İhsan Aydın
İhsan Aydın

Duvarlar kalktı halk belediyesine kavuştu

Köşe Yazısını Dinle

Belediye ile beldenin, başkan ile vatandaşın arasında duvarlar ördüğünüzde size artık ulaşmak mümkün değildir. Bunun er ya da geç bedelini ödersiniz.

Bursa’daki belediyelerin bir kısmı el değiştirdi. Şimdi kaybeden parti bunun nedenlerini sorguluyor. Gerekçelerden biri bize göre ulaşılamamaktır.

Belediyeye, başkanına, bürokratına ulaşamamak, derdine çözüm üretmemek aslında siyasal bir krizdir. Günü geldiğinde vatandaş, başkanına, bürokratına ulaşamadığı partiye acımadan faturayı keser.

31 Mart’ta hem Bursa’da hem de ülke genelinde AK Parti’ye ağır bir fatura kesildi. Defalarca aynı adayları, aynı isimleri dayatan, diğer çevrelerin çağrılarına kulak tıkayan AK Parti’nin tepe ve yereldeki yöneticilerine Bursalı seçmenler sandıkta adeta, ‘dayatmanızı reddediyoruz’ dediler.

Osmangazi’de ezici farkla seçimi kazanan CHP’li Erkan Aydın bütün bunların farkındaki ki, seçim argümanı olarak da kullandığı, ‘ulaşılan’ bir başkan olmayı vaat etmişti.

Nitekim, bunu ilk icraatlarında da ortaya koymaya başladı. Belediyenin duvarlarını kaldırdı, halkla makam katlarına ulaşmayı engelleyen bariyerleri yok etti ve ‘hayırlı olsun’ kabulleri için Osmangazi’de oturan herkese gönlünü, kapılarını açtı.

Bu uygulamalar bize göre CHP’nin Osmangazi’deki geleceği için de umut verici adımlar.

Sonsuza dek sürmeli.

İşleri engellese de, vakit alsa da Osmangazi’de oturan herkes başkana kolay ulaşmalı. Derdini anlatmalı, çözülemese de karşısında kendi seçtiği ismi kolay bulabilmeli, derdini anlatabilmeli.

Hayırlı olsun kabullerinden sonra kapılara yine duvarlar örülürse, özel kalem bürokrasisi keskin sınırlar koyarsa, AK Parti’nin 31 Mart’ta karşı karşıya kaldığı akıbete CHP de uğrayacaktır.

CHP bunu kazandığı tüm belediyelerde başta Büyükşehir olmak üzere her yerde uyguladığında, sonraki seçim için büyük avantaj elde edecektir.

Osmangazi’de farklı bir yönetim anlayışı sergileyeceğini gördüğümüz Erkan Aydın’ın halkla kucaklaşması ilçede de farklı bir hava estirmeye başlamış.

Konuştuğumuz çevreler, Osmangazi’nin yeni Belediye Başkanı Aydın’ın mütevazi yapısı ile takdir gördüğünü dillendiriyorlar. Belediyelerine artık rahat ulaştıklarını söylüyorlar.

Sadece bu uygulama bile ilçe sakinlerinin Osmangazi Belediyesi ile aidiyetlerini, bağlarını sağlamlaştırmış görünüyor.

Diğer belediyelerimize de örnek olmalı.

Büyükşehir’de iki birime daha atama

Bu sütunlardan 31 Mart sonrası CHP’ye geçen Bursa Büyükşehir Belediyesi ile bağlık kuruluşları ve iştiraklerindeki gelişmeleri aktarmaya çalışıyoruz.

Yeni iş başına gelen başkanın kendine güven veren isimlerle yola devam etmesi son derece doğaldır.

Ancak Büyükşehir’de daha önce de vurguladık. Nilüfer ağırlıklı bir kadrolaşma ileride sıkıntılara yol açabilir. Büyükşehir Belediyesi’ndeki bürokratik hafızayı tamamen yok etmenin doğru olmadığını düşünüyoruz.

