İhsan Aydın
İhsan Aydın

İMSİAD da bölgesel bazlı dönüşüm istiyor

Kentsel dönüşüm Bursa gibi kontrolsüz büyümüş şehirlerin en büyük sorunlarından biri.

Dün ziyaretimize kısa adı İMSİAD olan, Bursa İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Mustafa Andıç, Başkan Yardımcısı Osman Kalaycı, Yönetim Kurulu Üyesi Gürol Ferik ile Genel Sekreter Faruk Özcan geldi.

Malum, ülkenin gündeminde Kartal’da yıkılan ve 21 kişinini yaşamını yitirdiği apartman ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın açıkladığı kentsel dönüşümün yeni yol haritası var.

Başkan Andıç’ı bulmuşken Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın açıkladığı yeni kentsel dönüşüm yol haritasına nasıl baktıklarını sorduk.

Öyle ya, dönüşümün en önemli ayağını yükleniciler, yani müteahhitlerimiz oluşturuyor.

Başkan Andıç, İMSİAD olarak şehirlere özgü ve bölge bazlı kentsel dönüşüme kendilerinin de sıcak baktıklarını söyledi.

İMSİAD olarak Bursa’da tıkanan ve durma noktasına gelen kentsel dönüşüm düğümünü kendilerinin çözdüklerini hatırlattı.

Andıç, “Malumunuz Akademik Odalar’la aşılamayan bir hukuki sorun vardı. Odalarımızı ofisimize davet ettik. Sağ olsunlar geldiler, kendileriyle sürekli istişare halindeyiz. Bu sayede tıkanıklığı çözdük. Bizler müteahhidiz ama her şeyi de demir ve beton görmüyoruz” dedi.

Bakanlığın açıkladığı yeni yol haritasının içeriğine iyi bakmak gerektiğini de ifade eden Andıç, “Biz genel itibarıyla kentsel dönüşümün bölgesel olmasından yanayız. Fakat dönüşüm nüfus artışı ve yoğunluk getirmemeli. En kötüsü, ada bazlı yapılmamalı. Biz yeni dönemde daha çok yol alacağımızı düşünüyoruz. Şehirlere özgü kentsel dönüşüm de doğru bir yaklaşımdır” diye konuştu.

Aslında ortak akıl da bunu gerektiriyor.

 

Başkan Aktaş’tan stat otoparkı izahı

 

Önceki gün bu sütunlardan Büyükşehir Belediye Stadyumu altındaki otoparkın BURBAK tarafından işletilmesi düşüncesini ve şahsa ait dışarıdaki 15 dönümlük arazinin otoparka dönüştürüleceğini aktarmıştık.

O yazımız üzerine dün Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş aradı.

Stadyum altındaki otoparkın BURBAK tarafından işletilmesi yönünde sağlanmış bir mutabakatları olmadığını, olayın BURBAK Genel Müdürü ve Bursaspor Kulüp Müdürü’nün kendi aralarında konuştukları bir konu olduğunu söyledi.

Başkan Aktaş, stadyum bitişiğindeki 15 dönümlük araziyi otopark olarak kazandırma çalışmalarının ise devam ettiğini belirterek, “Stadyum altındaki otoparkla alakalı bir anlaşma yok. Böyle bir şeye ihtiyaç da yok. Bu Bursaspor’un tasarrufunda olan bir şey, kombineli seyircisine sağlamış olduğu bir imkân. BURBAK ve Büyükşehir Belediyesi olarak biz buna karışmayız” dedi.

Aktaş, ne kendisinin ne de Bursaspor yönetiminin böyle bir girişimi olmadığını da sözlerine ekledi.

 

Eğriderelilerin 20. yılı

 

Bulgaristan’da küçük bir kasaba gibi gözükse de, Türkiye ve Bursa’daki yetişmiş insan kaynağıyla Eğridere’nin kentimizdeki gücünü bilenlerdeniz.

Eğridere, denildiğinde akla ilk gelen isim hiç şüphe yok ki, derneğin kurucusu, Bursa’nın duayen sanayicisi merhum Ali Durmaz gelir. Ardından bayrağı devralan bir diğer merhum başkan Ahmet Kahraman’ın Bursa ve camia üzerindeki etkisini de bilmeyen yoktur.

Bursa siyaseti, ticareti ve bürokrasisinde güçlü bir yeri olan Eğridereliler Derneği’nin önümüzdeki cumartesi akşamı Poydum Davet’te dostluk ve dayanışma gecesi var.

Derneğinin 20. kuruluş yıl dönümüne de denk düşen geceye Eğridere Belediye Başkanı Resmi Murat ile meclis başkan ve üyeleri de davetli.

Eğridereliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Aydın Yılmaz Bursa’daki hemşehrilerini geceye bekliyor.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X