İhsan Aydın
İhsan Aydın

HAGEL’de Bozbey BKTTB’de Yılmaz

Köşe Yazısını Dinle

Bu sütunlardan geçtiğimiz günlerde, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından yapılması beklenen yerel yönetim birliklerinin kongrelerine de değinmiştik.

Bursa merkezli iki yerel yönetim birliğinin dün Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde genel kurulları gerçekleştirildi.

Genel kurullarda AK Parti ve CHP’nin ortak hareket ettiği görüldü.

Bursa Kültür Turizm ve Tanıtma Birliği Başkanlığı’na Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz seçilirken, kısa adı HAGEL olan Bursa Hayvancılığı Geliştirme Birliği’nin Başkanlığı’na da Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey getirildi.

Bu iki birlikte delege çoğunluğu AK Parti’de iken varılan uzlaşıyla CHP ile de ittifak yapıldı.

Buna göre;

Bursa Kültür Turizm ve Tanıtma Birliği’nin Meclis 1. Başkanvekilliği’ne CHP Nilüfer Belediye Meclis Üyesi Yalçın Işıkyıldız, 2. Başkanvekilliği’ne Orhaneli Belediye Başkanı Ali Osman Tayır, Divan Asil katipliklerine Kübra Ezgi Güler (AK Parti), Oğuzhan Uğur (CHP) seçilirken, Encümen Başkanlığı’na Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz (AK Parti), Encümen üyeliklerine, İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta, Sinan Kahraman (AK Parti), Neriman Arat (CHP) ve Tolga Sarışen (CHP) getirildiler.

BKTTB’nin Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliklerine de Kevser Öztürk (AK Parti), Halil Çakır (AK Parti), Fatma Zehra Höcük Sürücü (AK Parti), Jale Büyükurgancı (CHP) ve Aykut Özkan (CHP) seçildiler.

Diğer yandan;

Hayvancılığı Geliştirme Birliği’nin Başkanlığı’na ise ilçelere bu anlamda yapılacak Büyükşehir katkıları göz önünde bulundurularak Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in iki parti grubunca önerilerek seçildiğini öğrendik.

Burada da HAGEL Meclis 1. Başkanvekilliği’ne Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, 2. Başkanvekilliği’ne Nilüfer Belediye Meclis Üyesi Mustafa Arslan (CHP), Encümen üyeliklerine de yine Mustafa Işık ile birlikte Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın, Büyükorhan Belediye Başkanı Kamil Turhan ile CHP Nilüfer Belediye Meclis Üyesi Mustafa Arslan ile Mustafa Sevim (CHP) seçildiler.

Yaklaşık 13 milyon liralık HAGEL bütçesinin önemli bölümü Büyükşehir Belediyesi’nce karşılanıyor.

Böylece, Bursa’nın iki önemli yerel yönetim birliğinde seçimler sonrası yasal zorunluluk olan genel kurulları yenileme de tamamlanmış oldu.

Bursa’nın 17 ilçesiyle birlikte bir bütün olarak belediyeler eliyle kültür turizm, tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin geliştirilmesi için atılacak adımlarda iktidar ve muhalefet el ele verdiler.

 

BURFAŞ Genel Müdürü değişti

Yerel seçimlerin ardından CHP’ye geçen Bursa Büyükşehir Belediyesi’ndeki bürokratik değişimler sürerken, iştiraklerde de genel kurullar sonrası oluşan yeni yönetimlerin ardından genel müdürler de büyük ölçüde yenilenmiş oldu.

8 iştiraki bulunan Büyükşehir Belediyesi’nde en son BURFAŞ’ın Genel Müdürlüğü’ne de CHP Nilüfer İlçe eski Sekreteri Erhan Pınar getirildi. Pınar’ın atamasının ardından BURFAŞ’ın yeni Genel Müdürü de böylece belirlenmiş oldu. Bu görevi, seçim öncesi Bursaspor Başkanlığı’nı da bir süre yürüten Ömer Furkan Banaz yapıyordu. Büyükşehir’in sosyal tesis işletmeciliğini ve sosyal projelerinin taşeronluğunu da yapan BURFAŞ, bütçe ve ciro büyüklüğüyle de BURULAŞ’ın ardından ikinci durumda.

Büyükşehir Belediyesi şirketlerindeki genel müdür atamalarının önümüzdeki günlerde  BİNTED ve Kültür AŞ ile tamamlanması bekleniyor.

 

Otopark uygulamasında yeni düzenleme mi var?

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in kısa süre önce ücretsiz hale getirdiği caddeüstü otoparklarında yeni bir düzenleme hazırlığı yapıldığı konuşuluyor. Caddelerin gelişigüzel parklanma alanına dönüşmesi, esnaf ve sürücüler arasındaki kaosun artması, buraların uzun süreli parklanma yeri haline dönmesi Büyükşehir Belediyesi ve BURULAŞ’ı harekete geçirmiş.

Dün Haşim İşcan Caddesi’nde dikkatimizi çekti.

Caddelerden çekilen otopark görevlilerinin bir kısmı buralarda düzeni sağlama adına yeniden çalışmaya başlamışlar. BURULAŞ’ın artan şikâyetler üzerine caddelerde ücretsiz parklanmayı sınırlandıracağı ve belli sürelerde buraya araç bırakılmasına izin vereceği konuşuluyor.

Caddelere görevliler yeniden dönünce, ikinci ve üçüncü parklanma şeritlerinin oluşmasına da izin verilmediğini fark ettik.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X