İhsan Aydın
İhsan Aydın

Hisar’ın değerlerinden Filiboz Mescidi açılıyor

Köşe Yazısını Dinle

İlk Bursa’nın kurulduğu Hisar, şehrin yüzlerce yıllık geçmişine ışık tutan tarihi mirasa sahip bir semt. Burada öyle zengin eserlerimiz var ki, Bursa’nın yüzyıllar boyu turizmine katkı sunacak türden.

Osmangazi Belediyesi bu semtte tarihi eserleri yeniden günyüzüyle buluşturma çalışmaları yürütüyor. Önceki hafta, bunun bir parçası olan Üftade Sokak’taki meydan düzenlemesi ve seyir terasının yapılacağı alanda zemin döşemesi başlangıç töreni yapıldı.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, bölgenin zenginliklerini ön plana çıkarıcı akademik katkılı bir çalışmayla Üftade Sokak ve Temiz Cadde civarındaki surların önünü açacak yıkımları sürdürüyor. Yakın bir zamanda burada Tarihi Hanlar Bölgesi ve çarşılarının rahatça görülebileceği seyir terası ortaya çıkacak.

Hisar’da yapılacak öyle çok iş var ki, bunlar hem Büyükşehir hem de Osmangazi belediyelerimizce arka arkaya onarılarak kent turizmine kazandırılıyor.

Dündar’ın önemsediği projelerden biri de Hisar’daki Filiboz Mescidi. Onarımı tamamlanan o değer, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan’ın katılımıyla, yarın cuma namazı sonrası hizmete açılıyor.

Bursa’nın tarihi semtinde yapımı tamamlanan Filiboz Mescidi ile birlikte Şehir Bostanı ve çevre düzenlemesi de hizmete alınacak.

Daha birkaç ay evvel Başkan Dündar bu bölgeyi medya mensuplarına gezdirirken biz de oradaydık. Toprağın altı da üstü de buram buram tarih kokan semtte daha onarılacak, ayağa kaldırılacak çok eser var.

Hisariçi’ni komple turizme açmak gerektiğini düşünenlerdeniz. Burada büyük kamulaştırmalar yapılması gerekiyor. Bunun için de kaynağa ihtiyaç var. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın desteğiyle Hisar’ın Bursa ve Türkiye turizmine kazandırılması şart. Bunu kısa sürede, sadece Osmangazi Belediyesi bütçesi ile yapmak mümkün değil.

Dündar’ın önemsediği ve yol haritasını belirlediği Hisar’daki kent hazinelerinin ortaya çıkarılmasına 31 Mart’ta yerine gelecek başkanın da devam etmesi gerekiyor.

 

Ali Altınoğlu kentsel dönüşümü önceliyor

31 Mart yerel seçimleri için en çok aday adayının bulunduğu ilçe Osmangazi.

57 ilden daha büyük bir nüfusa sahip olan Osmangazi’yi yönetmeye tam 14 isim talip oldu. Onlardan biri de İnşaat ve Makina Mühendisi Ali Altınoğlu dün Olay Medya’da konuğumuzdu.

Büyükşehir Belediyesi Tarihi Kültürel Miras Şube Müdürlüğü görevinden istifa ederek AK Parti’den Osmangazi Belediye Başkan Aday Adaylığına soyunan Ali Altınoğlu yola büyük ölçekte hizmet etmek amaçlı çıktığını söylüyor.

Altınoğlu, doğma büyüme Osmangazili olduğunu, hayatı boyu, üniversite dönemi hariç burada yaşadığını hatırlatıyor. 15 yıllık belediyecilik deneyimiyle, Süleyman Çelebi Külliyesi, Çarşıbaşı Meydan Projesi, Zindankapı Müzesi, Bursa Mevlevihanesi ve Ertuğrulbey Meydanı gibi, görevi gereği Osmangazi’deki Büyükşehir’in özel projelerinde çalıştığına dikkat çekiyor.

Altınoğlu, “Babadan Dağlı, anneden Mustafakemalpaşalı ve bir Karacabey damadı olarak Osmangazi’de ağırlığı olan bu bölgelerden destek alacağıma inanıyorum” diye konuştu.

Altınoğlu, dönüşüme farklı bir bakış açısı getireceklerini, vatandaşa cazip alternatifler sunacaklarını da belirterek, “Bu benim seçim vaadim değil, her adayın her belediye başkanının ilk günden son ana kadar yapması gereken elzem bir iş” dedi.

Altınoğlu, görev tevdi edilmesi halinde parkları ve yeşil alanları da çeşitlendireceklerini, çocuk, engelli, genç ve kadınlara yönelik projelere ağırlık vereceklerini de kaydetti. Altınoğlu, Seçim bittiğinde muhtarların ayağına bizzat kendisini gidip, talepleri alacağını ve 136 mahalle muhtarıyla birlikte Osmangazi’ye ahenk içinde hizmet edeceklerini de sözlerine ekledi.

Belediyecilik tecrübesi var.

Osmangazi’de yaşıyor, sorunları ve çözüm yollarını biliyor. Altınoğlu’na görev verildiğinde genç, enerjik yapısı ve teknik nosyonuyla Osmangazi’ye çok şey katacağını düşünüyoruz.

 

Hüseyinalan’ı üzen vefat

Osmangazi ilçesine bağlı Hüseyinalan Mahalle Muhtarı Mehmet Yılmaz dün yaşamını yitirdi. Yılmaz aynı zamanda Osmangazi Muhtarlar Derneği’nin de yönetimindeydi. AK Parti’nin Hüseyinalan Mahalle Başkanı da olan Yılmaz camianın sevilen isimlerindendi.

Uludağ’ın arka yüzündeki mahalle muhtarlarından Yılmaz’ın vefatı Hüseyinalan Mahallesi kadar meslektaşlarını da yasa boğdu.

Kalp rahatsızlığı yaşayan ve operasyon olan Yılmaz’ın cenazesi bugün öğle namazına müteakip Hüseyinalan’da toprağa verilecek. Merhuma biz de yüce Allah’tan rahmet, yakınlarına ve meslektaşlarına başsağlığı diliyoruz. 

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X