İhsan Aydın
İhsan Aydın

Erdoğan adaylardan Bursa’yı tekrar istedi

Köşe Yazısını Dinle

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisi için önemli bulduğu şehirlerin ilçe belediye başkan adaylarını da bizzat o illere giderek açıklamaya başlamıştı.

Başlangıçta programında Bursa görünmüyordu ama sonradan Bursa’ya da gelme ihtiyacı duydu. Öncesinde 20 Şubat’ta toplu açılışlar için kentimize geleceği duyurulmuşu.

Dün öğleden sonra saat helikopterle Fethiye’deki Büyükşehir Belediyespor Tesisleri’ne inen Erdoğan buradan TOFAŞ Spor Salonu’na geçti ve partisinin 17 ilçe belediye başkan adayını Bursa kamuoyuna duyurdu.

Salon tıklım tıklım doldurulmuştu. AK Parti teşkilatları liderleri Cumhurbaşkanı Erdoğan için için iyi hazırlanmış. Erdoğan buradaki konuşmasının ardından da Merinos AKKM’deki STK buluşmasında konuştu. Salondakilerden Bursa’nın 31 Mart’ta bir yol kazasına uğramasına izin vermemelerini istedi.

 

Bursa’ya övgüler yağdırdı

Erdoğan TOFAŞ Spor Salonu’nda kürsüye 15.45 gibi çıktı. 23 dakika konuştu. Ardından adayların tanıtımına geçti. Bursa’yı müstesna bir şehir olarak tanımlayan Erdoğan şöyle konuştu:

“Bir yanını Marmara denizine veren, sırtını Uludağ’a yaslayan, ayaklarını bereketli ovalara uzatan Bursa her şeyden önce kuruluşun şehridir. Bursa’da dikilen çınar fidanı 3 kıta, yedi iklime yayıldı. Bursa’dan Edirne’ye, oradan İstanbul’a, nihayet Ankara’ya uzanan başkentler silsilemizin ilk yıldızını hep partimizin en müstesna köşesinde taşıdık. Bursa’nın manevi iklimi bugün de ruhumuzu aydınlatmayı sürdürüyor. Nice yazarlar, şairler Bursa’dan aldıkları esinle isimlerini tarihe yazdırmışlardı. Bursa’nın çalışkanlığını, üretkenliğini, ülkemize katkısını anlatmaya gerek yoktur.”

Bursa’yı hak ettiği eserlere kavuşturmak için gece gündüz çalıştıklarını da hatırlatan Erdoğan, “Bursa’yı geleceğe güvenle bakan modern bir şehir haline dönüştürdük. Elbette, hala eksiklerimiz var. Biz bugüne kadar kazandırdığımız eser ve hizmetleri asıl bundan sonra yapacaklarımızın bir girizgâhı olarak bakıyoruz. İnşallah, seçim tarihine yakın Bursa’mıza geldiğimizde bu çalışmalarımızı sizinle paylaşacağız. Bursa alt ve üstyapısı ile Türkiye yüzyılı şehirlerimizin ilk sıralarında yer alıyor.  Bursa’nın Türkiye yüzyılı yürüyüşü 31 Mart’ta Büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarında yapacağınız tercihle daha da hızlansın” dedi.

 

CHP’ye çatmadan geçmedi

Konuşmasında muhalefete de çatan Erdoğan şöyle devam etti:

“Ülkemizin ve şehirlerimizin önüne koyacakları hiç bir programları ve vizyonları olmayanların sırf AK Parti ve Cumhur İttifakı’na kaybettirmek için gösterdikleri çabayı üzüntüyle izliyoruz. Biz rakiplerimizle eser ve hizmet konusunda yarışmak istiyoruz. AK Parti belediyeciliği, AK Parti eser ve siyaseti rüştünü ispat etmiş bir müktesabata sahiptir. Her kim ki, bizden daha iyisini yapacağını iddia eden varsa hodri meydan çıksın ortaya. Türkiye geçmişte yıkım siyaseti ile hareket edenlerin yol açtığı ağır mağlubiyetin bedelini ziyadesiyle ödedi. Ülkeyi aynı yere götürmenin kimseye ve şehirlemize bir faydası yok.”

Erdoğan CHP’nin haline dikkat çekti, herkesin bir köşe başına yapışmanın derdinde olduğunu ileri sürdü ve bunların ne ülke ne de şehirlerin durumunun umurlarında olmadığını söyledi.

Erdoğan, “Daha düne kadar ittifak halinde olduğu partileri bile gözleri görmüyor, çiğneyip geçiyorlar. Kendi arkadaşlarına bile hoyratça davrananların şehirlerimize ve orada yaşayanlara şefkat göstermesi mümkün mü?” diye de sordu.

Erdoğan gözlerinin belediye başkanlarının üzerinde olacağını da hatırlattı ve onlara sahip çıkmaları için, “Buradan öyle bir ses verin ki, Uludağ’ın zirvesinden ovaların en ucuna kada Bursa’da duymayan kalmasın” dedi.

Erdoğan aralarında ayrılan dava arkadaşlarına es geçmedi:

“Birlikte yol yürüdüğümüz arkadaşlarımızın hepisine şükranlarımızı sunuyoruz. Elbete, bu uzun hizmet maratonunda yolda kalanlar, kaybedenler ve yolunu değiştirenler olacaktır. Bundan sonra da olacaktır. Darı bekaya irtihal eden arkadaşlarımıza rahmet diliyor, aziz hatıralarını hürmetle yad ediyoruz. Kendi tercihleri ile başka yollara yönelenleri de milletimizin takdirine havale ediyorum.”

 

Bursa’nın AK Parti adayları

Büyükorhan Kamil Turhan, Gemlik: Refik Yılmaz, Gürsu: Mustafa Işık, Harmancık: Yılmaz Ataş, İnegöl: Alper Taban, İznik: Kağan Mehmet Usta, Karacabey: Ali Özkan, Keles  Ali Doğru, Kestel: Ferhat Erol, Mudanya: Gökhan Dinçer, Mustafakemalpaşa: Ahmet Beygirci (MHP), Nilüfer: Celil Çolak, Orhaneli: Ali Osman Tayır, Orhangazi: Bekir Aydın, Osmangazi: Mustafa Dündar, Yenişehir : Davut Aydın (MHP) ve Yıldırım: Oktay Yılmaz.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X