İhsan Aydın
İhsan Aydın

İMO’dan iki büyük çalıştay

Köşe Yazısını Dinle

Bursa’nın sorunlarına kafa yoran, düşünce açıklayan, çözümler sunan, paneller yapan İMO, kentimizin iki önemli problemi için daha çalıştay hazırlığında.

Dün Yönetim Kurulu Üyesi Cevat Şahin ile Olay Medya’ya ilk çalıştayın davetiyesini getiren İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şube Başkanı Mehmet Albayrak konuğumuzdu.

Albayrak, önümüzdeki 18 Eylül Cumartesi günü İMO Bursa Şubesi öncülüğünde  ‘Tarihi Eserlerin Güçlendirilmesi ve Geleceğe Güvenle Devredilmesi Çalıştayı’nı gerçekleştireceklerini söyledi.

Bursa’nın tarihten gelen değerlerini gelecek kuşaklara taşımak için yapı güvenliğinin önemine işaret eden Albayrak, BAOB’da gerçekleştirecekleri çalıştaya Bursa’nın tüm tarihi eser sevdalılarını beklediklerini söyledi.

İMO üyeleri kısa bir süre önce onarımı tamamlanan ve müzeye dönüştürülme aşamasındaki Bursa Surları’ndaki Zindan Kapısı’nda incilemelerde bulunmuştu.

İMO ikinci çalıştayını da yine önümüzdeki ekim ayında gerçekleştirecek.

Bugün için kentin en büyük sorunlarından biri olan ulaşım çalıştayı için hazırlıklar yaptıklarını bildiren Albayrak şöyle devam etti:

“Çalıştayda Bursanın tüm ulaşım sorunlarını konuşacağız. Özellikle Acemler Kavşağı, yanındaki yeni açılan tüpgeçit, Mudanya ve İzmir bağlantılarıyla Orhaneli kavşağını masaya yatıracağız. Çünkü; bu noktada ciddi tıkanmalar var. Biz başından beri Mudanyadan gelen araçların hiç Acemler trafiğine sokulmadan Yakın Çevre Yoluna bağlanmasını öneriyoruz.

Bursa’nın trafik sorununu çözmenin yolunun toplu ulaşıma ağırlık vermekten geçtiğinin de ifade eden Albayrak, çeşitli üniversitelerden alanında duayen hocaların da davetli olduğu çalıştayda çözüm önerilerinin de ortaya konacağını vurguladı.

Tabi panel, her geçen gün giderek artan virüs vakaları izin verirse gerçekleştirilecek.

İMO öyle görünüyor ki, uzun pandemi arasının ardından etkinlikleri sıralamaya başlıyor.

Bir akademik meslek odasının taşın altına elini koyması, ve kent için çözümler sunacak çalıştaylar düzenlemesini önemsiyoruz. İki çalıştayın da kentimize fayda getireceğini düşünüyoruz.

Tarihi turistik bir kent olan Bursa’nın ulaşım sorununun çözümüne dönük de uzmanların görüş belirtecekleri bir ortam için hazırlık yapılıyor.

Bu açıdan İMO’nun bir kez daha toplum yararına işlere imza attığına şahit oluyoruz.

Dileriz, kısıtlamalar geri gelmez ve bu iki önemli etkinlik gerçekleşir.


Keles’in yeni kaymakam
ı da kadın

Burdur’un Altınyayla ilçesine tayini çıkan Keles Kaymakamı Kübra Teymur’un yerine de bir kadın kaymakam atandığını görüyoruz.

Keles’in yeni Kaymakamı Seher Söyler önceki gün göreve başladı.

Kaymakam Söyler’in ilk ziyaretçilerinden biri Keles Belediye Başkanı Mehmet Keskin ile AK Parti İlçe Başkanı Özcan Yeni idi.

Başkanlar Keskin ve Yeni Kaymakam Söyler’e, hem ‘Hoş geldin’ demişler hem de yeni görev yerinde kendisine başarı dilemişler.

Keles ilçe tarihine ikinci kadın kaymakam olarak geçecek olan Söyler’in de tıpkı Teymur gibi kısa sürede ilçe halkınca takdir göreceğini düşünüyoruz.

Biz de Kaymakam Söyler’in, Bursa’nın en sakin ama sosyo-ekonomik yönden sıralamada en alttaki ilçelerinden biri olan Keles’te iz bırakacak icraatlar yapmasını diliyoruz.

Söyler’in mesleki kariyerinde de Keles’in unutamayacağı bir yerleşim olarak kalacağını düşünüyoruz.


Bursa Mehteri, en ne
şeli üyesinin kaybına ağlıyor

Recep Yağızefe, Bursa Mehter Takımı’nın en eski ve en renkli isimlerinden biriydi. Takıma uzun yıllar zilzen olarak hizmet etti. Onlarca yurtiçi ve yurtdışı programında kentimizi ve ülkemizi başarıyla temsil etti, gösterilere katıldı.

Yağızefe Bursa Mehteri’nde ,‘Taci Dayı’ olarak biliniyordu. Mehter takımının en sevilen isimlerinden biriydi. Önceki gün ani vefatı Bursa Mehter takımındaki tüm arkadaşlarını yasa boğdu.

Yagızefe’nin kaybından üzüntü duyan arkadaşları sosyal medya hesaplarından onlarca paylaşım yaparak üzüntülerini dile getirdiler.

Hasköy Mezarlığı’na defnedilen Yağızefe’nin hatırası Bursa Mehter takımındaki arkadaşları arasında uzun yıllar yaşayacak görünüyor.

Özellikle yurtdışı seyahatlerinde yaptığı esprilerle herkesi güldüren Yağızefe’ye biz de Allah’tan rahmet, yakınlarına, sevenlerine ve takım arkadaşlarına baş sağlığı diliyoruz.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X