İhsan Aydın
İhsan Aydın
E-Posta: [email protected] YAZARIN TÜM YAZILARI

Demokrasi Meydanı 15 Temmuz’a yakıştı

Bir yıl önce yaşanan hain darbe girişiminin ardından sabahlara kadar demokrasi nöbetleri tutulan Şehreküstü‘deki 15 Temmuz Demokrasi Meydanı yeni yüzüyle kendini göstermeye başladı.

Topoğrafik yapısı gereği meydanın kademeli oluşu eleştirilse de, Bursa‘nın kalbi sayılan çarşıya çıkış noktasında farklı bir görünüme büründü.

Akşamları tabandaki lambalarıyla ışıl ışıl parlayan meydan, önümüzdeki cumartesi gecesi yeniden bir yıl önceki kalabalığa ev sahipliği yapacak.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar‘ın üzerinde hassasiyet gösterdiği projede artık son rötuşlar yapılıyor.

Osmangazi Belediyesi’nin masraftan kaçmadan 15 Temmuz şehitlerinin hatırasına yakışır biçimde yenilediği meydan bölgenin dönüşümünü de hızlandıracak görünüyor.

Nitekim, önceki gün Büyükşehir Belediyesi‘ne başvuran Bursa’daki Halkın Direnişi Derneği, 9 bin imza toplayıp meydanın hemen üstündeki eski İl Müftülük binasının kamulaştırılarak alana dahil edilmesini istemişti.

Şimdi eğer bu alan da boşaltılırsa, Bursaray‘ın Şehreküstü İstasyonu‘nda inen hemşerilerimiz Çarşı‘ya daha da yakınlaşmış olacaklar.

Talep gösteriyor ki, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı Osmangazi Belediyesi‘nin ardından Büyükşehir Belediyesi’nce de daha da büyütülecek.

Aslında meydan sıkıntısı çeken Bursa için bu büyüme doğru bir adım olacak.

Kentin kalbinde koca bir alan ortaya çıkarılacak.

Şehreküstü ve Atatürk Stadyumu Meydanı ile birlikte Bursa’nın meydan ihtiyacı da giderilecek.

Böylece, adında Kent Meydanı bulunan, ancak ticari mekândan öte kente bir faydası olmayan eski Santral Garaj‘daki alana alternatif doğmuş oldu.

Belki her siyasi miting değil ama Bursa için önemli buluşmalar trafik kesilmeden burada yapılabilecek.

Şehreküstü bu sayede daha da hareketlenecek.

 

Dağ’da yaban mersini hasadı

 

Dağ yöresinden ürün çeşitliliğini artırmaya dönük haberler gelmeye başladı.

Bursa’nın Dağ ilçelerinde çiftçiler artık klasik yetiştiriciliğin dışında ekonomik değeri daha yüksek ürünlere yöneliyorlar.

Çilek ve kirazı ile öne çıkan bölgede şimdilere lavanta, yaban mersini gibi bölge için yabancı olan ürün çeşitleri çoğalmaya başladı.

Orhaneli ilçesinde Veteriner Hekim Ahmet Kahraman‘ın deneme üretimine başladığı yaban mersini için yarın Çivili Mahallesi‘nde tarla günü yapılacak.

Orhaneli İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün organizasyonuyla yetişen ve pazarlanmaya başlanan yaban mersinleri yerinde görülecek.

2,5 yıl önce Çivili’ye bin fidan diken Kahraman’a Büyükşehir Belediyesi Tarım AŞ aracılığıyla 700 kök hibe etmiş. Bin 700 fidana ulaşan Kahraman ilk hasadını da almış.

Kilosu 30 liraya satılan yaban mersinlerine Bursa’nın yerli zincir marketlerinden Özhan talip olmuş.

Bu yıl 200 kilonun üzerinde yaban mersini yetiştiren Kahraman, bölgedeki çiftçilere de aynı ürünü tavsiye ediyor.

Sosyo-ekonomik yönden geri kalmış bölgede getirisi yüksek ürün çeşitleri yetiştirilmesine dönük Tarım AŞ‘nin çabalarını da takdir etmek gerek.  

Soğuk iklime uygun yaban mersini yetiştiriciliği bölgeye farklı bir heyecan getirebilir.

Cesaretinden ve örnek girişiminden dolayı Veteriner Kahraman’ı da kutluyoruz.

Kahraman’ın bu girişimi, bölgedeki diğer üreticileri de harekete geçirecektir.

 

Renkli coşkuya veda

 

Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı’nca bu yıl 33. düzenlenen Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması‘nın dün gece finali vardı.

Bu yıl 5 ayrı kıta ve 22 ülkeden gelen ekipler kent merkeziyle birlikte 17 ilçe meydanında da gösteriler sundu.

Renkli coşku dün geceki finalle son buldu.

Geçen yılki 15 Temmuz darbe girişimi sonrası sıkıntılı bir yıl geçiren ülkemize ve kentimize halk dansları gösterileri moral oldu.

BKSTV bu yıl da uluslararası bir organizasyonun altından başarıyla kalktı.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X