İhsan Aydın
İhsan Aydın

Futbolcu muhtırası ve yapılması gereken

Köşe Yazısını Dinle

Herhalde Türk futbol tarihinde böylesi bir muhtıra görülmemiştir.

Bir spor kulübünün futbolcuları gece yarısı bildirisiyle mensubu oldukları takımın yönetimini, haklarını adeta gasp ettiği ve sezon başından bu yana ücretlerinin ödenmediği gerekçesiyle Bursalılara şikayet ediyorlar. Hatta Bursalılardan kendileri için düzenlenen kampanyaların takipçisi olmalarını istiyorlar.

Bunun adı futbolcu nezdinde yönetime tam güvensizlik demektir.

Bursaspor yönetimden bu konuda bir açıklama oldu mu, olacak mı bilmiyoruz ama futbolcuların o muhtırayı yayınlandığı andan itibaren kulüp başkanı olsak, bir dakika o koltukta kalmazdık.

Çok düşündürücü.

Koca bir kentin kulübü, bırakın Süper Lig’e çıkmayı, tahta açtırmayı, transfer yapmayı, futbolcusuna, personeline maaş veremeyecek, elektrik faturalarını dahi ödeyemeyecek hale gelmiş.

Bütün bunların müsebbibi belki işbaşındaki yönetim değil. Ama, göreve talip olunurken bu kulübün mali analizinin de yapılması gerekmiyor muydu?

Futbolcuların aylardır maaşsız sahaya çıkması bize göre büyük bir özveri.

Bursaspor’un sıkıntılı bir mali süreçten geçtiği herkesçe malumken, göreve talip olanların böylesi bir sorumluluğun altında kalmamaları gerekiyordu.

Divan Kurulu gerekli çağrıyı yaptı. Artık bu saatten sonra yönetimin durumu toparlama adına atacağı adımların önemi kalmamıştır.

Koltuğun, varsa yeni taliplisine, yoksa kentin Valisi’ne ya da kayyuma tesliminin zamanı gelmiştir.

Belediyeden, belediye başkanlarından, iş adamlarından, taraftardan toplanacak paralarla yöneticilikte başarılı olunamaz.

Türkiye’ye 5. şampiyonluğu getirmiş bir takımın daha da rezil olmaması için acilen değişime ihtiyaç vardır.

Bize göre, mayıs beklenmeden gereken yapılmalı. Futbolcusuna maaş bulamayan yönetimin kulübe daha fazla zaman kaybettirmemesi gerekir.

Bursaspor bu hallere düşecek bir takım değildi. Gelen her yönetimin daha da dibe ittiği bir takım haline gelmek Türkiye’nin 4. büyük kentine yakışır bir durum değil.

Sayın Vali’nin, Büyükşehir Belediye Başkanı’nın ve kentin siyasi büyüklerinin duruma müdahale zamanları gelmiştir.


Acemler’e bütüncül bakmak

Önceki günü bu sütunlardan duyurduk.

Acemler gelecekte Bursa nüfusunun büyük bir çoğunluğunun her gün bir şekilde gelip geçtiği uğrak yerine dönüşecek.

Çünkü; burada hem sportif tesis hem yerel yönetim merkezi hem de dev bir sağlık tesisi yatırımı var.

Dolayısıyla, Acemler’in gelecekteki trafik yükü ve insan sirkülasyonu daha da artacak.

Dün Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bizim 4 gün önce köşemize taşıdığımız Batı Garajı ve Çekirge Devlet Hastanesi’ndeki otobüs peronlarının Acemler’e indirilmesi planını teyit etmiş. Çekirge Devlet Hastanesi kapandığında zaten o durakların bir anlamı kalmayacak. Dağ ilçelerinin minibüslerinin kalktığı Batı Garajı ise Stadyum bağlantı köprülerinin dibinde kaldığı için zorunlu olarak kalkmak durumunda.

Aktaş bunu teyit ederek Acemler’deki çalışmaları partisinin milletvekilleri ve İl Başkanı Davut Gürkan ile birlikte dün kamuoyuna paylaşmış,

Acemler’e bütüncül bakmak gerekiyor. Bursa’nın araç sayısı arttıkça Acemler’deki trafik iyileştirmelerine daha fazla ihtiyaç olacak.

Büyükşehir Ulaşım Dairesi gerek tüp geçit gerek Çevre Yolu-İzmir Yolu bağlantısı şerit genişletmesi gerekse Yeni Çekirge (Ali Osman Sönmez) Devlet Hastanesi önündeki peron ve otopark düzenlemesiyle geleceğe hazırlık yapıyor.

Aktaş’ın stadyum altındaki bin 100 araçlık otoparkı halkın kullanımına açma düşüncesini de önemli buluyoruz.

Devasa bir yatırımın yıllardır atıl tutulması Bursa için büyük bir kayıp.

Açıldığı günden bu yana, beton, tel çitler ve metal bariyerlerle güvenliği bahane edip stadyum çevresini açık hapishaneye çevirten Emniyet Müdürlüğü’ne de tedbirlerini başka yöntemlerle almaları tavsiye edilmeli.


Dündar’a teşekkür var

Gaziakdemir Sağlık Ocağı Osmangazi’nin köklü semtlerinden birinde halka hizmet veriyor.

Geçtiğimiz aylarda bu sütunlardan Osmangazi Belediyesi’ne ait sağlık ocağının tuvaletlerinden sızan pis suların alt katlara kadar indiğini, duvarların kabardığını, WC’lerin kullanılamaz durumda olduğunu aktarmıştık.

Muhtar İsmet Ay’ın durumu belediyeye ilettiğini, ama bir sonuç alamadığını aktarmıştık.

Hatta, o yazımız üzerine Osmangazi Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden tarafımıza gönderilen mailde, sağlık ocağındaki onarımın programa alındığı bildirilmişti. Biz de onarım bittikten sonra bunu köşemizden okura duyuracağımızı belirtmiştik.

Dün karşılaştığımız Gaziakdemir Mahalle Muhtarı Ay’a sağlık ocağının durumunu sorduk.

Muhtar Ay, Osmangazi Belediyesi’nin sağlık ocağındaki sorunu çözdüğünü ve onarımı yaptığını söyledi. Muhtar Ay, Başkan Mustafa Dündar’a teşekkürü de ihmal etmedi.

Başkan Dündar sözünde durmuş, biz de bu güzel gelişmeyi semt sakinlerine iletmiş olalım.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X