İhsan Aydın
İhsan Aydın
E-Posta: [email protected] YAZARIN TÜM YAZILARI

İstanbul’da ‘Altın Karınca’ ödül günü

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe‘nin başkanlığını yaptığı Marmara Belediyeler Birliği’nde bugün anlamlı bir tören var.

Bu yıl altıncısı düzenlenen ‘Altın Karınca İyi Belediyecilik Ödülleri’, Conrad İstanbul Bosphorus Otel’de düzenlenecek törenle sahiplerine teslim edilecek.

İyi uygulama örneklerini desteklemek ve paylaşmak amacıyla düzenlenen yarışmanın ödülleri, başvuran üye belediyeler arasında sekiz kategori ve 4 özel dalda veriliyor.

Bursa’dan da yarışmaya katılan belediyelerimiz var.

Yarışmanın idari kategorisi ilçe ve belde belediyeleri, nüfusu 20 bine kadar olan belediyeler, nüfusu 20.001-100.000 arasında olan belediyeler, nüfusu 100.001-500.000 arasında olan belediyeler, nüfusu 500.001’den fazla olan belediyeler, büyükşehir ve il belediyeleri ile bağlı kuruluşlar ve belediye iştirakleri olarak belirlenmiş.

Ödüllerin proje kategorileri de afet yönetimi, imar, şehircilik ve estetik, kurumsal yönetim ve gelişim, kültür ve sanat, toplum düzeni ve sosyal hizmetler, ulaşım ve altyapı, yeşil alan ve çevre yönetimi ile Ar-Ge ve inovasyondan oluşuyor.

Özel ödüller de, Yılın Altın Karıncası, Turgut Cansever, Tabiata Saygı ve Tarihe Saygı isimleriyle sahiplerini bulacak.

Altın Karınca Yarışması’nın jürisi de şu isimlerden oluşturulmuş:

Prof. Dr. Rafet Bozdoğan (Yalova Üniversitesi), Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu (İTÜ), Prof. Dr. Musa Eken (Sakarya Üniversitesi), Doç. Dr. İbrahim Demir (İTÜ) Doç. Dr. Aynur Can (Marmara Üniversitesi), Doç. Dr. Ebru Erdönmez (Yıldız Teknik Üniversitesi.), Doç. Dr. Mustafa Ergen (Koç Üniversitesi), Yrd. Doç. Dr. Ülkü Arıkboğa (Marmara Üniversitesi) ve Dr. M. Cemil Arslan (MBB).

Üniversitelerin alanında uzman isimlerin oluşan jüriye keşke Bursa’daki üniversitelerimiz ve yerel yönetim alanında uzmanlaşmış isimler de katılabilseydi.

Marmara Belediyeler Birliği’nin başkanlığını dört dönemdir Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe yürütüyor.

Birlik, Marmara ve boğazlarındaki kirliliği önlemek amacıyla kurulmuştu.

Son dönem Marmara ve boğazların yanı sıra Tuna Nehri’ndeki kirliliğin önlenmesi konusunda da sınır aşan kentler ve ülkelerle işbirliği yapılması planlanıyor.

 

Dağ’a asfalt tesisi

 

Bursa‘nın güneyine, Dağ ilçelerine de sonunda asfalt tesisi kuruluyor.

Ancak tesisi kamu kuruluşları değil özel sektör kuruyor.

Dağ ilçelerimizden Harmancık‘ta asfalt üretim tesisleri kurulması için düğmeye basıldı.

Merkezi Bursa olan Danış Yapı firmasının Harmancık‘a bağlı Saçaklı Mahallesi Kızılyar mevkiinde kuracağı asfalt plenti için Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’ne yaptığı ÇED başvurusu kabul edildi.

Firmanın Teknik Beton‘a ait 25 bin metrekarelik alanı kiralayarak gerçekleştireceği tesiste 16 personelin çalışacağı belirtiliyor.

Danışman firma tarafından hazırlanan ÇED raporu olumlu bulunur ve süreç başarılırsa firma Büyükşehir Belediyesi‘nden alacağı işletme ruhsatıyla asfalt tesisini faaliyete geçirecek.

Bursa-Balıkesir-Kütahya yolu üzerinde kurulacak asfalt tesisinin bu üç kentte devam eden yol projelerine hizmet vermesi bekleniyor.

Adı geçen firmanın halen bölgede taş ocakları ve yol işleri bulunduğunu da hatırlatalım.

Bursa’nın en uzak ilçelerinden olan Harmancık’a kurulacak olan asfalt tesisleri bölgede çok yönlü olarak hizmet verecek.

Söz konusu tesis için kamu kurumlarının tümünden olumlu görüş alındığını da ekleyelim.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X