İhsan Aydın
İhsan Aydın

Eve kapanan vatandaş meyve sebzeye yüklendi

Dünyada binlerce insanın ölümüne yol açan koronavirüs salgını nedeniyle ‘evde kal’ çağrılarına uyarak, zorunlu olmadıkça dışarı çıkmayan yurttaşın semt pazarlarında meyve sebze alışverişine ağırlık verdiğini öğrendik.

Dün Bursa Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Refik Aksu aradı.

Pazarlarda meyve sebze satışının adeta bayram öncesi günleri andırdığını hatırlattı.

Vatandaşın evde sebze ve meyve tüketimini artırması nedeniyle semt pazarlarındaki satışların da çoğaldığına dikkat çeken Aksu şöyle konuştu:

“Adeta arefe günü gibi satış yapıyoruz. Esnafımız için sevindirici bir durum. Biz de gerekli tedbirimizi aldık. Hem esnafımıza hem de vatandaşlarımıza eldiven dağıttık. Ayrıca kapalı pazaryerlerimizi de belediyelerimizin desteğiyle sürekli dezenfekte ediyoruz” dedi.

   

Salgının eve kapattığı vatandaşlarımızın gıda ihtiyacını karşılamak için çıktığı pazaryerlerinde de tedbir alınmış görünüyor.

Oda Başkanı Aksu, bu konuda pazarcı esnafına da bilgilendirme yapıldığını söylüyor.

 

Büyükşehir Meclisi’nde üyelere korona mesafesi

Bursa’da yıllardır belediye meclis toplantılarını izliyoruz.

Ancak dün toplanan Büyükşehir Belediye Meclisi’nde ilginç tedbir görüntüleri vardı.

Koronavirüs salgını nedeniyle kriz ortamında toplanan oturumu öncesi belediye binasına giren personel ve meclis üyeleri ateş kontrolünden geçirildi.

Kolonya ikram edilen meclis üyelerinin oturma düzenindeki koltuklarının birer sıra atlatılarak mesafe konduğunu fark ettik.

Bürokrat ve misafirler salon yerine dışarıda sinevizyondan oturumu izledi. Salona ise sadece basın mensupları ve meclis üyeleri ile meclis görevlileri alındı.

Alınan tedbirler doğrusu Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin günlerdir üzerinde özenle çalıştığı uygulamaların bir yenisiydi.

Yine meclis üyelerinin masalarının üstüne de içinde kolonya küçük sabun, selpak ve ıslak mendil bulunan küçük paketler bırakıldı.

Kimi meclis üyelerinin ise salonda maskeli olarak oturuma katıldıklarını gözledik.

Salgın nedeniyle meclise katılamayan üyelerin tamamı ise mazeretli sayıldı.

Büyükşehir Meclisi’ndeki bu örnek tedbirler için Başkan Alinur Aktaş’ı kutluyoruz.

Oturumda ayın personeli seçilen 4 Büyükşehir çalışanına ödülleri de meclisteki siyasi parti gruplarının sözcüleri tarafından başarı belgesi ve hediye takdim edildi.

 

Muhtarların kongresi ertelendi

Osmangazi Muhtarlar Derneği’nin önümüzdeki 11 Nisan’da yapılacağı duyurulan olağan kongresi koronavirüs salgını nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi.

Kongrenin salgının gidişatına, siyasi parti ve diğer STK kongrelerin başlama tarihine göre yeniden belirleneceği duyuruldu.

Kongre ertelense de adayların saha çalışması ise sürüyor.

Bu minvalde Nilüferköy Muhtarı Burhan Mandacı ve arkadaşları Osmangazi Muhtarlar Derneği yönetimine aday isimler olarak Marmara Muhtarlar Federasyonu Başkanı, Tuzpazarı Muhtarı Ferruh Sevimgil’i ziyaret ettiler.

11 Nisan’daki kongre için Sevimgil’den destek isteyen ve seçilmeleri durumunda birlikte çalışma sözü veren Mandacı ve ekibine Federasyon Başkanı Sevimgil de ‘hayırlı olsun’ temennisinde bulundu. Mandacı’nın diğer mahalle muhtarlarını ziyaretleri de sürüyor.

Kongrede halen 4 aday gözüküyor.

Birleşme olur mu bilmiyoruz ama mevcut Başkan İdris Aydın’ın aday olmadığı yarışta şimdilik 4 isim sandığa girecek gibi. Bunlar Burhan Mandacı, Ali Öztürk, İbrahim Bahar ve Şerif Akgün.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X