Geçen hafta, yarım kalan Çataltape Sanayi Sitesi projesine çözüm arayışlarının sürdüğü bir dönemde, Vali Erol Ayyıldız’ın Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ni ziyaretinin esnafta heyecana yol açtığını yazmıştık.
O makalemiz üzerine, Gençosman’da ayakkabıcılık yapan Mustafa Fevzi Odabaşı adlı okurumuzdan elektronik ileti aldık.
“Öncelikle Kestel Çataltepe Sanayi Sitesi ile ilgili yazınızdan ve konuyu gündeme taşımanızdan dolayı teşekkür ederim. Kestel Çataltepe Sanayi Sitesi hakkında önceki dönem belediye başkanımız, ‘Burada büyük bir haksızlık, büyük bir zulüm ve büyük bir rant var. Acilen eskalasyon yapılmalı’ dedi. Ancak bu konuda maalesef bir adım atılmadı. Bizler, Kestel Çataltepe Sanayi Sitesi projesine acilen bir kayyum atanarak, eskalasyon yapılmasını ve projenin başlarken ilan edildiği gibi TOKİ tarafından tamamlanmasını istiyoruz” diyor.
Okurumuz devamla da şunları istiyor.
“Bizler bu projenin BESKOOP isimli, üyelerin çoğundan habersiz, bir oldu bitti ile kurulan ve yöneticilerine güvenmediğimiz böylesine büyük bir projeyi yapabileceklerine inanmıyoruz. TOKİ, Konya’da sanayi sitesi yapıyor, TOKİ Samsun’da sanayi sitesi yapıyor, TOKİ Bolu’da sanayi sitesi yapıyor ama TOKİ Bursa’da sanayi sitesinin inşaatını bırakmak durumunda kalıyor. Bu duruma sebebiyet verenlerden hesap sorulması gerekirken, bir de kooperatif kurdurup, projeyi onlara teslim etmek kabul edilemez bir durum.”
Okurumuz Bursa’daki projeyi ortada bırakan TOKİ’ye de şu soruları soruyor:
“TOKİ Samsun’daki esnafa, Bolu’daki esnafa, Konya’daki esnafa neden, hadi sizler de gidin Bursa’daki gibi bir kooperatif kurun da, kendi dükkanlarınızı kendiniz yapın dememiş acaba”
Okurumuz Odabaş mesajında son olarak, “Ayrıca BESOB’da çalışan bir memur, nasıl oluyor da böyle bir kooperatife üye olup, aynı zamanda bu kooperatife başkan olabiliyor? Bursa için prestij projesi olması planlanan bu büyük sanayi sitesinin bir an önce proje başlarken ilan edildiği gibi TOKİ tarafından ivedilikle hayata geçirilmesini bekliyoruz” ifadelerine de yer veriyor.
Bu projeyi yeniden ayağa kaldırmak iktidarın işi. İsterseler çözülemeyecek sorun yoktur.
Bursa’da Kütahya ve Artvin rüzgarı
Bursa, Anadolu’nun dört bir yanından göç alan bir şehir. Hafta sonu Bursa’da iki ilimizin geceleri vardı. Biri, komşu şehir Kütahya.
Bursa Kütahyalılar Derneği’nin düzenlediği program Panaroma 1326 Bursa Fetih Müzesi’ndeydi. ‘Kadim Şehir Kütahya’ mottosuyla gerçekleşen geceye Dernek Başkanı İsmail Taş ev sahipliği yaptı. Gecede Kütahya kültürü doyasıya yansıtıldı. Müziğinden folklorüne, giyim kuşamından tüm değerlere kadar hafta sonu Bursa’da adeta Kütahya rüzgarı estirildi.
Başarılı bir organizasyona imza atan Başkan Taş ve yönetimini kutluyoruz. Hemşerilerini böylesi büyük bir organizasyonda buluşturdu. Geceye Kütahya ve Tavşanlı belediye başkanları da katıldılar. Başkan Taş, kültürlerini Bursa’da tanıtma, anlatma fırsatı veren Osmangazi Belediyesi’ne teşekkür etti. Geceye katılan konuklara Tavşanlı’nın ünlü leblebisi ikram edildi. Bursa siyaseti de programa büyük ilgi gösterdi.
Hafta sonu Bursa’daki diğer program ise Artvinli hemşerilerimizin illerinin kurtuluş yıldönümü etkinliğiydi. Yıldırım’daki Naim Süleymanoğlu Spor Komplesi’ndeki programda Artvin’in 104. kuruluş yıldönümü kutlandı.
Artvin ve Kafkas Dernekleri Federasyon’nun düzenlediği geceye ARKAF Başkanı Özgür Gümüş ev sahipliği yaptı. İlimizdeki 51 STK ve SİAD’ın da katkısıyla, 3 bin dolayında seyircinin izlediği program, Artvinlilerin doyasıya eğlendikleri bir geceye dönüştü. Komisyon Başkanı Erdinç Altun’un gecenin sorunsuz geçmesi için verdiği çabalarını da unutmamak gerek.
Bursa’daki il STK’larımızın kültürlerini ve geleneklerin gelecek kuşaklara taşıma adına ilimizde gerçekleştirdikleri programların aynı zamanda memleket hasretini giderme bakımından da büyük ilgi gördüğünü söyleyebiliriz.
Bursa’yı doydukları memleketleri kabul eden ve şehir arasında köprü görevi üstlenen, doğdukları ata topraklarıyla da bağlarını koparmayan Kütahyalı ve Artvinli hemşerilerimizi biz de kutluyoruz.
Turan ödülleri sahiplerini buldu
Turan Sancağı Teşkilatı’nın her yıl geleneksel olarak dağıttığı ödüller Bursa’da bu kez de sahiplerini bulmuş. Genel Başkan Gökhan Gül’ün katıldığı programla ödüller 5. kez sahiplerine teslim edilmiş.
Sunuculuğunu Lale Küçük’ün yaptığı programda konuşan Genel Başkan Gül, Türk milletine ve Turan ülküsüne hizmet etmiş isimleri her yıl onurlandırdıklarını dile getirmiş. Yılın Turan Ödülü Emekli Tümgeneral Cihat Yaycı’ya verilmiş.
Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren’e yılın belediye başkanı, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Altunsoy yılın bürokratı, Metin Karadeniz’e yılın sporcusu, Cemal Demirkıran’a yılın iş insanı, Doç. Dr. Canan Gönüllü’ye yılın akademisyeni, Nafiz İnan’a yılın hayırseveri ve meslektaşımız ÇGD Başkanı Yüksel Baysal’a da ödülü takdim edilmiş.
Türk dünyası arasındaki birlik ve beraberliği güçlendirme, milli ve manevi değerlere sahip çıkmayı hedefleyen Turan Sancağı yöneticilerini tebrik ediyoruz.

Flipboard