.

Şu ya da bu gerekçelerle sarkan, uzayan, başlayamayan ve ihale bürokrasisiyle hukuki engele takılan Orhaneli, Keles, Büyükorhan ve Harmancık yolları 2019 yerel seçimlerinde kentin ana gündem maddelerinden biri oldu.

İyi biliniyor ki, bu bölgede yaşayan ve il merkezinde oturan yöre insanından gelecek oylar Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine de etki edecek.

Hatta, bu durum Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da anlatılmış olacak ki, son Bursa mitingindeki konuşmasında sorunun çözümüne ayrı bir vurgu yaptı.

Bu saatten sonra Dağ ilçelerinin yol probleminini çözümü konusunda artık bürokrasinini ayak direme şansı kalmadı.

Çünkü bizzat Devlet Başkanı tarafından ‘devlet sözü’ verildi.

Bugünlerde Doğancı Barajı bitişiğindeki tünelde, gövdeye sorun çıkarabileceği gerekçesiyle güvenlik önlemleri yüzünden patlatması uzayan taş kütlesi için de adım atıldı.

Bölge insanı buradaki çalışmanın kesintisiz sürmesini bekliyor.

İktidar partisi mensuplarının da bölgedeki çalışmaların süreceği yönünde açıklamaları var. Zaman zaman tünel ve viyadük sahasında inceleme yapan AK Partili yöneticiler, ‘artık projeden geri dönüş olmayacağı’ mesajı veriyorlar.

Başlanmış iş bir gün muhakkak bitecektir.

Ancak yöre insanının beklentisi artık bu işin daha da uzamaması.

Yerel seçim öncesi daha da önemi artan proje konusunda Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü’nün ve yüklenici firmanın da mesajı aldığını düşünüyoruz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bizzat takip edeceği tünel, viyadük ve diğer etaplardaki projeler için il bürokrasisi de bundan sonra daha titiz davranacaktır.

Bölge insanı, 31 Mart sonrası yeni bir seçim daha gelmeden söz verilen tünel viyadük ve yollardan geçerek kente ya da ilçesine ulaşmayı arzuluyor.

 

Bitişikteki parkı istiyorlar

 

Dün bu sütunlardan Büyükşehir Belediyesi iştiraki BURBAK’ın Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaşanan otopark sıkıntısını gidermek için önemli bir adım attığından bahsetmiştik.

BTÜ bitişiğindeki 250 araçlık alanı kısa süre önce ücretsiz otoparka dönüştüren BURBAK’ın, eski Polis Okulu lojmanlarının bulunduğu bahçeyi de geçici olarak otopark yapmak istediğini aktarmıştık.

O makalemiz üzerine okurlarımızdan yeni bir talep geldi.

BURBAK’ın bu girişiminin bölgedeki sıkıntıyı kalıcı olarak çözmeyeceğini, hastane bitişiğindeki parkın bir bölümünün otoparka dönüştürmek gerektiğini belirttiler.

Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Sağlık Parkı arazisinin üst kısmının hastaneye otopark olarak verilmesi durumunda buranın çok kısa sürede otoparka dönüşebileceğine dikkat çeken yurttaşlar, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’tan da bu konuda destek beklediklerini bildirdiler.

 

TKM’de Arvasi paneli

 

Türk milliyetçiliğinin önderlerinden ünlü fikir adamı Seyyid Ahmet Arvasi ölümünün 30. yılında Bursa’da gerçekleştirilecek panelle anılacak.

Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen panel 9 Mart cumartesi günü Tayyare Kültür Merkezi’nde başlayacak.

Hüseyin Sarıkoç’un yöneteceği panele Prof. Dr. Osman Kemal Kayra, Dr. İbrahim Sena Arvas ve Hayati İnanç konuşmacı olarak katılacak.

Büyükşehir Belediyesi’nin mart ayı kültür ajandasındaki paneli dileyen Bursalılar da izleyebilecek.  

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X