İhsan Aydın
İhsan Aydın

İstanbul’da ses getiren hizmet şimdi Bursa’da

Köşe Yazısını Dinle

Artan ve önlenemeyen hayat pahalılığı, kentlerde özel gıda işletmelerinde dar ve sabit gelirlilerin ailecek gidip yemek yiyebilmelerine maalesef fırsat sunmuyor.

İstanbul’daki belediye seçimlerini CHP’nin yeniden kazanmasının önemli argümanlardan biri haline gelen kent lokantalarının bir benzeri dün Bursa’da hizmete açıldı.

CHP’li belediye başkanının seçim öncesi vaat ettiği icraat hayata geçirildi. Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’ın görevi devraldığından bu sessiz ve derinden, takdir gören işlere imza attığını görüyoruz. Üstelik bunların hepsi halk tarafından da beğeniyle karşılanıyor.

Osmangazi Halk Lokantası dün sabah Kent Meydanı’nda kapılarını hemşerilerine açtı. Açılışta CHP’nin Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, İl Başkanı Nihat Yeşiltaş ile İlçe Başkanı Cengiz Çelikten ile Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren Aydın’ı yalnız bırakmadılar.

Başkan Aydın, halk lokantalarını, bir nebze de olsa dar gelirlilere 4 kap yemeği 80 liradan vererek, onların yaşamlarını kolaylaştırmak için açtıklarını söyledi. Aydın, buralarla esnafa rakip olma gibi bir niyetlerinin bulunmadığını da yineledi.

CHP Milletvekili Hasan Öztürk, sosyal belediyecilik anlamında önce vatandaşın derdiyle dertlendiklerini hatırlattı. Aslolanın, halkın tümünün zenginli olduğunun altını çizdi. Piyasada devletin açıkladığının aksine gerçek enflasyon rakamlarına dikkat çekti.

Halk lokantası CHP’nin sosyal belediyeciliğinin Bursa’daki ilk uygulamalarından biri olarak tarihe geçti.

İstanbul’da olduğu gibi Bursa’da da hem CHP’ye hem de Başkan Aydın’a puan getirecek uygulama.

Her gün bin dar gelirli hemşerimiz burada uygun fiyata karnını doyurma fırsatı yakalayacak.

Nezih bir mekanda, hijyen biçimde, günlük kalori miktarının ve menünün ve fiyatın yazılı olduğu tabelayla da yemek için buraya gelecekler daha kapıda bilgilendiriliyor.

Açılışta Büyükşehir Belediyesi’ni, Başkanvekili Yücel Akbulut’un temsil ettiğini fark ettik.

Meydanda yeni işletmeler ılış hazırlıkları yapıyor

Bu arada Kent Meydanı’ndan yer kiralayan işletmelerin de açılış için hummalı bir çalışma yaptıklarını fark ettik.

Üstte halk lokantasının açılışı vardı ama özel işletmelerin de  tabelalarını asmaya, ekipmanlarını yerleştirmeye başladıklarını gördük.

Bunların içinde Bursa’nın marka işletmeleri de var. Elbette Osmangazi Belediye Başkanı Aydın’ın halk lokantasından sonra en çok önemsediği genç kafelerin ilki de burada açılışa hazırlanıyor.

Her gelir grubundan insanın kendini bulabileceği Osmangazi Kent Meydanı’nda gençler için de nezih bir kafe hizmet sunmak için gün sayıyor.

Başkan Aydın, dar gelirlilerin gönlünü Halk Lokantasıyla çelecek. Genç kafeyle de gençleri kazanacak.

Osmangazi’deki bu iki hizmetin şehirde çok konuşulacağını söyleyebiliriz.

Bozbey’den Dağ ilçelerine çıkarma

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey 31 Mart seçimlerinde Bursalıların önlerine, ‘ortaklaşa’ ve ‘uzlaşıyla’ bir yönetim tablosu koyduğunun farkında.

Çünkü;

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde çoğunluğu yok.

Meclise sunacağı dosya ve projelerin hayata geçirilebilmesi için AK Partili üyelerin de onayı şart.

Bu yüzden, göreve gelir gelmez de Bursa’ya, 17 ilçesine birden  eşit hizmet götüreceği ve ayrım yapmayacağını açıkladı.

Bozbey, bunu sahada da göstermeye başlıyor.

AK Partili İnegöl Belediyesi’nden sonra dün de Keles ve Orhaneli ve Büyükorhan’da AK Partili başkanları ziyaret etti. Üst yönetimi ve BUSKİ Genel Müdürü ile birlikte belediye başkanlarıyla bir araya gelen Bozbey yöreye destek sözünü yineledi.

Keles, Orhaneli ve Büyükorhan belediyeleriyle birlikte yürütülecek projeleri ele aldı. Büyükşehir Belediyesi’nin bu ilçelerde devam eden yatırımları var.

Dağ ilçelerinde malum 3 belediye AK Parti’de. Sadece Harmancık CHP’nin. Dolayısıyla, burada bir hizmet ayrımı olacağına ihtimal vermiyoruz.

Çünkü;

Büyükşehirsiz buradaki başkanların çok bir şey yapabilme şansları yok. Bütçeleri sınırlı. Başkan Bozbey’in seçim sonrası açıklamalarının ılımlı ve uzlaşmacı olması bu yörede oturanlar için de sevindirici bir durum.

5 yıl boyunca siyasi kavga ve ayrışma yaşanmadan, Bursa’nın tümünde birlikte hizmet etmenin yolları bulunmalı.

Diğer yandan;

Başkan Bozbey’in Büyükşehir’de Dağ İlçeleri Koordinatörü olarak eski Nilüfer Belediyesi çalışanı Ersin Yaşar’ı görevlendirdiğini ve dünkü ziyaretlerde, onu da yanına aldığını fark ettik.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X