İhsan Aydın
İhsan Aydın

Dündar ustalık dönemine hazır

Osmangazi’de yerel seçimin favorisi hiç şüphe yok ki, Cumhur İttifakı’nın adayı AK Partili Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar görünüyor.

Bunu, kamuoyu anketleri ve sahadaki gözlemlerimiz de teyit ediyor.

Başkan Dündar dün Olay Medya’da konuğumuzdu.

Ustalık dönemine hazırlanan Dündar’ın konuşmalarında seçim sonuçlarına ilişkin bir endişe hissetmedik.

AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ufuk Cömez, Belediye Başkan Yardımcıları Erkan Albayrak ve Gülşah Cebelli ile Olay Medya’yı ziyaret eden Dündar, ilçe teşkilatı ve meclis üyesi adaylarıyla birlikte seçim çalışması yaptıkları sahadan olumlu izlenimler aldıklarını söylüyor.

Dündar’ın anlattıklarından Millet İttifakı’nın adayını, kendisini rahatsız edecek bir rakip olarak görmediğini fark ettik.

“Artık 2014’e göre şartlar ve psikolojik ortam çok değişik” diyen Dündar, ülkenin yeni bir modelle yönetildiğinin altını çiziyor.

MHP’nin de kendisi için sahada olduğunu, birlikte çalıştıklarını ve 31 Mart’ta ‘iyi bir oranla’ sonuca gideceklerini inandığını vurguluyor.

Başkan’ın yeni dönem projeleri içinde iki bölge öne çıkacak.

Nitekim bunu da Osmangazi Meydanı ve Hisar bölgesinde yapacağı iki ayrı proje toplantısıyla kamuoyuna paylaşacağını belirtiyor.

Soğanlı’daki 110 dönümlük alanın millet bahçesine dönüştürülmesi  Dündar’ın ikinci dönem sonunda Osmangazi’ye armağan edeceği önemli eserlerden biri olacak görünüyor.

Osmangazi Meydanı için 145 milyon TL ve son 10 yılda toplamda 550 milyon liralık kamulaştırma yapılması da Osmangazi’de 2. dönemin önemli icraatları arasında girmiş durumda.

“Çok iş yaptık, yatırım yaptık ama reklama para harcamadık” diyen Dündar’ın tarihin ayağa kaldırılması ve turizm pastasından daha fazla pay alma konusunda da yeni dönemde daha ağırlık vereceğini anladık.

Başkan seçilirse 3. dönemde Demirkapı ve Kükürlü kentsel dönüşümlerine de öncelik verecek.  Ardından ise sıranın Suriyelilerin istilası altındaki Çarşamba bölgesine geleceğini ekliyor.

Başkan seçim sonrası ise ekonominin daha da iyileşeceğine inanıyor.

 

URTEB’in değeri

 

Önceki akşam meslektaşımız Elif Sezgin’in çağrısıyla URTEB’in özel gecesine davetliydik.

Bakanlar Kurulu kararıyla kurulan ve merkezi Bursa’da bulunan Uluslararası Rekabet ve Teknoloji Birliği’nin Başkanlığını Ahmet Özenalp yürütüyor.

URTEB geçtiğimiz günlerde Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimleri Fakültesi bünyesinde bir rekabet merkezi ofisini hizmete açtı. Burada öğrencilerin ufkunu açıcı etkinlikler planlanıyor.

Başkan Özenalp, “URTEB’de gençlerin potansiyelini ortaya çıkarmak, onları sanayicilerle buluşturarak karşılıklı etkileşim ve fayda  sağlamak, sanayinin donanımlı birey ihtiyacına cevap vermek adına öğrencileri ilgi ve başarılı oldukları alanlarda faaliyet göstererek bu  açığın en kısa zamanda kapanmasına katkı sunmayı hedefliyoruz” dedi.

Özenalp rekabet merkezi ofislerini Türkiye’nin diğer üniversitelerine de yaymayı planladıkları vurguladı.

Daha çok üretim, daha çok donanımlı insan için çabalayan Özenalp ve ekibini kutluyoruz.

 

1000 yıl süremezdi

 

Bugün Türk demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçen 28 Şubat postmodern darbesinin yıldönümü.

Halk iradesinin tank, top, silah ve tehditle yasadışı biçimde ele geçirildiği utanç günlerinin sene-i devriyesi.

Merhum başbakan Necmettin Erbakan’ı o yıllarda sicim sicim terletenlerin hayal ettikleri tek tipçi Türkiye’den de artık eser yok.

Bir nesli kılık kıyafet, düşünce, inanç ve siyasal tercihlerinden dolayı kıyıp geçiren postalcı zihniyet artık eski gücünde değil.

Dönemin kudretlilerine darbe için yazı çizileriyle lojistik destek verenler de artık demode oldular.

O günlerde üstlerinde taşıdıkları üniforma ve silahın da gücüyle 28 Şubat’ın ‘Bin yıl süreceğini’ söyleyenler de şimdilerde güçten düştüler. Bugün için 28 Şubat’ın yaralarının tam olmasa da önemli oranda sarıldığı bir siyasi dönem yaşanıyor.

Allah bu ülkeye bir daha 28 Şubat utancı yaşatmasın.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X