İhsan Aydın
İhsan Aydın

Dündar’ın muhtarlara ‘kurala uyalım’ çağrısı

Köşe Yazısını Dinle

Baharla birlikte normalleşmeyi ülke geneline yaymak isteyen hükümetin bu adımı ne yazık ki, kurallara uyma bakımından yurttaş da fazla karşılık bulmuyor.

Türkiye genelinde olduğu gibi Bursa‘da da vaka sayımız yükselişte.

Üzülerek vurgulamak istiyoruz ki, bunun bedelini kent ve ülke olarak hep birlikte ödeyeceğiz.

Daha dün Bursa‘nın sağlık yöneticileri bir kez daha yaklaşan tehlikeye işaret ettiler.

Sokaklarımızın, caddelerimizin, AVM’lerimizin görüntüsü ürkütüyor. Yoğunluk sanki hiç bir şey yokçasına devam ediyor.

Bu çerçevede Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar‘dan da ilçedeki mahalle muhtarlarına bir çağrı vardı.

Hafta sonu Dereağzı‘nda ilçe muhtarıyla bir araya gelen Dündar,  Türkiye‘de vakaların geçen yıl 11 Mart‘ta başladığını hatırlattı ve şöyle konuştu;

Vaka sayılarımız yeniden yükselmeye başladı. İnşallah Bursa yeniden kısıtlamaların uygulandığı bir ile dönüşmez. Buna önce biz dikkat etmek durumundayız. Maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymalıyız. Aşı başladı, inşallah baharda bu işi bitirelim, muhtarlar olarak size de önemli sorumluluk düşüyor.”

Başkan Dündar çarşamba günü olağan kongresini yapacak olan Osmangazi Muhtarlar Derneği‘nin başkan adaylarına da başarı dileklerini iletti. Dündar’ın Yardımcısı Yunus Şahin de adaylara başarı diledi.

İki adayın yarışacağı kongrenin Osmangazili muhtarlar için hayırlı olmasını diledi.

 

Öztürk: Bana güvenin ve bir yıllık fırsat verin

Osmangazi Muhtarlar Derneği‘nin 17 Mart Çarşamba günü Ördekli Kültür Merkezi‘ndeki kongresi için muhtar arkadaşlarına kahvaltı veren Güneybudaklar Mahalle Muhtarı Ali Öztürk, “Oyunuza talibim, göreve gelirsem üç yıl boyunca hizmetkarınız olmak istiyorum. Sorunlarımızı biliyorum, bunları gidermek için elimizden geleni yapacağım. Bana güvenin ve bir fırsat verin, eğer bir yıl içinde başaramazsam süre sonunu beklemeden istifa ederim” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın bütün muhtarların kalbini fetheden, “Muhtarı üzen beni üzer”. sözünü hatırlatan Öztürk, eğer seçilirse, muhtarı üzen, fırça atan bürokratın kim olursa olsun, o koltukta rahat oturamayacağını söyledi.

Öztürk’ün kahvaltısına meslektaşları yoğun ilgi gösterdi.

Dernek Başkanı İdris Aydın, Nilüfer Muhtarlar Derneği Başkanı Erol Yılmazer ile Öztürk’ün rakibi Nilüferköy Muhtarı Burhan Mandacı da salonda gözümüze çarpan isimlerdi.

Toplantı sonrası Osmangazili muhtarlar Başkan Mustafa Dündar ile toplu anı fotoğrafı çektirdi.

136 mahallesi bulunan Osmangazi ilçesi Muhtarlar Derneği’nin kongresi çetin bir yarışa sahne olacak.

Kongre pandemi yüzünden üç kez ertelenmişti. Mevcut Başkan Aydın’ın görevi bırakacağı seçimde Osmangazili muhtarlar bakalım. kendilerine kimi lider seçecekler?

 

BURULAŞ’a BBBUS’a indirim talebi

65 yaş üstü büyüklerimizin bu ülkeye hizmetlerinin bir karşılığı olarak kimi kamu hizmetleri ücretsiz ya da indirimli veriliyor.

Devlet bu konuda düzenleme yaptı. Örneğin; toplu taşımada bundan faydalanıyorlar.

Önceki gün ismi bizde saklı bir okurumuz aradı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi‘nin deniz otobüsü işletmesi BUDO‘da 65 yaş üstü vatandaşa indirim uygulamasından memnun olduklarını ancak, aynı şirketin İstanbul ve Sabiha Gökçen Havalimanlarına otobüsle yolcu taşıyan BBBUS adlı hizmetinden indirim göremediklerinden yakındı.

Okurumuz, aynı şirketin iki farklı kolundaki bu çelişkiye dikkat çekti ve BURULAŞ yetkililerine indirim yapmalarını istedi.

BURULAŞ Genel Müdürü Mehmet Kürşat Çapar‘ın bu konuda söyleyeceği bir şey olduğunu düşünüyoruz.

BBBUS otobüslerinde niçin 65 yaş üstü büyüklere indirim yok, herhalde gerekli  bilgilendirmeyi yapacaktır.

Yasal bir zorunluluktan kaynaklı mıdır acaba?

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X