İhsan Aydın
İhsan Aydın

Dündar muhtarlarla toplantıyı sıklaştırdı

Bursa’nın merkezindeki Osmangazi ilçesi Türkiye’nin 30’dan fazla ilinden de büyük. Dolayısıyla böylesi büyük bir ilçenin sorunları da fazla.

İlçenin bir ucu Uludağ’a diğer ucu Kurşunlu’dan denize kadar uzanıyor.

Hepsine hemen yetişmek, çözmek mümkün değil.

Geçen gün bu sütunlardan Osmangazi ilçesindeki mahalle muhtarlarının Başkan Mustafa Dündar’a sitem ettiğini aktarmıştık.

Bürokratlara kolay ulaşamamaktan yakınan muhtarların, derneğin bir araya getirdiği buluşmada Başkan’a bu nedenle sitemlerini dile ettiklerini aktarmıştık.

Başkan Dündar da arayıp, muhtarlarla bir araya geldiklerini, ancak bundan sonra mahalle sorunlarının çözümü için daha sık bölgesel toplantılar yapma kararı aldıklarını ifade etmişti.

O düşünce hayata geçti.

Başkan Dündar’ın ilçeyi 15’erli mahallelere ayırıp bölge bölge muhtar sorunlarını dinlediğini görüyoruz.

Haftanın iki günü bürokratlarıyla birlikte muhtarları dinleyen Dündar Etibank altı, İstanbul Caddesi Batı bölgesi muhtarlarından sonra dün de Fevzi Çakmak ve civarındaki muhtarlarla Abdal Kültür Merkezi’nde bir araya geldi.

Dündar’ın, demokrasinin uçbeyleri olarak tanımlanan muhtarlarla toplantılarını sıklaştırmasının Osmangazi Muhtarlar Derneği’nde de memnuniyete yol açtığını öğrendik.

Belki şimdiye kadar toplanılıyordu ama daha çok birliktelik semt sorunlarının çabuk çözümüne katkı sağlayacaktır.

Kaldı ki, 2019 seçimlerine şunun şurasında çok bir zaman yok.

Sorunları çözülmüş mahallelerin siyaset kurumuna da faydalı olacağını düşünüyoruz.

2018’de yapımları tamamlanan Panorama 1453 Müzesi, Kaliteli Yaşam Merkezi ve Osmangazi Atletizm Salonu’nu devreye almayı planlayan Dündar bir yandan da, ‘Başkan Mahallede projesini ilçenin tüm semtlerinde uygulamaya devam ediyor.

Ekibiyle birlikte her hafta cuma namazını farklı bir mahallede kılan Başkan Dündar’ın vatandaşla da bir araya geldiğini görüyoruz. 

 

Birliğe bir üye daha

 

Yerel yönetim birliklerinin öneminin farkındayız.

Çoğu zaman personele eğitim amaçlı hizmet veren birlikler, vergi muafiyetli araç gereç, ekipman ve iş makinesi alımında da belediyelere destek oluyor.

Bunların bir kısmı çok aktif olmasa da birlikten kuvvet doğduğu da bir gerçek.

1992 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla kurulan Bursa Belediyeler Birliği’ne eksik olan bir üye daha katıldı.

Dağ ilçelerinden Harmancık Belediyesi Bursa Belediyeler Birliği’nin üyesi değildi.

Birliğin son meclis toplantısında Harmancık Belediyesi de üye kabul edildi.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın başkanlık yaptığı birlik böylece Bursa’nın 17 ilçesi ile Büyükşehir Belediyesi’ni bünyesinde toplamış oldu.

Bursa Belediyeler Birliği’nin üye sayısı 18’e çıktı.

Önceki gün Botanik Park’ta toplanan Bursa Belediyeler Birliği’ne üye başkanlar, Harmancık’ı oy birliğiyle üyeliğe kabul etmiş oldular.

Harmancık Belediye Başkanı Mustafa Çetinkaya ile Birlik Başkanı Mustafa Dündar da yılın son meclis toplantısında alınan kararlar için başkanlara teşekkür etti.

 

Çevre’ye Kuşoğlu geldi

 

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde bürokrat değişimi sürüyor. Ancak bu kez yaşanan değişim biraz da yargı kararı gereği zorunluluk gibi gözüküyor.

Dün Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Nalan Fidan görevden alındı.

Yerine de, önceki yönetimin görevden aldığı, iki kez yürütmeyi durdurma kararı verilen ve Keles’e geçici görevlendirmeye yapılan itirazı da haklı bulunan eski bürokrat Bahattin Kuşoğlu atandı.

Kuşoğlu’na tebligat dün sabah saatlerinde yapıldı.

Deneyimli bürokrat idari yargı kararlarını uygulamadıkları için Büyükşehir’in eski yöneticileri hakkında da suç duyurusunda bulunmuştu.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X