2019 yerel seçimleri şimdiden Bursa’nın siyaset kulislerini ısıttı.
Henüz seçime bir yıldan fazla süre var ama belediye başkanlığı hedefleyenler de hareket geçmeye başladı.
AK Parti’de il ilçe ve belediyelerde değişim için düğmeye basılırken bir yandan da 2019 yerel seçimlerine dönük kıpırdama göze çarpıyor.
Sadece metropol ilçelerde değil, Bursa’nın kırsalında da belediye başkanlığı adaylığı düşünen isimlerin girişimlere başladığını görüyoruz.
Dün Dağ yöresinin deneyimli siyasetçilerinden DYP’nin Orhaneli eski İlçe Başkanı Bilgin Seymen ile karşılaştık.
Seymen, 12 yıl DYP Orhaneli İlçe Başkanlığı, 10 yıl İl Genel Meclisi ve İl Daimi Encümen üyeliği görevlerinde bulundu.
Yörenin tanınan, bilinen ve sevilen isimlerinden.
Merkezden kırsaldaki mahallelere kadar her yerde biliniyor.
Eğitimci bir geçmişi var.
Yörenin Bursa’daki tek STK’sı olan Dağ-Der’de 2 yılı ikinci başkanlık, 2 yıl da Genel Başkanlık görevlerinde bulundu.
Deneyimli siyasetçi şimdi, doğup büyüdüğü ve uzun yıllar siyaset yaptığı Orhaneli’nde yeniden belediye başkan aday adaylığına soyunuyor.
Daha evvel 1999 yılında DYP’den Orhaneli belediye başkan adayı da olan Seymen artık siyasi kulvar değiştirmeyi düşünüyor.
Orhaneli’de partisinin üç dönem kuralına takılan ve yeniden aday olması beklenmeyen AK Partili Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu’nun koltuğuna gözü diken Seymen DYP’den istifa edeceğini açıkladı.
Seymen bu konuda girişimlerini de yapmış.
AK Parti’ye geçmeye hazırlanan Seymen’in bölge Milletvekili Osman Mesten ile temas kurmuş.
Yine, AK Parti’de İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile birlikte siyaset yapan eski dava arkadaşı Harun Akın ile de görüşmüş.
Görüşmeni son derece olumlu geçtiğini anlatan Seymen’in şimdiden aday olması durumunda yapacaklarını da hazırlamaya başlamış.
18 yıl önce Orhaneli için düşündüğü projeleri aday yapılması ve seçilmesi durumunda AK Partili belediye başkanı olarak hayata geçirmeyi planlıyor.
Seymen’in en çok üzerinde durduğu konulardan biri bölgenin göçle nüfusunun hızla azalması.
Bir zamanlar ilçe merkezinin 10 bin olan nüfusunun 5 binlere kadar gerilemesine üzülüyor.
Bu yönde eğitimcilikten elde ettiği tecrübeleri de kullanarak göçü durdurmayı hedefliyor.
Daha iyi okullarda okuyabilmek için ilçeden göç edenlerin Orhaneli’de kalmalarını sağlamaya dönük projeleri olduğunun da altını çiziyor.
Seymen’i dinlerken kendisini hayli iddialı bulduk.
DYP’den ayrılıp geçmeyi düşündüğü AK Parti’ye aslında çok uzak bir isim olmadığını, Almanya’da Milli Görüş Teşkilatları’nda da bulunduğunu hatırlatıyor.
Seymen, “Orhaneli’yi 5 yılda süper bir ilçe yapmazsam bu memleket bana haram olsun. Eğer başkan olursam, hizmet anlamında Orhaneli’yi hoplatırım” sözleriyle de görev verilmesi ve seçilmesi halinde neler yapabileceği konusunda iddiasını ortaya koyuyor.
Bilgin Seymen, Orhaneli’nin kaldırım taşı, köy ekmeği fırını ile kalkınmasının mümkün olmadığını belirterek, “Orhaneli fırıncılıkla kalkınacak olsaydı, ben yılların ekmekçisiyim, şimdiye çoktan kalkınırdı” diyor.
Seymen’in ilçeye dönük projelerininden biri de kırsal turizm.
Halen çok işlevsel kullanılamayan Sadağ Kanyonu’nuyla Orhaneli’yi Türkiye ve dünyaya açmayı hedefliyor.
Sadece kanyonunu iyi tanıtılması ve saklı kalan kısımlarının keşfedilmesiyle her yıl ilçe nüfusundan daha çok insanın bölgeye çekilebileceğini ileri sürüyor.
Orhaneli ve Bursa siyaset kulislerini hareketlendirecek bu gelişmenin ardından, ilçede belediye başkanlığı düşleyen diğer isimlerin de vakit geçirmeden ortaya çıkmaları bekleniyor.