İhsan Aydın
İhsan Aydın

İlçeler merakla adayını bekliyor

Köşe Yazısını Dinle

AK Parti’nin 31 Mart yerel seçimlerine dönük büyükşehir ve il belediye başkan adayı ilanları dün Ankara’daki törenle sona erdi. Ancak yurt genelinde ilçe belediye başkan adayları henüz ilan edilmiş değil.

İlk program İstanbul’da bu hafta sonu gerçekleşecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla İstanbul’un Büyükşehir’den sonra 39 ilçesinden AK Parti’nin göstereceği belediye başkan adayı netleşecek.Adayları bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklayacağı konuşuluyor.

Keza, diğer il ve bölgelerde de genel başkan yardımcılarının katılacağı törenlerle ilçe belediye başkan adaylarının açıklanması bekleniyor.

Bu kapsamda Bursa’da da meraklı bir bekleyiş var.

AK Parti’nin Bursa’daki Cumhur İttifakı kapsamındaki 12 ilçede belediye başkan adaylarını da gelecek hafta sonu açıklayacağı dillendiriliyor. Bunlara muhalefet partisi elindeki üç ilçe de eklenecek. Bursa’da yeniden verilen Yenişehir ile bu dönem ilk kez Mustafakemalpaşa ilçesinde de MHP’li başkan adayları desteklenecek.

Gözler elbette merkezde en büyük ilçeler olan Osmangazi, Yıldırım ve Nilüfer’in adaylarında. AK Parti’nin bu üç ilçede açıklayacağı isimler, Büyükşehir sandık sonuçlarına da önemli oranda etki edecek.

Keza, İnegöl ve Gemlik gibi diğer büyük ilçelerin de Büyükşehir’e önemli katkısı olacak. Bu açıdan AK Parti’nin aday seçimlerinde titiz davrandığı biliniyor.

Kent kulislerindeki beklenti ise, AK Parti’nin Bursa’daki ilçelerde de büyük bir değişime gitmeyeceği yönünde. Bu olasılığa karşı, önceki hafta Bursa’da gerçekleşen toplantılarda, aday adaylarından ilan edilecek sonuca bakarak partiye ‘küsmeme’ ve 1 Nisan’a kadar ‘sahada birlikte çalışma’ istendiğini de öğrendik.

AK Parti’nin Bursa’da kale olarak gördüğü ilçeler var. Örneğin; Osmangazi ve Yıldırım bunlardan biri. Keza ilin güneyindeki Dağ ilçeleri de AK Parti’nin 2002’den bu yana kale gördüğü yerler. Cumhur İttifakı’nın  buralarda da zorlanmayacağı bekleniyor.

Aday adaylarının iki aya yakındır yürüttükleri sürecin artık önümüzdeki hafta sonuna gelinmiş olacak.

Bakalım Bursa’da kulislerde konuşulanların aksine sürpriz isimler çıkacak mı?

 

Aktaş’tan Altepe’ye ziyaret

2017 yılındaki değişimde halef selef idiler. AK Parti’nin Büyükşehir Belediye eski başkanlarından Recep Altepe’nin dün işyerinde önemli bir konuğu vardı. Partisi tarafından kısa süre önce Yerel Yönetimler Başkan Yardımcılığı görevine getirlen Altepe’yi dün AK Parti’nin eski il başkanlarından Nagıp Vardar ile Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş birlikte ziyaret ettiler.

Seçim öncesi AK Parti’ye hizmet vermiş dava arkadaşlarını ve büyüklerini ziyaret etmeyi sürdüren Aktaş’ın eski başkan Altepe’yi de es geçmediğini fark ettik.

31 Mart yerel seçimleri öncesi verilen bu birliktelik pozu aynı zamanda AK Parti tabanına da bir mesaj niteliği taşıyor.

Büyükşehir Belediyesi’nde biri eski diğeri halen ve yeniden aday gösterilen iki ismin bir araya gelmesi siyaseten de olumlu bir görüntü oluşturmuş.

Güçlü rakibi ile 5 yıl sonra Büyükşehir sandığında yeniden yarışacak olan Aktaş’ın, AK Parti’nin kente damga vurmuş isimleriyle buluşup görüşmesi teşkilatlara da olumlu etki edecektir.

 

Üç kadının zor yaşam öyküsünü kitaplaştırdı

Bu sütunlarda zaman zaman yeni çıkmış kitaplara da yer veriyoruz. Arkadaşımız Ayhan Aksu’nun gerçek bir yaşam öyküsünden yola çıkarak kaleme aldığı ve tanıdığı üç kadının zorluklarla dolu yaşamlarını satırlara döktüğü kitap okurla buluştu.

Çabasını iyi biliyoruz.

Elindeki gerçek hikâyeyi diğer kadınlarımızın yaşamlarına örnek olması adına ölümsüzleştirmek ve kayda geçirmek için büyük uğraşlar veren Aksu’nun, ‘Umutla Boyanmış Yaşamlar’ adlı kitabı Tunç yayıncılıktan piyasaya çıktı.

Eser şimdilik sadece ‘kitapyurdu.com’dan siparişle temin ediliyor.  Yaşama, töreye ve kadere inat üç kadının varlık mücadelesinin konu edildiği Umutla Boyanmış Yaşamlar kitabının okurunun bol olmasını diliyoruz.

Kadınlarımızın daha böylesi nice acıklı yaşam hikâyeleri var. Kimi hayatlarının baharında toprağa düşüyor kimi çok zor şartlarda ayakta kalmaya, direnmeye ve var olmaya çalışıyor.

Bir çırpıda okunacak eseri okurla buluşturan Aksu’yu biz de tebrik ediyoruz. Eminiz, devamını da getirecektir. Elinde başka gerçek hayat hikâyelerinin olduğunu da biliyoruz.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X