İhsan Aydın
İhsan Aydın

İMO’da çetin yarış

Köşe Yazısını Dinle

Kentimizin en büyük akademik meslek odalarından İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi  kongreye gidiyor.

Çalışma ve Çağdaş grubun adaylarının karşı karşıya gelecekleri kongre için yarış da başladı. Çalışma Grubu’nun bir süredir Bursa merkez ve bağlı temsilciliklerde çalışmalar yaptığını biliyoruz. Çalışma Grubu’nun istişare ile aday yaptığı Serdar Atilla Erdem hafta sonu meslektaşları ve medya için aday tanıtım toplantısı yaptı.

Erdem, genç bir ekip kurmuş, içlerinde deneyimli isimler de var ama toplantıda sürpriz yapıp yönetim kurulu üyesi arkadaşlarını da açıkladı.

Erdem yaptığı konuşmada, “Ne yazık ki, son iki yıllık süreçte kendilerini çağdaş olarak adlandıran rakibimizin elinde olan oda yönetimimiz, Çalışma Grubu yönetimindeki lider İMO Bursa Şubesi yerine, itibarını kaybetmiş, pasif, hatta diğer meslek odalarının alt komisyonu gibi çalışarak İMO’nun kentimizdeki ve ülkemizdeki itibarını maalesef düşürmüştür” dedi.

Erdem, direk rakibini ve oda yönetimini hedef alan bu sözleriyle ‘kaybolan itibarı’ yeniden sağlamak için kolları sıvamış. Erdem, 28 yıllık birliktelik olan Çalışma Grubu’nun çıkardığı bir aday.

Yönetimine; Metin Yaran ve şŞanlı gibi tecrübeli isimlerin yanı sıra; Erdem Yardımcı, Dr. Mahmut Sami Döven, Ayşegül Özbek, Oğuzhan Kurt, Ozan Olgun, Muhammet Yılmaz, Yiğit Can Sezgin, Murat Kaplan, Kudret Sena Erdoğan, Büşra Atkı ve Samet Ozan Şahin’i de aldığını görüyoruz.

Çalışma Grubu 2 yıl önce 28 senenin ardından Çağdaş Grubu’na kaptırdığı odayı geri almak istiyor. Bu amaçla, aday tanıtım toplantısı da adeta gövde gösterisine dönüştü. Eski tüfeklerle gençlerden oluşan çok sayıda isim salondaydı.

Diğer yandan;

Çağdaş Grubu’nun yeniden aday gösterdiği İMO Bursa Şube Başkanı Ülkü Mercan Küçükkayalar da dün BAOB’da bir basın toplantısı düzenledi. Küçükkayalar, her ilde mühendislik fakültesi açılmasını ‘popülist’ bir yaklaşım olarak görürken, bunun sonucu oluşan işsizliğe çare bulmak için odada bir ‘iş komisyonu’ kurduklarını anlattı.

Küçükkayalar, iki yıllık süreçte Bursa İKK ile koordineli çalışarak, şehir suçlarına karşı sessiz kalmadıklarının da altını çizdi.

Küçükkayalar, iki yıl önce, 28 yıllık Çalışma Grubu’nun çıkardığı adayı yenerek koltuğa oturmuştu. Şimdi, 10-11 Şubat’taki genel kurulda bir kez daha aynı başarı için çalışacağı görülüyor.

BTÜ yapay zekayı zorunlu ders yaptı

Bursa Teknik Üniversitesi şehrimizin en yeni akademik kurumlarından biri. Dün Olay Medya’da konuklarımız BTÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar ile Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Beyhan Beyhan’dı.

İcra Kurulu Başkanımız Mehmet Ali İnan, yazar ve yönetici kadromuzla sohbet eden Rektör Çağlar, BTÜ’nün genç dinamik yapısıyla, kentin tek teknik üniversitesi olduğunu ve burayı yapay zeka ile öne çıkaracaklarını anlattı.

Üniversitesinin geçen yıl TUBİTAK’tan 26 proje aldığını, hedeflerinin Avrupa Üniversiteler Birliği’ne üye olmak olduğunun altını çizdi.

11 bin 500 öğrencisiyle BTÜ’nün fiziki mekân eksiklerini gidermeye çalıştıklarını, 15 bin metrekarelik yeni bir bina ile 1000 kişilik kız, 500 kişilik erkek öğrenci yurdu inşaa edildiğini, amaçlarının, tenis kortu, spor salonu, basket ve futbol sahaları ve kafesiyle yaşayan bir kampüse dönüşmek olduğunu vurguladı.

Prof. Çağlar BTÜ Vakfı’nı kurmak için de hazırlıkların son aşamaya geldiğini sözlerine ekledi.

BTÜ’nün Kestel’teki eski tartışmalı kampüs arsasına da artık gerek kalmadığını görüyoruz.

Mevcut kampüsün ve diğer yerleşkenin şimdilik BTÜ’ye yettiği de vurgulandı.

Hep kent yararına STK’larda yer aldı

Mustafa Dursun’u önceleri Bursa Geri Dönüşümcüler Odası başkanlığından tanıyoruz. Sonrasında Bursa Niğdeliler Derneği başkanlığını yaptı, Bursa İl Dernekleri Federasyonu’nu kurdu. En son bizim de kurucuları arasında yer aldığımız Çevre ve Sıfır Atık Derneği, ÇEVSAD’ın da başkanı idi. Kısa süre birlikte çalışma fırsatı yakaladık.

O’nun, önceki akşam Merinos AKKM’deki BİLDEF’in 10 .yıl kutlama yemeğinde, kürsüde kalp krizi geçirdiği anlara da tanıklık ettik. Maalesef, 2 günlük yoğun bakım mücadelesinin ardından Dursun yaşamını yitirdi. Biz kendini iyi bir insan bilirdik ve arkadaşlarıyla hep şehrimiz yararına projelerde gördük. Mekânı cennet olsun.

Ayrıca geceye bir parantez açmak istiyoruz.

Merinos AKKM’de o akşam İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in de katıldığı Bursa aday tanıtım toplantısı vardı. Ne yazık ki, sürücülerimizin rastgele bıraktıkları araçlar yüzünden ambulans Merinos’a girmekte zorlandı. Böylesi çok katılımlı toplantılar için tedbir almak gerekiyor. Umarız herkes gerekli dersi çıkarmıştır.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X