İhsan Aydın
İhsan Aydın

İki belediyede dev arsa satışı

Yıl sonu yaklaşıyor.

Belediyeler devam eden yatırımlara yeni kaynaklar sağlamak amacıyla arsa satışlarını da sürdürüyor.

İlk satışlar kentin batısındaki CHP’li Nilüfer Belediyesi’nden.

Nilüfer Belediyesi geçtiğimiz günlerde, toplamda 50 milyon lirayı aşan ve ilçenin değişik semtlerindeki 4 ayrı gayrimenkulün satışa çıkardı.

Nilüfer Belediye Encümeni’ndeki ihalede 4 parselden ikisine alıcı çıkmazken, Demirci Mahallesi’ndeki özel proje alanında kalan 4 bin 165 metrekarelik arsa 6 milyon 715 bin TL’ye, İrfaniye Balkan Mahallesi’ndeki konut adasındaki 5 bin 650 metrekarelik arsa da 4 milyon 815 bin liradan alıcı buldu.

Belediye bu iki satıştan toplamda 11 milyon 530 bin liralık gelir elde etti.

İrfaniye Balkan Mahallesi’nde 20 milyon TL tahmini satış bedelli konut adasındaki 23 bin 489 metrekarelik arsa ile Kayapa Mahallesi Çamlık’taki konut alanında gözüken ve 18 milyon 770 bin TL tahmini bedelli 23 bin 458 metrekarelik ikinci arsaya da alıcı çıkmadı.

İki parsele müşteri olmadığı için satış 15 gün süreyle pazarlığa bırakıldı.

Alıcılar 2 arsa için 25 Ekim’e kadar Nilüfer Belediye Encümeni’ne başvurabilecekler.

Sınırları büyüyen Nilüfer Belediyesi’nin portföyüne geçen ve imar adalarında konut, özel proje alanında kalan taşınmazlarının bir kısmı böylece satılmış oldu.

Organize Sanayi bölgelerindeki emlak gelirleri azalan ve son torba yasa ile de emlak rayiçlerini artık yüzde 50’den fazla artıramayacak olan Nilüfer Belediyesi’nin oluşan gelir açığını gayrimenkul satışları yoluyla kapatmayı hedeflediğini görüyoruz.

Nilüfer’de yıl sonuna kadar başka parsellerin de satılması bekleniyor.

 

Büyükşehir’de var

 

Öte yandan, Bursa Büyükşehir Belediyesi de yine Nilüfer’deki imar parsellerinden birini elden çıkardı.

Büyükşehir Belediye Encümeni’nin önceki günkü oturumunda, mülkiyeti Büyükşehir’e ait Nilüfer’e bağlı Demirci Mahallesi’ndeki 7 bin 707 metrekarelik arsa kapalı teklif alma yöntemiyle satıldı.

26 milyon 206 bin lira tahmini satış bedelli konut arsası, 26 milyon 250 bin liraya Evimiz Yapı İnşaat Dekorasyon Tekstil Ticaret Limited Şirketi’nin oldu.

İhaleye üç firmanın teklif verdiği ve ikisinin eksik evrak nedeniyle elendiğini öğrendik.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, 2,1 milyar lira olarak kabul edilen 2017 Bütçesi’nde gayrimenkul satışlarından 400 milyon liralık bir gelir öngörüyordu.

Son ihaleyle de beklenen arsa satışı gelirine 26 milyon liralık bir katkı daha yapıldı.

 

Meclis toplanıyor

 

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin ekim ayı oturumu da bugün saat 15.00’de Yeni Belediye Sarayı’ndaki salonda gerçekleşecek.

Oturumda öne çıkan gündem maddelerinden birini Gemlik Gübre Sanayi AŞ’nin ilave yanıcı, parlayıcı, kirletici sanayi tesisi kurulmasını yasaklayan Gemlik ve Büyükşehir Belediye Meclis kararlarına karşı İdare Mahkemesi’ne açıp kazandığı dava dosyası oluşturuyor.

2.İdare Mahkemesi ile Danıştay 6. Dairesi, her iki mecliste de onaylanan, “Gemlik ilçesi sınırlarında yer alan mevcut sanayi ve depolama alanlarında ilave kömür, krom, kurşun, çinko, amonyak, nitrik asit vb. maddeler ile yanıcı, parlayıcı, boğucu ve patlayıcı cinsten maddelerin depolanması, işletilmesi, üretimi ve satışı yapılamaz” içerikli plan notu değişikliğini iptal etmiş.  

Oturumda meclisin yargı kararına uyması bekleniyor.

MHP Büyükşehir Belediye Meclis Grup Sözcüsü İhsan Bilgili, Bursa’nın kent yararı düşünülerek gerek kentsel dönüşüm gerekse meclisten çıkardığı idari ve siyasi kararlar yönünden Sayıştay, Danıştay ve idari mahkemelerce adeta ‘kilitlenmek’ istendiğini söylüyor. 

Kendilerinin de, kamu yararı için olumlu bulup oy verdikleri dosyalar için Sayıştay’ın yürüttüğü soruşturmaları yüzünden ‘cereme’ çektiklerinin altını çiziyor.

MHP’li Bilgili, Sayıştay’ın 3 ayrı soruşturması nedeniyle tüm meclis üyeleri olarak suçlandıklarını ve kamuyu zarara uğratmakla itham edildiklerini hatırlatıyor.

Bilgili, buna Bursa olarak bir ‘dur’ denilmesi gerektiğini de sözlerine ekliyor.  

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X