İhsan Aydın
İhsan Aydın

Dinçer bu projelerle Mudanya’yı uçurur

Köşe Yazısını Dinle

Mudanya’da 10 yıldır Büyükşehir Belediyesi ile sorunlu bir yönetim iş başındaydı. Sözde ilçenin haklarını koruma bahanesiyle yürütülen gerilim siyasetinden kaybeden Mudanya oldu. Buna rağmen Büyükşehir  Belediyesi  ilçeye farklı gözle bakmadı. Sahil düzenlemesi başta olmak üzere çokça hizmet yaptı. Kapalı havuzu, BUDO Limanı yargı kararlarıyla ellinden alınmak istense de Büyükşehir Belediyesi Mudanyalıları yalnız bırakmadı.

Mudanya’da bu kez daha çetin bir yarış var. CHP, iş başındaki başkanı aday yapmadı, yeni bir isimle seçime giriyor. AK Parti ise genç, dinamik bir isimle sahada.

Önceki gün AK Parti Mudanya Belediye Başkan Adayı Gökhan Dinçer’in proje sunumunu izlemek için Mudanya’daydık. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın da onur konuğu olarak katıldığı sunumda Dinçer adeta gövde gösterisi yaptı. Kampanya başladığından bu yana sergilediği performansla AK Parti’nin Mudanya’yı geri alabileceğini ortaya koydu.

Hazırladığı projelere baktık.

Hemen hepsi CHP’li başkan tarafından yönetilen Mudanya için gecikmiş, yapılmamış, yapılamamış eserler.

Son depremde hasar alıp boşaltılan ve binasız kalan Mudanya’ya modern bir belediye hizmet binası, ruhsat verilmediği ileri sürülen hükümet konağının da 2 yılda yapmayı vaat ediyor.

Çevre yolu, yeni Mudanya stadı, Trilye stadı, denizcilik lisesi, kültür merkezi, Girit Mübadele Evi, cemevi, kapalı pazar yerleri, Mudanya meydanı, küçük sanayi sitesi, katlı otopark, sahil düzenlemesi, plaj, Mudanyaport, yat limanları, tarihi kilise onarımları, Kapanca antik limanı, Hasköy, Altıntaş mesire alanları, balıkçı barınakları, ürün toplama merkezleri, soğuk hava deposu, festivaller, dijital gençlik merkezi, dernekler yerleşkesi, kreşler, aile yaşam merkezleri, emekli yaşam merkezi, hayvan hastanesi ve nikah evi hepsi Mudanyalılar için elzem projeler.

Dinçer sportif anlamda Mudanya’da Poyraz’ın Kızları’na ve diğer spor branşlarına dokunmuş bir isim. Mudanya’yı kazandığında daha çok hizmet edeceğine inanıyoruz.

Son derece azimli, heyecanlı. Onun bu heyecanına partisi de inanmış durumda. Mudanya bize göre değişime göz kırpıyor.

Aktaş’tan CHP’li başkana gönderme

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’tan da Dinçer’e tam destek var. 1 Nisan sabahı birlikte kolları sıvayıp, Mudanya’ya hizmet edeceklerini söylüyor.

Aktaş, “Biz burada eski başkanımız Recep Altepe dahil çok şey yapabilirdik, yaptık ama tam netice alamadık. Burada bir havuz hikayesi var. Büyükşehir’in yaptığı havuzu mahkeme Mudanya Belediyesi’ne verdi, bizi de 2,5 milyon lira tazminata mahkum etti. Burası şimdi 4 yıldır kapalı. Arkadaş 10 yıl belediye başkanlığı yaptı, anlatacak bir şeyi yok. Engellemelerle karşılaştık. Mudanya’da üçlü olsun güçlü olsun. İlçe, Büyükşehir ve merkezi hükümetle hizmetler el ele olsun” diye konuştu.

Aktaş, Bursa’daki 3 CHP’li belediye başkanından bugüne kadar yaptıklarını anlatanı görmediklerini de sözlerine ekledi.

Kürsüye daha sonra eski Bakan Mustafa Varank ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan çıktı.

İki bakan da Mudanyalılardan Dinçer’e destek istediler.

Ali Doğru Keles’i kırsal turizmle canlandıracak

İnegöl Milli Eğitim Müdürü iken AK Parti’den Keles’e Belediye Başkan Adayı oldu. Dün ziyaretimize geldiğinde projeleri de hazırdı.

Ali Doğru gerçekten, Keles’i doğru hedeflerle kalkındırmak ve öne çıkarmak için yola çıkmış. Yanında eşi ile birlikte meclis üyesi adayları Numan Çakır ve Coşkun Korkmaz da vardı. Seçildiklerinde ilk iş olarak yapacaklarını anlattılar. Kırsal turizmin Bursa’daki öncüsü olan Kocayayla’nın restoran ve üst sosyal tesisini halkın kullanımına açacaklarını söylüyor.

Keles’in Gelemiç, Kendir yaylalarını turizme kazandırmayı, Kozağacı Kanyonu’na seyir terası, Kocasu’da rafting planları hazır. Çok ziyaretçi çeken tarihi evleri ile ünlü Gelemiç’e de günübirlik sosyal mekanlar  planlamış. Yine burada yamaç paraşütü de düşünülmüş.

Ali Doğru bir de Pınarcık’ta Kelesli çiftçilerin ürünlerini pazarlayacakları bir satış noktası yapmayı vaat ediyor.

İlçe girişinin düzenlenmesi, TOKİ 3. etap konutları, cezaevi,cephe iyileştirmeleri, Cuma deresi etrafına yürüyüş ve bisiklet yolları, kapalı pazar alanı, katlı otopark, yeni sanayi sitesi, merkez mahalleler ve köyler arası ulaşım hizmeti, kadın lokali, yüzme havuzu, kütüphane, üniversite öğrencilerine yılda bir seyahat desteği, engelsiz yaşam merkezi, evde bakım hizmeti, Dağdibi, Baraklı ve Gököz göletlerinde mesire ve dinlenme alanları Keles ürünlerinin coğraf işaretin alınması gibi projeleri de şimdiden hazır.

Görüldüğü gibi Doğru ve ekibi Keles için iyi hazırlık yapmışlar. Bunların Büyükşehir Belediyesi ve merkezi hükümet desteğiyle hepsinin yapılabilir olduğunu düşünüyoruz.

Bir gün 3 açılış birden

 

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X