İhsan Aydın
İhsan Aydın

Hepimizin en çok yanıt aradığı soru

Hiç şüphe yok ki, bugün çarşıda, pazarda, düğünde, dernekte, kahvede herkesin yanıt aradığı sorulardan biri, kim belediye başkanı olacak?

O soruyu biz de gördüğümüz her siyasetçiye, yurttaşa soruyoruz.

Herkesin kendince bir yanıtı var.

Kimileri, sanki genel başkanlarla görüşmüş gibi, hangi aday adayının başkan adayı ilan edileceğine dair yüzdesel oran bile veriyor. 

Kimisi, seçimin favorisini ve sonucunu daha vatandaşın önüne sandık konmadan ilan ediyor.

Kimisi de, siyasi dengelerin, demografik yapının, kamuoyu anketlerinin sonuçlarına göre adayların ilan edileceklerini düşünüyor.

Namzetler medeni cesaretini ortaya koyup, ‘ben de varım’ diye meydana çıkmış durumda.

Hatta, şimdiden projelerini hazırlatanlar, muhtemel ekiplerini kuranlar da yok değil.

Siyasi partilerin kapısından hiç içeri girmemiş ama kendinde doğduğu il ve ilçeyi yönetme becerisi görenler sosyal medyayı da aktif kullanmaya başlamışlar.

Popüler sosyal medya mecralarında hedeflerini, niyetlerini, ziyaretlerini paylaşıyorlar.

Bugünlerde en çok merak dilen sorunun yanıtını onlar da kendilerince heyecanla bekliyorlar.

Siyasi partiler ise sonucu riske atmayacak, seçimi rahat kazanacak isimleri bulup, vatandaşın tercihine sunma derdindeler.

Bu amaçla, teşkilat, örgüt, kamuoyu yoklamaları yaptırıyorlar.   

Yaşadıkları kentlere ve talip oldukları yerleşimlere hizmet sevdası ile yanıp tutuşan aday adaylarının ise şimdilerde hiçbir toplantı, düğün, dernek etkinliğini es geçmediklerini görüyoruz.

Cevabını merak ettiğimiz soruyu yanıtlayacak olan karar vericiler ise zorlu, sıkıntılı bir süreçten geçiyor.

Zira onların vereceği bir karar sadece partiyi, adayı bağlamıyor.

Belki de onlar seçmenden önce koca kentlerin, ilçelerin, beldelerin geleceğini etkileyecek bir karara imza atacaklar.

Sıradan yurttaşın beklentisi ise kendi yaşadığı yerleşime daha faydalı, daha çok hizmet edecek isimlerin belediye başkan adayı ilan edilmesi.

Çok değil, artık sayılı günler sonra bu sorunun yanıtını hepimiz bulmuş olacağız.

31 Mart yerel seçimlerinde siyasi partilerin ila ettiği adaylar arasından yeni bir döneme imza atacak isimleri oylayacağız.

 

Siyasetin vefası bu

 

Önceki akşam Alemdar Mahallesi’ndeki düğün organizasyonu siyasetteki vefanın güzel örneklerinden birine sahne oldu.

AK Parti’nin Harmancık İlçe eski Başkanı Ahmet Güneş ile İl Kadın Kolları eski yöneticilerinden Nazmiye Güneş’in kızının, dünürleri İshaklar Muhtarı Yusuf Sevinç’in oğlunun düğünü adeta siyasetçi ve konuk akınına uğradı.

Davetli olduğumuz o törende milletvekilleri, belediye başkanları, eski yeni il, ilçe başkanları, meclis üyeleri kadın kollarlı yöneticileri, muhtarlar eski dava arkadaşlarının mutlu gününde kendilerini yalnız bırakmadı.

Protokol kalabalık olunca damat ve gelinin şahitliklerini de bölge doğumlu AK Partili ve CHP’li iki vekille eski il başkanı yaptı.

Düğüne Orhaneli ve Büyükorhan Belediye başkanlarıyla önceki dönem Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin de katıldığını gözledik.

Aktif siyasi yaşam bitse de, partisine ve davasına hizmet etmiş insanların böylesi anlarda yalnız bırakılmamaları toplum olarak güzel hasletlerimizden biri.

 

95 yıllık köklü çınar

 

Bugün modern Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 95. Yıldönümü

Özgürlük, bağımsızlık, demokratik biçimde kendi kendimizi yönetme sistemi olan cumhuriyetin bir asrı tamamlamasına artık 5 yıl kaldı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yorucu ve yıpratıcı savaşların ardından kurup, Türk halkına armağan ettiği cumhuriyetimizin daha nice 95 yıllar ayakta kalmasını umuyor ve diliyoruz.

95 yıl önceye göre daha kalkınmış, yaşadığı onca badire ve sıkıntılara rağmen insanı daha müreffeh bir Türkiye’nin gelecekte dünyanın 10 büyük ekonomisi arasına gireceğine olan inancımız tam.

Bu vesileyle tüm okurlarımın Cumhuriyet bayramını kutluyorum.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X