Bunu önceki yönetimler de yaptı.

Sonuç ortada.

Efendim, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde tepeden tırnağa değişim olduğunu sık sık yazıp çiziyoruz. Önceki akşam

belediyenin iki önemli birimine daha atamalar yapıldı. Sadık Kibar görevden alınarak Zabıta Daire Başkanlığı’na teşkilat içinden Cevdet Özgür atandı. Yine İtfaiye Daire Başkanı Muhammet Emin Tarım’a görevden el çektirildi. Bu koltuğa da teşkilattan Canalp Berkdemir getirildi.

Büyükşehir iştiraklerinden Kültür AŞ.’nin başına da CHP’nin 31 Mart’taki Nilüfer belediye başkan aday adaylarından Bukle Erman’ın adı dolaşıyor.

Büyükşehir Belediyesi’nde Bilgi İşlem Daire Başkanlığı’na Nilüfer Belediyesi’nden Hakan Arık getirilirken, Feridun Tarım’dan boşalan İmar Daire Başkanlığı’na adı aynı zamanda Genel Sekreter Yardımcılığı için de geçen yine Nilüfer’in eski başkan yardımcılarından Nazlı Yazgan, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’na da Alper Makam’ın getirildiğini öğrendik.

Büyükşehir’de en önemli görevlendirme bize göre Genel Sekreter olacak. Bunun bir de Ankara onayı var. Buraya Başkan Mustafa Bozbey’e yakın isimlerden Mehmet Yıldız’ın getirileceğini yineleyelim.

Öte yandan; şube müdürleri düzeyinde de değişimler başlıyor. Şimdiden önceki dönemlerde çeşitli gerekçelerle görevden el çektirilmiş kimi isimlere teklifler yapıldığını duyuyoruz.

Büyükşehir’deki değişimleri öğrendikçe aktarmaya devam edeceğiz.

Muhtarlar derneğinde kongre aday hazırlığı

Yerel seçimlerin ardından mazbatalarını alarak koltuklarına oturan muhtarlar şimdi de kendi örgütleri için seçim hazırlığı yapıyorlar. Osmangazili muhtarların bir kısmı önümüzdeki günlerde yapılacak Osmangazi Muhtarlar Derneği kongresi için çalışmalara başlamışlar.

Bursa’nın arka yüzündeki, Soğukpınar, Güneybudaklar, Güneybayır, Tuzaklı, Dağakça, Bağlı, Çaybaşı, Seferiışıklar, Küçükdeliler, Hüseyinalan, Uluçam, Büyükdeliler ve İnkaya mahallelerinin muhtarları dün bir araya gelerek kongre çalışmalarına başlamışlar.

Grubun içinden Soğukpınar Muhtarı Mehmet Şirin ile Güneybudaklar Muhtarı Ali Öztürk’ün adaylığı üzerinde durulmuş.

Osmangazi Muhtarlar Derneği’nin başkanlığını halen Nilüferköy Muhtarı Burhan Mandacı yapıyor. Mandacı’nın da tekrar aday olacağı konuşuluyor. Ayrıca Tayakadın ve Kükürtlü mahalle muhtarlarının da aya olacağı bilgileri geliyor.

1 adet yorum var

Bir adet yorum var

  1. Seçimin sonucu tamamen durmayan yüksek enflasyon geri kalan boş laf, ayrıca bu sadece bu yüksek enflasyonu düzeltmek için bir uyarı öyle olmasa 10 ay önce Ak parti yine kaybetmesi gerekiyordu Millet Ak parti ye güveniyor daha önce olduğu gibi yine bu işi Ak partinin düzelteceğine inanıyor yoksa pandemiden bu yana devam eden Ukrayna savaşı ile kökleşen Deprem ile tavan yapan bu Enflasyon 10 ay öncede vardı ona rağmen Ak parti ile devam dedi Millet şimdide uyardı çok uzadı artık bu işi bitirin diye uyardı olay budur

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X