İhsan Aydın
İhsan Aydın

İnegöl Belediyesi e-devlet hizmetlerinde lider oldu

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban’ı Büyükşehir Belediye Meclisi’nden tanıyoruz.

Mütevazi, saygın, ılımlı bir kimlikle dikkat çekiyor.

Dün kendisini gazetemizin internet portalına konuk edip, canlı yayında  keyifli bir sohbet yaptık.

8 Kasım 2017’de Alinur Aktaş’ın Büyükşehir Belediye Başkanı olmasıyla birlikte İnegöl’de bayrağı devralan Taban 1,5 yıllık ara dönemin ardından geçen yıl 31 Mart yerel seçimlerinde de aday gösterilip seçildi.

Ara dönemi başarıyla geçiren Taban 27 aydır görev yaptığı ilçede ses getiren projelere imza atmaya başladı.

Örneğin;

Başkan ile konuşurken bizimde bilmediğimiz bir liderlikten bahsetti.

İnegöl Belediyesi e-devlet’te 32 kalemle Türkiye’de bu alanda en fazla dijital hizmet sunan belediye olmuş.

300 bin nüfusuyla bin 389 belediye arasında bu alanda birinci olan İnegöl Belediyesi 6 hizmet kalemini daha dijital ortamdan sunabilmek için TÜRKSAT’a başvurmuş. Başkan Taban şimdi buradan gelecek yanıtı beklediklerini söylüyor.

Vatandaşın belediyeye gitmeden dijital mecralardan belge ve hizmet alabilmesinin önü açılmış.

Kutluyoruz. Diğer belediyelerimize de örnek olmalı.

Başkan genç ve dinamik bir ekip kurduklarından bahsetti. Hatta iki yılda personel sayısı da kimseyi işten çıkarmadan 110 azalmış.

İlçede daha TOKİ’nin sosyal konut projesi duyurulmadan kendileri talep toplayıp bu işin öncüsü olmuşlar.

Başkan İnegöl’e 800 konut yapılacağını söylüyor.

Taban’a hava kirliğini de sorduk. Geçmiş yıllara göre daha iyi konumda olduklarını, İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla katı yakıt tüketiminin sınırlandırıldığını hatırlatıyor.  anlattı.

Avrupa Birliği fonlarından faydalanarak Deydinler Üretici Çiftçiler Kooperatifi ile 7 milyon lira maliyetli soğuk hava deposunun temelini atmışlar.

Başkan Taban İnegöl’de 210 bin ton meyve yetiştirildiğinden bahsetti. Soğuk hava deposu bu amaçla biçilmiş bir kaftan. Belediye de kooperatife 1,5 milyon liralık payla ortak olmuş.

Çözüm merkezleriyle vatandaşın sorunun saniyeler içinde dinlenip ilgili birime aktarılıyor. Kısa sürede de geri bildirdim sağlanıyor.

Başkan’ın kitap okumaya da önem verdiğini görüyoruz. 4. Kitap Günleri Fuarı bu kez 28 yazar 124 yayınevi katılmış. Fuarla yılda 2 kez düzenlenmeye başlamış.

Başkan yerel yazarlara da fuarda yer verdiklerini anlatıyor.

Bir de ilçede tarihi konakların restore edilerek buralarda nöbetçi kütüphane uygulamasına geçileceğini vurguluyor.

İnegöl’ün altyapısının bir bölümünün yenilenmesi için de büyük çalışma başlayacak. Başkan bu konuda BUSKİ’nin yükleniciye yer teslimi aşamasına geldiğini de açıklıyor.

İnegöl 300 bin nüfusla il olmayı çoktan hak etmiş bir ilçemiz. Fakat  Başkan Taban, bu nüfusa rağmen genel bütçe vergi gelirlerinden yeterli pay alamamaktan da yakınıyor.

GÖLDER’e çifte başkanlı sürpriz

Kısa bir süre önce kuruldu. Başkanlığını Büyükşehir Belediyesi bürokratlarından Semih Öz yürütüyor.

Bursa’da İznik ve Orhangazi ilçelerimizin ortak sivil toplum örgütü olarak faaliyet yürütüyor.

İznik Orhangazi İlçeleri ile Köyleri Sosyal İşler Kültür ve Dayanışma Derneği GÖLDER’in önceki akşam sürpriz iki konuğu vardı.

Bursa merkezli derneğin lokalinde İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta ile Orhangazi Belediye Bakanı Bekir Aydın’ı ağırladılar.

İki başkan hemşehrileriyle buluştu, ilçede yapılanlarla ilgili bilgiler verdiler.

Dün Dernek Başkanı Semih Öz aradı.

Buluşmada İznik ve Orhangazi belediye başkanlarıyla sohbet ettiklerini, derneğe verdiklere desteğe minnet duyduklarını söyledi.

Başkan Usta’nın İznik Gölü, gelecek yıl İznik’te düzenlenecek Göçebe Oyunları ve yürütülen projeleri anlattığını dile getirdi.

Aydın’ın da Gemlik’te kurulacak yeril otomobil fabrikasının Orhangazi’ye olası etkisini değerlendirdiğini bildirdi.

Göl kenarına konuşlu iki ilçemizin ortak STK’sı belediye başkanlarını Bursa’da buluşturup, yapılan çalışmaları üyelerine aktarma şansı bulmuş.

İMO’da iki adaylı kongre günü

Kentimizde ve bağlı illerde 5 bine yakın üyesi bulunan İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi’nin 16. Dönem Olağan Genel Kurulu bu sabah 10.00’da Bursa Akademik Odalar Birliği Yerleşkesi’nde başlıyor.

Çalışma Grubu’nu temsilen mevcut Başkan Mehmet AlbayrakÇağdaş Mühendisler Grubu’nu temsilen de Kemal Cüneyt Erdem’in aday olduğu seçimler yarın yapılacak.

Bugün konuşmalar, odanın faaliyet raporları ele alınacak. Yarınki seçimlerde ise yönetim kurulu ve diğer organlarla Ankara delegasyonu belirlenecek.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X