İhsan Aydın
İhsan Aydın

Erdem: Seçimi biz kazanacağız

Yarın Bursa’nın en büyük Akademik Meslek Odası’nın kongresi başlıyor. İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi’nin iki gün sürecek kongresi Bursa Akademik Odalar Birliği Yerleşkesi’nde gerçekleştirilecek.

Kongre öncesi dün ziyaretimize İMO Bursa Şubesi seçimlerinde Çağdaş Mühendisler Grubu’nun adayı Kemal Cüneyt Erdem geldi.

Erdem iki yıl önceki kongrede de yine bu grubun çıkardığı isimdi.

Mevcut Başkan Mehmet Albayrak karşısında seçimi alamadı.

Fakat yılmadı, şimdi ekibiyle birlikte göreve tekrar aday. Bursa Şube’ye bağlı il ve ilçelerdeki temsilcilikleri tek tek ziyaret etti.

Başlıkta da vurguladığımız gibi bu kez çok iddialı.

“Sahadaki gözlemlerimize göre kazanacağımıza inanıyoruz” diyor.

Erdem’e pazar günkü seçimde mühendislerin neden kendisini seçmeleri gerektiğini sorduk.

Şunları söyledi:
“Bizim gençlere yoğun eğitim vermemiz lazım. Bu eğitim parasız veya çok düşük ücretle olacak. Temsilciliklere de bu eğitimi götürmemiz gerekiyor. Biz seçildiğimizde mühendis arkadaşlarımıza ücretsiz teknik ve hukuk destek vereceğiz. Kentimizi, mühendisleri ilgilendiren konularda yüksek sesle, yön gösteren bir İMO olması gerektiğine inanıyoruz. Odanın suskunluğunun devam ettiğini görüyoruz. Değişen bir şey yok. Bunları iki yıl önce de dile getirmiştik. İnsanların odayı unuttuklarını düşünüyoruz.”

İMO Bursa Şubesi’nin sessizliğine sahada her görüşten mühendisin tepki gösterdiğini ileri süren Erdem şöyle devam etti:

“Aynı yönetim üçüncü kez aday oluyor. Diğer şubelerde de seçimler var. Bütün şubeler seçimi kazanacakları garanti olsa bile üyelerin karşısına yaptıklarını anlatarak çıkıyorlar ve yeniden oy istiyorlar. Bir tek bunu yapmayan Şube İMO Bursa Şubesi. Örneğin; İstanbul Şubesi şu kadar meslektaşına teknik ve hukuki destek verdiğini bildiriyor. Biz de böyle bir bildirim yok.”

‘Akça’nın sözleri kendi görüşü. Bizi bağlamaz’

Çağdaş Mühendisler Grubu Adayı Erdem’e dünkü ziyarette, İMO Genel Merkez 2. Başkanı Cemal Akça’nın sosyal medya hesabından paylaştığı ve sağ grupta tepki çeken talihsiz sözlerini de sorduk.

Şunları söyledi:

“Bir arkadaşın kendi şahsi sosyal medya hesabından yayınladığı fikri. Burada ne Bursa’dan ne İMO’dan bahsediliyor. Bir olaya bakış açısının yansıması. Biz Bursa olarak 5 bin, Türkiye olarak 140 bin kişiyiz. Sonuçta her görüşten insanın görüşlerini takip ediyoruz. Herkesin kendi görüşü. Sizin yazınızda benim ve grubumun adı da geçti. Bu  sözler bizi ve Çağdaş İnşaat Mühendisleri Grubu’nu bağlamaz.”

Akça’nın Ankara’dan Bursa seçimleri için görevlendirilmesinin de söz konusu olmadığını anlatan Erdem, Çağdaş Mühendisler Grubu olarak hep kapsayıcılıktan bahsettiklerini, siyasi görüşü ne olursa olsun her partiden, herkesin fikirlerine saygılı olduklarını da kaydetti.

Grup olarak kendilerinin Genel Merkez ile kavga içinde olduklarını belirten Erdem sözlerini, “Genel Merkez yönetimine İMO Bursa Şubesi’nin Çalışma Grubu’nun delegasyonu oy verdi. Bu sözleri sarf eden o arkadaşın orada niye olduğunu soruyorlarsa, bizim o yönetimin seçilmişliğinde bir dahlimiz yok” diye sürdürüyor.

Erdem, odaya siyaset bulaştırılmasından yana olmadıklarını, şehri ve mühendisleri ilgilendiren konularda ise ortak hareketle, siyaset yapmak gerektiğinin altını çizdi.

Erdem son olarak, her yerde Atatürk Stadı’nın yıkılıp yerine park yapmaya harcanan parayla, şehirdeki tüm binaların dayanıklılık tahkiklerinin yapılabileceğini, Oda’nın baştan beri bu yönde bir irade ortaya koyması gerektiğini dillendirdiğini de sözlerin ekledi.

Aktaş Harmancık’ta oyuncak kütüphanesi açacak

Bugün Bursa’nın en uzak ilçesi Harmancık’ta Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın katılımıyla bir dizi etkinlik var.

İlçede Büyükşehir Belediyesi, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, HAGEL Harmancık Kaymakamlığı ve Harmancık Belediyesi işbirliğiyle önce 23 üreticiye 6 bin adet ayva fidanı dağıtılacak. Fidanlar 9 mahallede 150 dönüm alana dikilecek.

Aktaş ve beraberindekiler İlçe Kapalı Pazar alanı altındaki 839 m2 alana kurulan Kent Mobilyaları Üretim Merkezi’ni de ziyaret edecek. Büyükşehir, ve Harmancık belediyeleri ile Uludağ Üniversitesi Harmancık MYO ortaklığında oluşturulan merkeze BURKENT de destek veriyor.

Son olarak Harmancık Ortaokulu’nun da katkılarıyla ‘oyuncaksız çocuk kalmasın’ sloganından hareketle oluşturulan Oyuncak Kütüphanesi hizmete açılacak. Oyuncakların ödünç alınıp tekrar geri getirileceği bir modelle çalışacak kütüphanenin açılışını Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş yapacak.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X