İhsan Aydın
İhsan Aydın

FETÖ çetesinin ihanetini unutturmayacak merkez

Türkiye, bundan dört yıl önce tarihinde eşine az rastlanılan bir ihanet ile karşı karşıya kaldı.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin içine sızan FETÖ’cü hainler 15 Temmuz gecesi milletin silahlarını milletin üstüne doğrulttular.

Uçak, helikopter, tank, top, tüfekle 251 yurttaşımızı şehit edip, iki binden fazlasının gazi olmasına neden oldular.

Şüphesiz, bu ihanetin yıllar geçse de unutulmaması, yeni nesillere aktarılması gerekiyor.

İnsan hafızası çabuk unutuyor. Fakat bu belleklerimizden silinebilecek gibi bir ihanet değil.

Ülkesine ve insanının canına kast edecek kadar gözünü kan, hırs bürümüş ihanet şebekesinin yaptıklarını gelecek nesillerin de bilmesi kaçınılmaz.

Tam da bu minvalde Bosna Herkes’in kurucu bilge devlet başkanı merhum Alia İzzetbegoviç’in o meşhur sözü aklımıza geldi.

“Savaşta büyük zulme uğradınız. Zalimleri affedip affetmemekte serbestsiniz. Ne yaparsanız yapın ama soykırımı unutmayın. Çünkü unutulan soykırım tekrarlanır.”

Aynen böyle.

Unutulan darbe de tekrarlanır.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın FETÖ çetesinin ihanetini unutturmamaya dönük onlarca yayını, girişimi ve çabası var.

Buna en son 7 ilde açılan Dijital Gösteri Merkezleri de eklendi.

15 Temmuz gecesi Türk halkına karşı yapılan hain darbe girişiminin animasyon gösterimleriyle anlatıldığı ve şehit olanlarının tanıtıldığı merkezlerden biri de Bursa’da açıldı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Bursa Bölge Müdürü Ali Fuad Gölbaşı’nın davetiyle dün sabah o merkezdeki gösterimi izledik.

Millet Bahçesi’nde kurulan merkezde adeta 15 Temmuz’a yolculuk ettik.

Merkezler iyi düşünülmüş ama küçük bir ekleme yapalım.

Gösterimlerin daha etkileyici olması için animasyon yerine, gerçek görüntüler ve o gece ve sabahında enselenen hainlerin pejmürde durumlarının sergilendiği sahnelere de yer verilmesi gerekir.

Bölge Müdürü Gölbaşı, bundan sonraki aylarda da başta yerli ve milli silahlar, Zafer bayramı, Selçuklu mimarisi, Göbekliketepe, Anadolu’nun yüzleri gibi tarihi ve kültürel temaların dijital gösterimlerinin de süreceğini açıkladı.

Ayrıca, Ara Güler, Necip Fazıl Kısakürek, Mevlana Celaleddin-i Rumi gibi tarihi şahsiyetlerin hologram gösterimlerinin de yapılacağını bildirdi.

Merkezde ayrıca Türkiye’nin 2023 hedefleri doğrultusunda mega projeleri de tanıtılacak.

Bursalılar merkezi 12.00-20.00saatleri arası gezebilecek. Tavsiye ederiz.

 

Bursa Bölge Müdürlüğü oldu

Bursa’da medya mensuplarının basın kartı başvurularını alındığı, akredite işlemlerinin yapıldığı Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürlüğü yeni sistemle lağvedilmişti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’na bağlı 18 ilde İletişim Başkanlığı Bölge Müdürlükleri kuruldu.

Bursa da Bölge Müdürlüğü oldu ve Yalova ile Bilecik de buraya bağlandı. Bölge Müdürü Gölbaşı, üç ilde 416 basın kartı sahibi gazeteci ve 135 yayın bulunduğunu hatırlattı.

Ayrıca Basın İlan Kurumu, Anadolu Ajansı ve TRT’nin de başkanlıklarına bağlandığını söyledi.

 

Karantinadaki mahalleye yardım götürdüler

Bursa’da bir yandan koronavirüs salgınıyla mücadele sürerken diğer yandan da karantina altındaki mahallelere yardım için STK’ların harekete geçtiğini görüyoruz.

Harmancık ilçesine bağlı İshaklar Mahallesi’nde devam eden karantina uygulaması nedeniyle evlerinden çıkamayan vatandaşa Bursa merkezli Yeşeren Umutlar Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin eli uzandı.

Dernek Başkanı Serkan Salır ve arkadaşları, mahalledeki 40 haneye erzak paketi götürüp, girişte nöbet tutan Jandarma’ya teslim etti.

Zor günlerde böylesi dayanışmalar unutulmaz.

Dernek yöneticilerini kutluyoruz.

 

Gebze’nin metro araçları yerli mi olacak?

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı Darıca-Gebze arasındaki sefer yapacak, Marmaray ve Yüksek hızlı Tren ile entegre çalışacak metro hattının araç alım ihalesine üç firmanın katıldığını öğrendik.

Alman Siemens firmasının teşekkür mektubu attığı 28 araçlık ihaleye Çinli CRCC şirketiyle yerli Bozankaya firmasının da teklif verdikleri konuşuluyor.

İhalede 349 milyon 448 bin lira ile en düşük teklifin yerli Bozankaya’dan geldiğini görmek sevindirici.

İhalenin bir ay içinde sonuçlanması bekleniyor.

14,6 kilometrelik hattın yapımı sürerken, 12 istasyonlu metro hattının tamamlanmasıyla birlikte Kocaeli, İstanbul’a metroyla da bağlanmış olacak.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X