İhsan Aydın
İhsan Aydın

Dündar: Seçimlik değil vizyon projeler ürettik

Köşe Yazısını Dinle

Osmangazi’de üçüncü dönemine tamamlamasına artık 5 ay kaldı. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar bir ilçe tarihinde üç dönem üst üste aday gösterilip, seçilen başkan olarak tarihe geçti.

Dündar dün Olay Medya’nın konuğuydu. Beraberinde başkan yardımcıları Erkan Albayrak ve Yücel Beşli ile Olay’ı ziyaret eden Dündar önemli değerlendirmelerde bulundu.

Olay’ın 37. kuruluş yıldönümü nedeniyle ziyarete gelen Dündar’ı, İcra Kurulu Başkanımız Mehmet Ali İnan ile yazar, yönetici ve editör kadrosu ağırladı.

Olay’ın sade Bursa’da değil, Balkanlar ve Kafkaslar’da da takip edildiğini belirten Dündar, ayrıca Olay TV’nin yokluğuna da dikkat çekti. Cumhuriyet’in 100. yılında 37 yaşına giren Olay’ı ve çalışanlarını tebrik etti.

En büyük dönüşüm Osmangazi Meydanı

Dündar, Olay’da devam eden projelere ilişkin de bilgiler verdi. Göreve geldikleri 2009’dan bu yana devasa projelere başladıklarını, bunların bir kısmını hizmete aldıklarını anlatan Başkan şöyle devam etti:

“Biz eğer 5 yıllık seçimi düşünerek çalışmış olsaydık bu projeler ortaya çıkmazdı. Örneğin; Panorama Müzesi. Bursa’ya gelenler ilk burayı geziyor. Bugün de Konya Selçuklu Belediyesi’nden bir heyet geldi. Araştırmışlar, anket yaptırmışlar Bursa’da en çok ziyaret edilen yer burası olduğunu görmüşler. Burayı 2019’dan bu yana 2 milyon kişi ziyaret etti. 134 farklı ülkeden misafir ağırladık.”

Osmangazi Meydanı’na 2010 yılında başladıklarını ve ilk etabı ocak ayında hizmete açacaklarını hatırlatan Dündar, buranın gerçek bir kentsel dönüşüm projesi olduğunun altını çizdi. 3 emsal imar hakkı bulunan bir alanın, sadece 0.10 emsali kullanılan yapıyla bitişiğindeki kamu binası ile bütünleştirdiklerini anlatan Dündar, bu sayede hem altta hem de üstte iki ayrı meydan oluştuğunu vurguladı.

Burasının yeni bir yaşam merkezi olarak şehre hizmet vereceğini anlatan Dündar, Demiryolualtı semtleriyle bütünleştirmenin ise sonraki etaplarda gerçekleşeceğini kaydetti.

Dündar, Osmangazi Meydanı’nın etrafa da katkı sağlayacağını ve şehrin yayalaşmanı olumlu etkileyeceğini ifade etti.

Hisar ile Suriçi’nde turizme dikkat çekti

Başkan Dündar vizyon projelerinden birinin de Hisar ve Suriçi’ndeki projelere olduğunu hatırlattı. Burada Sümbüllübahçe Konağı, Kale Sokak, 9 dönümlük Arkeopark, Filiboz Mescidi, Üftade Cami ve Türbesi civarı, Surüstü düzenlemesini dikkat çekti.

Bütün bunların Bursa’nın iç ve dış turizme etkisine işaret etti.

Sadece Üftade Türbesi altındaki binaların kamulaştırmasına 70 milyon liralık kaynak ayırdıklarını, Temiz Cadde’deki boş alanın park olarak düzenlenip, kamuya kazandırılacağını, sur duvarları için hocaların raporunu beklediklerini dile getirdi.

Dündar, buranın ortaya çıkmasıyla Hanlar bölgesi ve Ulucami’nin, Üftade ve Suriçi’ne gelen ziyaretçiler tarafından rahatça görülebileceğini söyledi. Dündar, Suriçi ve Hisar bölgesinde Mimar Sinan Üniversitesi ile çalıştıklarını da ekledi.

Başkan Dündar bölgeye gelecek kalabalık guruplar için yemek salonu ihtiyacının da ortaya çıktığını, özel sektörün buraya da yatırım yapabileceğini belirtti.

Dündar’ı bulmuşken, Osmangazi’deki kentsel dönüşüm projelerini de sorduk. Soğanlı’da 8. etabın tamamlandığını kaydeden Dündar, burada parsel sahiplerinin artık müteahhitlerle anlaşarak dönüşüme başlamaları gerektiğini ifade etti.

Kükürtlü’ye özel sektörün girdiğini, kendilerinin de devamındaki planı yaptıklarını hatırlattı. Dündar, 1050 Konutlar’daki dönüşüm projesinde yıkımların hızlandığını, özel sektörün buraya sokulmasıyla yıkımların hızla gerçekleştiğine vurgu yaptı. Bu hızlanmada 6 Şubat depremlerinin etkilerinin olabileceğinin altını çizdi.

Başkan Dündar’a spor servisimizdeki arkadaşlarımız da sorular yöneltti.

Bursaspor’un hak ettiği yerde olmadığını, onun buradan çıkmasını Bursa’nın, Bursalıların ve Bursa dışındaki insanların beklediğini ama bunun sadece yönetime de bırakılamayacağını ifade etti. Dündar, Devlet eski Bakanı Cavit Çağlar’ın kulübü ziyaretinin şehirde yankı bulduğunu da söyledi.

Dündar, Bursaspor’un içinde bulunduğu açmazdan kurtulması için yeni bir yol haritası belirlenmesi ve sonuçlarına ilişkin de kamuoyunun şeffaf biçimde bilgilendirilmesinin doğru olacağını sözlerine ekledi.

Dündar’ı üç dönemdir izliyoruz.

Osmangazi’de gerçekten, kendisinin de belirttiği gibi seçimlik değil, ilçenin geleceğini düşünerek, uzun vadeli, yıllara sari projeler geliştirdi.

Şimdi onların meyvelerinin alınacağı bir siyasi döneme giriliyor.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X