İhsan Aydın
İhsan Aydın

Gastronomi’de daha iyi arayışı

Köşe Yazısını Dinle

Bursa geçtiğimiz ay Gastronomi Festivali’nin ikincisini gerçekleştirdi. 500 bin kişi burayı ziyaret etti. Önceki yıla göre daha fazla ziyaretçinin çekilebildiği o festivalin üçüncüsünün daha iyi olması için arayışlar vardı.

Bu minvalde, dün sabah Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde festivale katılan firmalar, STK’lar, sponsor firmalar ve destekleyen diğer kurumların yöneticileriyle bir değerlendirme toplantısı yapıldı.

Aktaş, yanına Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ulaş Akhan ile Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Bayhan ve Protokol Dış İlişkiler Daire Başkanı Abdülkerim Baştürk’ü alarak firma temsilcilerini dinledi, toplantıya katılımcının az olmasına sitem etti.

Aktaş, “2022 ve 2023 yıllarında düzenlenen ilk iki festivalde ana hedeflerden birisi festivalin tutundurulması ve farkındalığının artırılması oldu. 2024 yılındaki festival için ise hedefimiz daha seçici bir yaklaşımla festival alanındaki firma sayısını sınırlandırmak, niceliklerine niteliğe odaklanmak olacaktır” diye konuştu.

Festivale katılan firmaları tek tek dinleyen Aktaş, daha iyi bir organizasyon için ellerinden geleni yapacaklarını vurguladı.

Aktaş, “Hiç bir kompleksimiz yok. Üçüncüsüne daha bir hazırlık yapmamız gerek. Bu Bursa’nın festivali. Gelecek yıl stant ücretlerini daha da artıracağız, herkes buraya gelmemeli” dedi.

Firma temsilcileri de Aktaş’a teşekkür edip, aksayan yönlerini aktardılar. Kadın dernekleri yöneticileri ise programa çağrılmalarından duydukları memnuniyeti ifade ettiler.

3 günde 500 bini aşkın ziyaretçiyi ağırlayan Gastronomi Festivali saray mutfağının çıktığı kent olan Bursa’nın adını bundan böyle daha çok duyuracak görünüyor.

Festival boyunca sosyal medyadan 20 milyonu aşkın paylaşım yapıldığı da hatırlatıldı. Katılımcılarla yapılan ankette ise yüzde 94 oranında memnuniyetin dile getirildiği açıklandı.

Gastronomi festivaline gösterilen bu ilgi, öyle görünüyor ki, Büyükşehir Belediyesi’nin gelecek yıl gerçekleştireceği önemli etkinlikler arasına da adını şimdiden yazdırmış oldu.

Anteplilerin lezzet şöleni başlıyor

Bursa’da da 2 yıl evvel gastronomi festivalimiz başladı ama lezzet dendiğinde akla ilk gelen şehirlerden biri Gaziantep.

Dün Bursa Gaziantepliler Derneği ve Türkiye Gaziantep Dernekleri Federasyonu Başkanı Bilal Şengüloğlu’nun davetiyle bir lezzet etkinliğinin tanıtım toplantısını izledik.

Güne Merinos’ta gastronomi festivali değerlendirmesi ile başladık, lezzet etkinliği tanıtım toplantısıyla devam ettik.

Başkan Şengüloğlu, dernek merkezinde düzenlediği basın toplantısında, söze Ankara’daki terör saldırısını kınayarak ve 6 Şubat depreminde Gaziantep’in Islahiye ilçesindeki deprem için yaptıklarını anlatarak başladı.

Başkan, Nilüfer’deki Fethiye Kapalı Pazar Alanı’nda 6-9 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek 3. Gaziantep Yöresi Lezzet Şenliği’nin tanıtımını yaptı. Şenliğe destek veren Büyükşehir ve Nilüfer belediye başkanlarına teşekkür etti.

Şengüloğlu, 600’den fazla yemek çeşidinin bulunduğu Gaziantep yöresinin lezzetlerini 4 gün boyunca Bursalılara tattırmak için düzenledikleri şenliğin bu yıl daha dolu geçeceğini ifade etti.

Şengüloğlu, bu yıl lezzet şenliğine katılacakları özellikle deprem mağduru Islahiye esnafı ağırlıklı seçtiklerini söyledi. Şenlikte hijyenini ön planda olacağını ayrıca, Gaziantep sanatlarının ve kültürünün tanıtımının da yapılacağını kaydetti.

Şengüloğlu, gelecek yıl Gaziantep’de de Bursa Gastronomi Derneği ile birlikte Bursa Lezzet Şenliği yapmayı planladıklarını da sözlerine ekledi.

Bu bir rekor

Dün TOFAŞ Spor Salonu’nda da kentimizi gururlandıran önemli bir etkinlik vardı.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Bursa’nın değişik ilçelerindeki Kur’an kurslarında hafızlıklarını tamamlayan, ve baştan sona Kur’an-ı Kerim’i ezberleyen tam bin 843 hafızın icazet merasimi yapıldı, belgeleri teslim edildi.

Doğrusu, Bursa Diyanet tarihinde ilk kez bu çoğunlukta bir hafız için toplu icazet merasimi yapılmış oldu.

Törene Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ile kent protokolü de katıldı.

Ailelerinin, hocaların gurur duyduğu o icazet töreninin görkemli geçmesi için Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin de İl Müftülüğü’ne destek verdiğini ekleyelim.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X