İhsan Aydın
İhsan Aydın

İlk işi ucuz kent lokantası açmak

Köşe Yazısını Dinle

Yerel seçim için adayların saha çalışmaları sürerken, bir yandan da kazanmaları durumunda göreve başlar başlamaz yapacaklarını anlatmaya devam ediyorlar.

Dün Olay Medya’yı ziyaret eden CHP Nilüfer Belediye Başkan Adayı Şadi Özdemir, görev geldiğinde yapacağı ilk işin Görükle’den başlamak üzere kent lokantaları ve öğrenci yurtları yapmak olacağını açıkladı. Lokantaları açarken esnafa rakip olmayı düşünmediklerini, kendileri için öğrencinin durumunun daha önemli olduğunu, bir tas çorbanın 100 liraya çıktığını söyledi.

Özdemir, Nilüfer’i ortak akılla yöneteceklerini, Mahalle Komiteleri, Kent Konseyi ve Akademik Odalarla birlikte karar vereceklerini söyledi.

Nilüfer’e dijital köy kuracaklarını, burada yazılım üzerine çalışan gençlere destek olacaklarını anlatan Özdemir, ayrıca ilçenin GSM sorunu yaşayan üç mahallesinin bu probleminin de çözeceklerini bildirdi.

Özdemir, köylerin daha yaşanabilir olması için tarımı destekleyeceklerini, akıllı tarım uygulamlarını devreye sokacaklarını, kadınların üretimine destek sağlayacaklarını kaydetti. Özdemir, bu amaçla ilçedeki 37 kadın derneğine destekleye ceklerini vurguladı.

Özdemir, “Nilüfer’in köylüsü Nilüfer’in efendisi olsun istiyoruz” dedi.

Kendisi için kadın ve gençlerin her şeyden önce geldiğini aktaran Özdemir, projesi hazır olan 109 kişilik Ertuğrul kız yurdunu işe başlar başlamaz ihale edeceklerini, çocuk bakımevleri ve etüt merkezleri açacaklarını, kadınları, babaları ve gençleri televizyon kutularından uzaklaştıracak mahalle buluşma noktaları yapacaklarını dile getirdi.

CHP adayını karşımızda bulmuşken, Nilüfer’de çürümeye yüz tutmuş Arasta projesinin akıbetinin ne olacağını da sorduk. Belli ki, burası için büyük bir kaynağa ihtiyaç var. Samsun derneklerini ziyarette kendisine bu durum sorulmuş. Özdemir de,  ‘Mustafa Bozbey’i Büyükşehir Belediye Başkanı seçin, burayı Büyükşehir Belediyesi ile birlikte tamamlarız’ dediğini açıkladı.

Özdemir, Arasta projesini Nilüfer Belediyesi bütçesi ile kısa vadede çözmelerinin mümkün olmadığının da altını çizdi.

Peki, CHP’nin Nilüfer adayı, ilçesinde ‘rantsal dönüşüme’ olarak tanımlanan kentsel dönüşümler için ne düşünüyor?

“Kentte rant olur, önemli olan bu rantı kim için kullanacağınızdır. Biz bunu kamu lehine kullanacağız. Parsel bazlı planlamalar yerine bölgesel planlamalar yapacağız. Biz dönüşümü bölgesel planlama ile gerçekleştireceğiz. Bunun dışındaki modeller bir takım insanların hakkını gasp eder, bir kısım insanları zengileştirir. Ataevler’i 20 bin nüfustan 60 bine yükseltmek cinayettir. Bu orayı yaşanmaz hale getirir” diye konuştu.

 

Atatürk ismini silecek tezviratları yersizmiş

Dün Bursa’nın salon sporları tarihinde önemli bir yeri olan ve 4 yıl önce ekonomik ömrünü tamamladığı için yenilenmek üzere yıkılan Atatürk Spor Salonu’nun yarışmayla elde edilen yeni projesinin temeli törenle atıldı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın da katıldığı törende, kendisi hakkında,‘Salonu Atatürk ismini silmek için yıktı’ tezviratı yapanlara da sert yanıt verdi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kimsenin tekelinde olmadığını, kendilerinin Atatürk’e de Osman Gazi’ye de sahip çıktıklarını söyledi.

Aktaş, kendisini cumhuriyet ve değerleriyle sorunlu göstermeye çalışan CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e de Bursa’daki hakaretleri iadede ettiğini söyledi.

Aktaş, “Biz bu zihniyeti iyi tanıyoruz. Hakkımızda akla hayale gelmeyecek tezviratlarda bulundular. Buradan başta CHP’liler olmak üzere İYİ Parti milletvekillerine de seslenmek istiyorum. İnşallah 1,5 yıl sonra proje tamamlandığında Atatürk ismini salona gelin birlikte asalım” dedi.

 

Bakan Bak Bursa’ya kesenin ağzını açtı

Törende projeye bakanlığın 100 milyon lira destek verdiğini açıklayan Başkan Aktaş’a, Bakan Osman Aşkın Bak da kesenin ağzını açtı.

“100 değil 200 değil, size ne lazımsa helal olsun” karşılığını verdi. 640 milyon liraya ihale edilen projenin maliyetinin büyük bölümünün bakanlık tarafından karşılanmasının sözü alınmış oldu.

Bakan ayrıca Bursa’daki belediye başkanlarına, “Projelerinizle, eserlerinizle gelin, destek bizden” diye seslendi. Bu sözler törene izleyen AK Partili başkan ve kurmayları da sevindirdi.

Bak da, ‘Atatürk ismini silecekler’ diyenlere, “Biz iş yaparız, eser kazandırırız, onlar konuşur, AK Parti yapar” diye yanıt verdi.

3 bin 100 seyirci kapasiteli Atatürk Spor Salonu’nun 1,5 yılda tamamlanarak hizmete açılması öngörülüyor. Bursalı yüklenicinin fore kazıklarını çakmaya başladığı projeye Ankara’dan büyük bir mali destek sözü verilmiş oldu. Bunun da Büyükşehir Belediyesi’nin elini rahatlatacağını düşünüyoruz.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X