İhsan Aydın
İhsan Aydın

Er Jeoloji’ye yeniden aday

Yeni yıl ile birlikte kentimizde kongre takvimi de hızlanıyor.

Yıl çıkmadan kongrelerin yapan STK’lar var.

Bunlardan ilki BAL-GÖÇ.

Akademik meslek odaları ve esnaf odaları ile sivil toplum örgütlerinin kongrelerinde de kıpırdanma var. Adaylar ortaya çıkmaya başladı.

Önceki gün yazdık. İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi’nde mevcut Başkan Mehmet Albayrak yeniden aday.

Çağdaş Mühendisler’den de Enver Kır’ın aday çıkabileceği dillendiriliyor.

Kimi odalardaki gruplar da ön seçimle adayını belirledi.

13-14 Ocak’ta yapılacak genel kurulda Makine Mühendisleri Odası Bursa Şubesi’nde İbrahim Mart görevi bırakıyor, yerine Çağdaş Mühendisler ön seçimle Fikri Düşünceli’yi aday gösterdiler.

Makine Mühendisleri’nde muhafazakâr mühendisler de adayını ilan etti.

Birlik Grubu’nun adayı da Mustafa Arslan. Makine Mühendisleri’nin kongresi kıyasıya bir rekabete sahne olacak.

Depremselliğin artmasıyla birlikte son dönem öne çıkmaya başlayan Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şubesi ise önümüzdeki 13-14 Ocak’ta olağan kongresini gerçekleştirecek.

Çanakkale, Balıkesir, Yalova ve Bursa’nın da bağlı olduğu Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şubesi’nde mevcut Başkan Engin Er 3. döneme yeniden aday.

955 üyesi bulunan JMO’nun kongresinin de hayli iddialı geçmesi bekleniyor.

Başkan Er, çıkabilecek olası rakip konusunda da bir hareketlilik olduğunu söylüyor.

Geçen dönemlerde Oda Genel Merkez’in Bursa’ya bizzat müdahil olduğu seçimler için Başkan Er’in de gerekli tedbirleri aldığını öğrendik.

4 ildeki meslektaşları ile irtibatını sağlamlaştıran Er’in, Ankara destekli çıkabilecek olası rakiplerine karşı bir hayli iddialı olduğunu da ekleyelim.

 

ŞPOda 3 isim

 

Bursa’da önümüzdeki ay kongresini yenileyecek bir başka akademik meslek odası da Şehir Plancıları Odası.

30 üyeli Şehir Plancıları Odası Bursa Şubesi için şimdiden üç ismin başkanlığa aday olacağı kulislere düştü.

Onlardan ilk mevcut Başkan Sevilay Çetinkaya diğeri eski başkanlardan İsmet Betin ve üçüncü isim ise Nilüfer ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Gizem Elmas.

Üç adayın isminin geçtiği Şehir Plancıları Odası Bursa Şubesi kongresinde Elmas’ın TMMOB ilke kararı gereği aday olamayacağı da konuşuluyor.

Siyaset yapan plancıların oda yönetimlerine giremeyeceğine ilişkin TMMOB’un ilke kararı bulunduğu vurgulanıyor.

Nilüfer orijinli aday olarak adı geçen Elmas’ın CHP’den istifa etmesinin ardından bağımsız kimliği ile ŞPO başkanlığına aday olmakta bir sakınca görmediği de kaydediliyor.

Şehir Plancıları Odası Bursa Şubesi en son, Büyükşehir Belediyesi’nin 0.50 emsal artış kararları ve kentsel dönüşüm projeleri konusunda yerel yönetimlerle fikir ayrılığı yaşamış, devam eden dönüşüm projelerine yaptığı hukuki itiraz nedeniyle binaları yıkılan vatandaşlarla karşı karşıya gelmişti.

 

Yöre STK’ları yönetimde

 

Akademik meslek odaları kadar kentimizin öne çıkan sivil toplum örgütlerinde de kongre heyecanı başladı.

Bunlardan BAL-GÖÇ geçtiğimiz haftasonu 17. Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi.

Tek adayın çıktığı ve Prof. Dr. Yüksel Özkan’ın 3. kez BAL-GÖÇ Genel Başkanlığı’na getirildiği kongrede, yapılan tüzük değişikliğiyle Bulgaristan’dan Türkiye’ye göç etmiş soydaşların kurduğu yöre derneklerinin bazı başkanları da yönetime girdi.

Bunların içinde Filibeliler Dernek Başkanı Remzi AbdioğluMestanlılar Dernek Başkanı Hasan Öztürk ve Göçtürk Başkanı Gürçay Cem gözümüze çarpan ilk isimlerdi.

Kongrede Bulgaristan’daki Türk azınlığın siyasi parçalanmışlığına dönük yapılan ‘birleşme çağrısının da oradan gelen haberlere bakılırsa çok da kabul görmediği anlaşılıyor.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X