İhsan Aydın
İhsan Aydın

İstanbul’a Bursa turizmi çıkarması

Köşe Yazısını Dinle

Kentimizi turizm değerleriyle öne çıkarmaya dönük projeleriyle bildiğimiz Bursa Büyükşehir Belediyesi‘nin önderliğinde, İstanbul’daki 27.Doğu Akdeniz Turizm ve Seyahat Fuarı EMİTT‘e Bursa’nın adeta çıkarma yaptığını gördük. 

Dün bizim de izlediğimiz fuarda Bursa Kültür Turizm ve Tanıtma Birliği’nin açtığı standa 

şehrimizin turizm firmaları, otelleri, belediyelerin kırsal turizm işletmelerinin de yer aldığını ve Bursa‘yı tanıttıklarını fark ettik.

İznik Belediyesi‘nin ayrı açtığı stantta ise ilçenin turizm değerleri ön plana çıkarılmış.

Orhaneli, Harmancık, Orhangazi, Mustafakemalpaşa, Nilüfer, Gürsu, İnegöl ve Mudanya belediyelerimiz de Bursa Kültür Turizm ve Tanıtma Birliği‘nin standında yer almışlar. Şehrimizin özel turizm işletmelerinin de fuarda yerli yabancı acentelerle bağlantılar kurduklarını gördük.

Bu yıl 34 ülke ve 200 dolayında yabancı turizm acentesi de fuarda turizm işletmeleriyle iş bağlantısı görüşmeleri yaptılar.

Doğrusu, fuara katılan işletmeleri gördükçe, sektörün ne kadar büyüdüğünü, ülkenin bugün 56 milyonu bulan turist sayısına ulaşmasına büyük katkı yaptığını bizzat fark ettik.

Fuarda GÜMTOB ve TÜRSAB Temsilciliği ile Bursa Rehberler Odası gibi yerel turizm örgütlerinin temsilcileri de gözümüze ilişti.

Kültür Turizm ve Tanıtma Birliği sektörü toplayıp öncülük ediyor

Fuarda Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler ve Turizm Daire Başkanı, Bursa Kültür Turizm ve Tanıtma Birliği Müdürü Abdülkerim Baştürk ile de konuştuk.

Bursa‘daki turizm sektörünü bu tür fuarlarda bir araya getirdiklerini biliyoruz. Kentimizin turizm pastasından yerli ve yabancı acenteler aracılığıyla daha fazla yararlanması için Baştürk ve ekibinin çalışmalarını da yakından izliyoruz.

Özellikle, yurtdışındaki temasların Bursa‘daki turizm firmalarına sağladığı avantajın da farkındayız. Birlik Müdürü Baştürk, Bursa‘nın 17 ilçesinin turizm zenginlikleriyle öne çıkarmak ve sektörü sürekli bir araya getirmek için çalıştıklarını anlattı. Baştürk, kentin merkezi ve ilçelerinde bu amaçla çalışmalar yürüttüklerini, Dağ ilçelerinin kırsal turizmle canlandırmak için de büyük bir potansiyele sahip olduklarını vurguladı. Orhaneli‘deki raftingi Keles‘te de başlatacaklarını ve bu sporun yurtdışından büyük rağbet gördüğünü söyledi.

İznik‘teki batık kilise ile saklı kalmış Uludağ manastırlarını da öne çıkaracaklarını kaydeden Baştürk, tüm çabalarının Bursa‘ya daha fazla turist getirmek ve tanıtmak olduğunun da altını çizdi.

Baştürk, artık turizm fuarcılığının da cazibesini yitirdiğini, gelişen dijital teknolojilerle insanların tatil yerlerini kendilerinin belirlediklerini de sözlerine ekledi.

Erdem’in İMO’yu yeniden lider oda yapma hedefi

Çalışma Grubu‘nun 28 yıllık hakimiyetinde İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi‘nin kentte ses getiren fikri takipleri, açıklamaları, kent suçlarına karşı başlattığı hukuk mücadelesi ile tanıyoruz. Önceki kongrede yönetim Çağdaş Gruba geçti.

Şimdi yarın yeni bir kongre daha var.

Bu kez Çalışma Grubu çok iddialı. Bu grubun İMO Bursa Şube Başkan Adayı Atilla Erdem önceki gün Olay Medya‘da konuğumuzdu.

Erdem, Çalışma Grubu’nda Gençlik Kolu’ndan başlayıp aday olabilecek görevleri fazlasıyla üstlenmiş. Yönetim Kurulu üyeliği, başkan yardımcılığı görevlerinde bulunmuş.

Erdem seçilmesi halinde üyelerine altı önemli vaatte bulunuyor.

1-1938 orijinli TMMOB Yasası‘nın çağa uygun biçimde güncellenmesi için mücadele verecek.

2-28 yıllık Çalışma Grubu deneyimiyle İMO‘ya Bursa‘da yeniden lider oda vasfı kazandırılacak. Erdem, odanın karşı grup kontrolünde son iki yılda pasifleştirildiğini ileri sürüyor.

3-Genç meslektaşları için rafa kaldırılan SGK protokolünün tekrar gündeme alınması için çalışılacak. Özlük hakları vb. sorunlar için çaba sarf edilecek.

4-Kadın meslektaşlarının sektörde hak ettikleri yeri ve değeri almaları sağlanacak.

5-Yapı denetim kurumları için ücret hak dengesinin sağlanması için gayret gösterilecek.

6-Temsilcilik statüsündeki KütahyaYalova ve Bilecik‘in şube olmaları için mücadele edilecek.

Erdem, “Yeniden lider oda olabilmemizin ilk ayağı olan genel kurulumuza ve seçime tüm üyelerimizi bekliyorum. Meslektaşlarımızın mesleklerine sahip çıkmaları en önemli beklentimizdir. Gelin hep birlikte çalışmayla geleceği inşaa edelim” diyor

İMO‘nun yarın BAOB‘ta başlayacak Genel Kurulu’nda pazar günü de 6 bin 500 kayıtlı üyenin oy kullanması bekleniyor.

Çağdaş Grup ise mevcut Başkan Ülkü Mercan Küçükkayalar ile yarışa katılıyor.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X