İhsan Aydın
İhsan Aydın

Dört ile 2,5 milyarlık liralık enerji yatırımı

Köşe Yazısını Dinle

Enerjinin yaşamımızdaki yerinin hepimiz farkındayız. Bir dakikalık elektrik kesintisi bile hepimizin yaşam kalitesini bozuyor. Sistemin ayakta tutulabilmesi, sorunsuz işletilebilmesi ve sürdürülebilir olması için yeni yatırımlara ihtiyaç var.

Önceki gün Uludağ Enerji’nin CEO’su Sinan Öktem ile konuşurken öğrendik.

Şirket, arlarında Bursa’nın da bulunduğu dört şehre bu yıl 2,1 milyar liralık yatırım yapmış. Bursa ile birlikte Balıkesir, Çanakkale ve Yalova illerinin enerji dağıtım işlerini üstlenen Uludağ Enerji yeni yıldaki hazırlıklarını da tamamlamış.

Uludağ Enerji malumunuz el değiştirdi. Burayı bir İngiliz şirketi devraldı. Bursa’nın elektrik şebekesinin sorumluluğu da kendilerinde. Şirketin CEO’u Öktem’e 2023 yılında sorumluluk sahalarındaki dört ile ne kadar yatırım yaptıklarını sorduk.

Uludağ Enerji, 2023 çıkmadan bu dört kente 2,1 milyar liralık yatırım gerçekleştirmiş.

Peki, yeni yılda Bursa, Yalova, Çanakkale ve Balıkesir illerine ne kadar daha enerji yatırımı planlanmış?

Onu da Öktem yanıtladı.

“2024’te dört ilimizde 2,5 milyar liralık yeni yatırım planladık. İhtiyaçlar ve önceliklere göre bunlar yıl içinde dört ilimiz için ihale edilerek kullanıma alınacak. Sözleşme gereği ve sistemin işletilebilirliği için bu yatırımları yapmak zorundayız dedi.

Uludağ Enerji’nin Bursa ile birlikte bağlı üç ili de kattığınızda, ticarethane, konut ve kamu abonesi olmak üzere toplamda 3,5 milyon abonesi bulunduğunu hatırlatan Öktem, bunlara sürekli, kesintisiz bir elektrik temini konusunda da şirket olarak tüm güçleriyle çalıştıklarının altını çizdi.

Şehirlerde tıpkı su, kanalizasyon ve doğalgaz gibi elektrik şebekesini işletmek de zordur.

Kimi zaman, patlayan bir sokak lambası ampulünün değiştirilmesi gecikince aboneden tepkiler yükselir. Bakım onarım, şebeke yenileme vb. gibi planlı kesintilerin yanısıra, olağanüstü durumlarda meydana gelen elektrik kesintileri de aboneyi çileden çıkarır. Hele düşük akım kaynaklı arızalar elektronik cihazlara zarar vermişe sıkıntı daha da büyür.

Bütün bunları göğüslemek ve şebekeyi sürekli akışkan tutmak kolay değildir.

Bazen biz de sütunlarımızdan bu nedenle Uludağ Elektrik’i eleştiririz ama, bunun tamamen okurdan gelen şikâyetlerle yaparız.

Şehirlerin güçlü elektrik dağıtım ve işletim şirketleri olması orada oturanlar için de şanstır.

Uludağ Enerji’nin şikâyetleri minimuma indirme ve abone memnuniyetini daha da yükseltmeye dönük de yatırımları çoğalmalı.

 

Bursa’da etkinlikler iptal ama Adana kavşakları konserle açtı

Maalesef, mazlum coğrafya Filistin’deki Müslüman kıyımına herkes aynı duyarlılığı göstermiyor.

Önceki gün deprem bölgesi Hatay’a giderken uçağımız Adana’ya indi. Adana Çukurova’nın ve Akdeniz’in gelişmiş, verimli tarım topraklarına sahip bir ili.

Bu kenti son yerel seçimde CHP kazandı. Havalimanından Hatay’a geçerken, cadde üzerindeki bilboardlara gözümüz takıldı.

Millet İttifakı’nın desteğiyle işbaşına getirilen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, yapımı tamamlanan Şakirpaşa Altgeçidi’ni Türk Halk Müziği sanatçısı Sebahat Akkiraz’ın konseriyle açma ihtiyacı duymuş.

Seçim yaklaşıyor.

Açılış ve törenleri daha kalabalık göstermek ve halk üzerinde algı oluşturmak için Adana’da demek ki, böyle bir yönteme ihtiyaç var.

Adana’daki 200 milyon liraya mal olduğu duyurulan Şakirpaşa Altgeçidi’nin açılışı konserle yapılırken, Bursa’da AK Partili belediyelerin Gazze’de yaşanan İsrail vahşeti ve soykırımı nedeniyle Cumhuriyet’in 100. yılı kutlamalarındaki konserleri iptal ettiğini biliyoruz.

Gazze’deki binlerce masum çocuk, kadın ve yaşlıyı Hiroşima’ya atılan atom bombasından daha büyük bir tonajla acımasızca öldüren İsrail’in bu katliamları demek ki, CHP’li Adana Büyükşehir Belediyesi’nde bir hassasiyete neden olmamış.

 

Avrupa’nın yerel yönetim birliklerinin genel sekreterleri Bursa’da toplanıyor

Bursa son dönem, ulusal ve uluslararası yerel yönetim birliklerinde etkisini hissettiren bir kent.

Önceki gün kentimizde Türkiye Belediyeler Birliği’nin yalın belediyecilik sempozyumu vardı.

Gündem yoğun olduğu için değinememiştik.

O toplantıda, Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Hayri Baraçlı açıklamıştı. Kasım ortalarında Avrupa yerel yönetim birliklerinin genel sekreterlerinin Bursa’da buluşacaklarını söyledi.

Kentimiz uluslararası bir etkinliğe daha ev sahipliği yapacak. TBB öncülüğünde, Bursa Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşecek o buluşmanın, ülkemizin yerel yönetimleri için son derece faydalı olacağına inanıyoruz.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X