İhsan Aydın
İhsan Aydın

İsrail destekçilerine inat yeni bir marka

Köşe Yazısını Dinle

Gazze’de, dünyanın gözü önünde, acımasızca Müslüman soykırımı yapan İsrail’i destekleyen küresel şirketlere inat Bursa’da yeni bir marka doğuyor.

BURFAŞ Kafe, bir Bursa Büyükşehir Belediyesi markası olarak il geneline yayılıyor. Önceki akşam BURFAŞ Kafe’nin 4. şubesi Kent meydanında hizmete girdi. Açılışı izledik. Vatandaş memnun.

Açılışta konuşan Başkan Alinur Aktaş, Filistinli kardeşlerimize zulüm yapan İsrail’in destekçisi firmalara ve hemşerilerine önemli mesajlar verdi.

Bursa halkından gelen talebe karşılık verdiklerini ve ürünleri küresel markalardan daha ucuza, kendi kafelerinde satmaya başladıklarını, para da kazandıklarını açıkladı.

Yakında Millet Bahçesi’nde, FSM’de Görükle’de, Mudanya, Gürsu ve İnegöl’e kafe açacaklarını belirten Aktaş, buralarda kaliteli hizmeti Bursalılarla buluşturacaklarını müjdeledi.

Aktaş şöyle konuştu:

“Dünyanın neresinde olursa olsun zulüm her yerde zulümdür. Bu ister Doğu Türkistan’da, ister Arakan’da, ister Filistin ve Gazze’de olsun. İsrail’in zulmünü asla kabul etmiyoruz. Gazzeli kardeşlerimizin her zaman yayındayız. O firmalarda 70 lira içeceğiniz kahveler, burada 20-25 lira. Zarar da etmiyoruz. Birileri bu manada hem kendilerine çeki düzen verecek hem de zulüm karşısında irade ortaya koyacak.”

Türkiye, dünyanın her yerinde ezilen insanların haklarının savunucusu olmuştur.

Büyükşehir Belediyesi’nin 8 şirketinden biri olan BURFAŞ’a Bursa’dan bu manada önemli bir misyon yüklendi.

BURFAŞ Kafeler gerçekten eşiniz, çoluk çocuğunuz ve arkadaşlarınızla gidip, ucuz fiyatlara çay kahvenizi içebileceğiniz, pasta, kek ve kurabiyenizi yiyebileceğiniz nezih bir mekân olmuş. Yabancı markalara daha fazla para ödemek yerine, burada daha çok arkadaşınızı, eş dostunuzu ağırlayabilirsiniz.

Zaten hepsi de Bursalılardan büyük rağbet görüyor. Markanın daha da büyümesi, önce ulusala yayılması sonra da dünyaya açılmasını diliyoruz.

BURFAŞ’ın, bir kamu iştiraki olarak sosyal belediyecilikte dev bir şirkete doğru koştuğunu da belirtmek isteriz.

Kuruluş yıllarına tanıklık ettik. 90’lı yıllarda fuar amaçlı kurulan şirketin bugün gıda sektöründe ve sosyal belediyecilikte önemli tecrübeler kazandığını da ekleyelim.

Harmancık’ta sonuca etki edecek YRP adayı

Yerel seçimin elbette Bursa merkez kadar taşra ilçeleri sonuçları da önemli. Oralardan gelecek sonuçlar direkt Büyükşehir seçimlerini de ilgilendiriyor.

Dolayısıyla, partilerin büyükşehir adayları merkez kadar taşra ilçelerini de önemsiyorlar.

Bursa’nın güneyindeki Dağ ilçelerinden Harmancık’ta ilginç bir siyasi tablo var.

Burası zaman zaman sol belediye başkanları tarafından da yönetilmiş bir ilçe. Yeniden Refah Partisi’nin burada tanınan, bilinen, sevilen genç bir isim Ahmet Can’ı aday gösterdiğini görüyoruz.

Can’ın performansını CHP de yakından izliyor. Çünkü; Can’ın alacağı oyların AK Parti’ye gidecek reyleri azaltacağı ve aradan da kendilerinin sıyrılacaklarını düşünüyorlar. CHP burada eski ilçe başkanlarından Maden Mühendisi Haşim Ali Arıkan’ı aday gösterdi. AK Parti ise mevcut Belediye Başkanı Yılmaz Ataş ile devam kararı almıştı.

YRP Adayı Ahmet Can ilçe sakinlerine, tarım ve hayvancılığın gelişimi üzerine tesisleşme ve destekleme projeleri vaat ediyor.

Kuru kedi köpek maması tesisi, TMO alım noktası, modern et kombinası, hayvan borsası, kemik unu fabrikası, köylü pazarı, kadın kooperatifi, engelli derneği, TÜVTÜRK araç muayene istasyonu ve ilçe tarihi müzesi kulağa hoş gelen vaatler.

YRP adayı Can iddialı ve Harmancık’ta seçimi alabileceklerini düşünüyor.

31 Mart akşamı Harmancık’tan nasıl bir sonuç gelecek biz de merak ediyoruz.

Kentsel dönüşümün meyveleri toplanıyor

Bursa’da Büyükşehir ve Yıldırım belediyelerinin bu dönem başlatıp bitirdikleri kentsel dönüşüm projelerinde artık arka arkaya anahtar teslim töreni aşamasına gelindiğini görüyoruz.

Yetmez ama evet diyoruz.

Bugün kentimize gelecek Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki hem Yıldırım Belediyesi hem de Büyükşehir Belediyesi’nin tamamlayıp hak sahiplerine teslim edecekleri konutların anahtar törenlerine katılacak.

Yıldırım Belediyesi, Mevlana 7. Etap’ta büyük bir iş çıkardı. Büyük bir kaçak yapı semtini modern konutlarla buluşturdu. Başkan Oktay Yılmaz sessiz ve derinden, üstelik vatandaşla yüzde 100’e yakın uzlaşıyla kentsel dönüşüm projeleri yürütüyor. Mevlana bunların en önemlisi.

Keza, Büyükşehir Belediyesi’nin de Yıldırım’da kendi şirketi BURKENT’in yapımını bir yılda tamamlayıp, geçtiğimiz 17 Ağustos’ta teslim ettiği konutlardan sonra, şimdide Beşyol’daki dönüşüm projesi dairelerini hak sahiplerine teslim edecek.

Bu tören de bugün 11.30’da gerçekleşecek. Buradaki anahtar teslim törenine Bakan Özhaseki de katılacak. Beşyol’da hak sahiplerine verilecek konutların Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın yeni dönem için Bursa’ya vadettiği 100 bin konutluk kentsel dönüşümün öncüsü olacağını düşünüyoruz.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X