İhsan Aydın
İhsan Aydın

İki ilçe belediyesinden dev gayrimenkul satışı

Köşe Yazısını Dinle

Belediyelere para gerek. 31 Mart 2024 yerel seçimlerine hazırlıklar başladı. Belediyelerimizin yeni döneme hazırlanırken devam eden işlerini, projelerini tamamlayabilmeleri için kaynağa ihtiyaçları var.

Bu nedenle, envanterlerindeki gayrimenkuller kendileri için önemli bir gelir kapısı.

Bursa’da iki büyük ilçe belediyesi seçim öncesi gayrimenkullerini satışa çıkardı.

Osmangazi ve Mustafakemalpaşa belediyelerinin mülkiyetindeki arsaların satışı için düğmeye basıldı.

Buna göre;

Osmangazi Belediyesi Panayır Mahallesi’ndeki iki ayrı parselini 5 Ekim’deki Encümen toplantısında ihaleyle satacak.

Biri 3 bin 588 diğeri 3 bin 161 metrekarelik iki büyük arsa toplamda 64,5 milyon liralık bir muhammen bedelle ihaleye çıktı. Belediye kısa süre önce de Kanalboyu’nda Çelebi Mehmet Bulvarı üzerindeki dairelerini satışa çıkarmıştı.

İkinci büyük gayrimenkul satışını ise 29 Eylül’de Mustafakemalpaşa Belediyesi gerçekleştirecek.

Güllüce Mahallesi’nde depolama alanında kalan 3 büyük parsel için toplamda 246,5 milyon liralık muhammen bedel belirlendi. Bu bedelin üstüne çıkanlara araziler satılacak.

Biri 11,3 diğeri 15,7 ve üçüncüsü de 25,6 dönümlük araziler 55,76 ve 115 milyon lira muhammen bedel üzerinden artıma yöntemiyle satışa çıkarıldı.

İstekliler, Mustafakemalpaşa Belediyesi’nde temin edecekleri dosya ile ihaleye katılabilecekler.

Bu arada İnegöl ve Orhangazi belediyeleri de kimi taşınmazlarını kiralayacak. İnegöl’de 10, Orhangazi de ise 19 taşınmaz açık ihaleyle isteklilere kiralanacak.

Gayrimenkul satış ve kiralama gelirleri seçim öncesi belediye bütçelerine ve başkanlara ilaç gibi gelecek.

Seçime doğru diğer belediyelerimizin mülk satışlarında da artış olacağını düşünüyoruz.

Önceki yıldan tahmini bütçelere konan bu gelir faslının, başkanların masrafsız kaynak temininde önemli bir kapısı olduğu biliniyor.

BURKENT dönüşüm ihalelerine çıktı

Şu bir gerçek ki, yapı stoku çürük kentlerin hızla dönüşüm projelerini hayata geçirmeleri gerekiyor. Hele hele, Bursa gibi 1. derece deprem kuşağındaki şehirlerin bu adımlarını hızlandırmaları gerekiyor. Çünkü; depremin ne zaman kapıyı çalacağı bilinmiyor.

Bursa’da başta Büyükşehir olmak üzere Osmangazi ve Yıldırım belediyelerinin yürüttüğü kentsel dönüşüm projeleri var. Fakat, bunlar kent bütünündeki toplam çürük konut stoku düşünüldüğünde ne yazık ki yetersiz.

Bir yerlerden başlanılmış olması ise sevindirici.

Malumunuz, Bursa Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz aylarda kendi işraki BURKENT’e kentsel dönüşüm projelerini yürütme sorumluluğuna da vermişti. Envanterindeki kimi gayrimenkulleri meclis kararıyla kentsel dönüşüm sahalarında kullanmak için BURKENT’e devreden Büyükşehir Belediyesi’nin merkez değişik ilçelerde sürdürdüğü projelerde hızlı ilerlemeler var.

BURKENT şimdi Yıldırım ilçesindeki Karapınar Mahallesi’nde 2,5 dönümlük iki ayrı parselde kat karşılığı inşaat yaptırmak için ihaleye çıktı.

Şirket genel merkezinde 25 Eylül’de yapılacak ihale ile en az yüzde 30’dan başlamak üzere verilecek en yüksek orana dönüşüm sahaları teslim edilecek.

BURKENT’in Yıldırım’daki Yiğitler Mahallesi’nde geçtiğimiz yıl 17 Ağsutos’ta temeli atılıp bir yılda tamamlanan daireler, hak sahiplerine taahhüt edilen tarihte teslim edilmişti.

BURKENT’in şimdi Karapınar’daki arsalarını da bu amaçla ihaleye çıkardığını görüyoruz.

Umarız, burada da her şey yolunda gider ve hedeflenen tarihte daireler hak sahiplerine devredilir.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş BURKENT’e bu konuda çok güveniyor, hatta her fırsatta, bu şirketin gelecekte Bursa’nın KİPTAŞ’ı olacağını da söylüyor.

Kaymakam öğrencilerle sokaklardan çöp topladı

Çevre bilincini daha küçük yaştan çocuklarda aşılamak gerekiyor. Yurt genelinde başlatılan ulusal kampanyaya dahil olan Harmancık Kaymakamlığı, ilçedeki okullarda eğitime başlayan tüm öğrencilerle sokak ve caddelerde çevre temizliğine başladı.

Harmancık Kaymakamı Esma Atasever ile ilçe protokolünün de yer aldığı temizlik kampanyasında sokaklardaki çöpler ellere geçirilen şeffaf eldivenlerle tek tek toplandı.

Hem protokolün hem de öğrencilerin Kaymakam Atasever öncülüğündeki bu hareketi ilçe sakinlerine de örnek olmuş.

Daha temiz bir ülke ve yerleşim yerleri için Harmancık’tan gelen bu güzel görüntüler aynı zamanda topluma çevre bilinci mesajı da veriyor.

Bu bilinci daha küçük yaşta edinen çocuklarımızın yere çöp atmayı aklının ucundan bile geçirmeyeceğini, atanları da uygun bir dille ikaz edeceklerini düşünüyoruz.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X