İhsan Aydın
İhsan Aydın

İnegöl kasaba ise nasıl il yapılacak?

Dün Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Aralık ayı oturumuna yanlış kullanılan bir ifadenin tartışması damga vurdu.

CHP’nin Grup Sözcüsü Erdal Aktuğ’un sosyal medya hesaplarından da canlı yayınladığı konuşmasındaki bir ifadesi AK Partili Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı çileden çıkardı.

Başkan Aktaş’ın geçtiğimiz günlerde kamuoyuna duyurduğu ‘2026 Şehir Tasavvuru’ adlı seçim manifestosunu eleştirirken,  CHP’li Aktuğ’un, ‘İnegöl kasabasında ne yaptığınız da burada olmalıydı’ ifadesi tepki gördü.

Araya giren büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş, “İnegöl kasabası da ne demek. Siz İnegöl’ü kasaba diyerek aşağılıyor musunuz? Ben orada 15 sene belediye başkanlığı yaptım. Yaptıklarımızı küçümsüyor musunuz” diye uyarınca, Aktuğ ifadeyi ‘yanlış’ kullandığını belirtmek zorunda kaldı.

Ancak Aktuğ düzeltse de Başkan Aktaş bunun sürekli olarka kasıtlı yapıldığını düşünüyor.

CHP’nin il olması için TBMM’ye önerge verip, Bursa Büyükşehir Belediyesi’ni kazanmalarının önünde büyük engel olarak gördükleri İnegöl ilçesi böylece Büyükşehir Belediye Meclisi’ndeki CHP Grup Sözcüsü’nün kullandığı ‘kasaba’ ifadesiyle de meclis kayıtlarına geçmiş oldu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun teklifi, partinin Bursa milletvekillerinin de imzasıyla il yapılmak istenen İnegöl’ü meclis sözcüsünün Büyükşehir’de kasaba olarak tanımlaması, bu konuda CHP’de bir ortak dil sorunu olduğunu gösteriyor.

Bu işe İnegöllüler ne der bilmiyoruz?

İlk tepkiyi haklı olarak orada 3 dönem belediye başkanlığı yapmış olan Başkan Aktaş verdi.

Aktuğ’un bu konuşamın devamında Büyükşehir Belediyesi’nin Acemler ve T-2 hatları için ihtiyaç duyduğu finans konusunda, kısa adı TKDK olan, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun Avrupa Birliği destekli IPARD hibelerinden de faydalanma önerisinde bulunduğunu görüyoruz.

CHP Sözcü Aktuğ, bu fasıldaki 50 milyon Euro’luk hibeden Büyükşehir Belediyesi’nin söz konusu proojeler için faydalanmasını teklif etti. Aktuğ, 19 Şubat’ta sona erecek başvuruyu Büyükşehir’in ilgili dairelerinin kaçırmamasını da tavsiye etti.

2018’in son meclis oturumlarından biri daha böylesi bir tartışma ile seneye damga vurdu.

 

Bayrağı devretti muhtarlığa aday

 

Hedefler büyüyünce, eldeki görevlerde de değişiklik oluyor.

Dün Olay Medya’da ziyaretimize Orhaneli’ye bağlı Baloğlu Köyü Kültür ve Yardımlaşma Derneği (BAL-DER) Başkanı Şahin Korkmaz ile eski başkan Hasan Hüseyin Çol geldiler.

BAL-DER’in kısa süre önce yapılan genel kurulunda başkanlık görevini Korkmaz’a devreden Çol artık hedef büyütmüş.

Çol, şimdi oturduğu Osmangazi ilçesinin büyük nüfuslu semtlerinden Alemdar Mahallesi’nin muhtar adayı olduğunu açıkladı.

Col arkasına da 8 yıl başkanlığını yaptığı derneğin desteğini almış. 31 Mart’ta yapılacak yerelseçimlerde Alemdar Mahallesi’nde muhtar olabilmek için  bölgede lokalleri bulunan 15 civarındaki Dağ Yöresi köy derneğinden de destek istemiş.

Hatta, semtteki Mustafakemalpaşa ve Karacabey köy dernekleriyle de temasa geçilmiş.

24 bin seçmeni bulunan Alemdar Mahallesi’nin muhtarlık seçimlerinin bir hayli çeşikmeli geçeceği anlaşılıyor. Kıran kırana bir yarışa sahne olacak Alemdar’da bakalım ipi kim göğüsler?

2014 yerel seçimlerinde 6 adayın çıktığı ve 17 bin seçmeni olan mahalleye 5 yılda tam 7 bin yeni seçmen daha eklenmiş.

Çol’u hem Dağ ilçeleri hem de Mustafakemalpaşa ve Karacabey derneklerinin destekleriyle Alemdar Mahallesi Muhtarlığı’nı kazanma konusunda bir hayli iddialı gördük.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X